Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙ.Θ.Π.Α ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "αναπτύσσεται πρόγραμμα πρόσληψης Λογοθεραπευτών, Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών μέσω ΕΣΠΑ"


 Συνάδελφοι/φισσες

Στην με αριθμό 382/2-10-2012 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου κυρίας Ευγενίας Βαμβακά,  σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη στελέχωση των σχολείων Ειδικής Αγωγής, απάντησε στη Βουλή, στις 8/10/2012, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Παπαθεοδώρου, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως "αναπτύσσεται πρόγραμμα πρόσληψης Λογοθεραπευτών, Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών μέσω ΕΣΠΑ", με σκοπό να καλυφθούν πλήρως τα κενά.
Το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.ΕΑ ευελπιστεί, μετά τη συνάντηση που θα επιδιώξει να έχει με τον κο Παπαθεοδώρου, να ενημερώσει τους συναδέλφους σχετικά  με το προαναφερθέν αναπτυσσόμενο πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας ωστόσο, πως τα πολλά και κρίσιμα κενά σε Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ, πλαίσια ιδιαίτερα και ευαίσθητα, καθόσον Ειδικής Αγωγής, καλύπτονται επί της ουσίας μόνον με μόνιμο διορισμό των ήδη πεπειραμένων αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και όχι με προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ.

Βασίλης Βούγιας 
Λαμία 9/10/2012 

4 σχόλια:

 1. Εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές νοσηλευτές δεν υπάρχουν? τα Ειδικά μας σχολεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στη συνάντηση που επιδιώκουμε να έχουμε με τον Υφυπουργό, θα ξεκαθαρισθούν όλα αυτά, γιατί είναι τουλάχιστον πρόχειρη τοποθέτηση τα περί ΕΣΠΑ και κάποιων ειδικοτήτων ΕΕΠ.
  Βασίλης Βούγιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Eπίσης πουθενά και από κανέναν δεν έχω δει να σχολιάζεται το γεγονός οτι η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων είναι υπέρ του ΕΒΠ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εκτιμώ κι εγώ ότι τουλάχιστον θα πρέπει να δοθεί μέγα βάρος στις προσλήψεις ΕΕΠ (και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων είμαι μόνιμος). Εκεί βρίσκονται οι τεράστιες ελλείψεις. Κατανοητό το αίτημα για μόνιμους διορισμούς, αλλά από τη Γιώταινα καλή κι η Παναγιώταινα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή