Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Επιστολή στην ΑΔΕΔΥ με θέμα το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π σε σχέση με το Ενιαίο Μισθολόγιο.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                                                                Αθήνα 4-10-2011
Αρ.Πρωτ: 87

Προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ



Θέμα: « ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Ε.Π)»


Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, σε λίγες μέρες θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και το  Ενιαίο Μισθολόγιο για τους Δημόσιους Υπάλληλους. Η ΑΔΕΔΥ θα κληθεί σε διαβούλευση από την Κυβέρνηση και ως εκ τούτου επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τα παρακάτω, ευελπιστώντας να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις όποιες διαπραγματεύσεις γίνουν επί του θέματος αυτού.

Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(ΣΜΕΑΕ), στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ) και στα Τμήματα Ένταξης, υπηρετεί Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π)(Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές κ.λ.π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π).

Το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π, ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και στο προσωπικό αυτό καταβάλλονται οι αποδοχές και πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές και επιδόματα που καταβάλλονται στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(παρ. 5 α και 5β, του άρθρου 56, του ν.3966)

Οι επαγγελματίες αυτοί αγωνίζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες να εκπαιδεύσουν, να καταρτίσουν και να στηρίξουν ψυχολογικά και κοινωνικά, τα ανάπηρα παιδιά και τις οικογένειές τους, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή με εργασιακή εξουθένωση(burnout).

Η Πολιτεία πριν από 26 χρόνια(ν.1566/85), αναγνώρισε το πολύ δύσκολο έργο αυτών των ανθρώπων, αμείβοντάς τους με επίδομα Ειδικών Συνθηκών, νυν Ειδικής Αγωγής, της τάξεως των 157,57 ευρώ μεικτά.

Λαμβανομένου υπόψη ότι ο κλάδος των Εκπαιδευτικών, διαχρονικά ήταν από τους χειρότερα αμειβόμενους κλάδους, το εν λόγω επίδομα ελάχιστα αντιστοιχεί στις εργασιακές επιβαρύνσεις και στην μεγάλη δυσκολία του αντικειμένου εργασίας των επιστημόνων αυτών.

Παρόλα αυτά όμως, φαίνεται  πως η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης δεν έχει προτεραιότητα  τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την κάλυψη των αναγκών των παιδιών με αναπηρίες, ούτε δείχνει να υπολογίζει την αξία μιας δίκαιης αμοιβής για εργαζόμενους υψηλών προσόντων με μεγάλη εργασιακή επιβάρυνση.

Γνωρίζουμε πως η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες της. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό που έρχεται είναι το Νέο Φτωχολόγιο της εξαθλίωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων και όχι το Νέο Μισθολόγιο του «εξορθολογισμού» των αμοιβών.

Γι αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε σας, αφενός μεν καλώντας σας να σταθείτε στο πλευρό των εργαζομένων της Ειδικής Αγωγής, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημά τους, αφετέρου δε ζητώντας σας να ληφθεί μέριμνα ώστε στις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου, το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, να μην «ξεχασθεί» για μια ακόμη φορά.




Για το Δ.Σ




Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη Π