Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας. Εμείς τι κάνουμε;…Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας. Εμείς τι κάνουμε;

Δύο χιλιάδες(2.000), θα είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το 2013-14, από  15.226  φέτος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται  στο τρίτο(3) Μνημόνιο, τα επαχθή και καταστροφικά μέτρα του οποίου, θα παρουσιάσουν οσονούπω στον ελληνικό λαό τα κόμματα που συγκυβερνούν.

Τα κενά που θα δημιουργηθούν θα είναι τεράστια, μέρος των οποίων θα επιχειρηθεί να καλυφθεί με την αύξηση ωραρίου και με αθρόες μετακινήσεις από νομό σε νομό των εκπαιδευτικών, με ευρείας κλίμακας συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και γενικά με τη μεγάλη υποβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Η δαμόκλειος σπάθη της απειλής απόλυσης θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των «αναμορφωτών», που επιχειρούν την «εξορθολογικοποίηση» των δομών της εκπαίδευσης.

Αλλά και χιλιάδες συνάδελφοι, που επί σειρά ετών δούλεψαν με αυταπάρνηση ανά την Ελλάδα, για την εκπαίδευση των Ελλήνων, τώρα πετιούνται στα σκουπίδια και στον καιάδα της ανεργίας του 23%(30% αύριο...).

Αυτοί έτσι «σώζουν» τη χώρα, 3 χρόνια τώρα, εμείς τι κάνουμε;…

Βασίλης Βούγιας
22/10/2112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου