Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ! ΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟ "ΕΝΙΑΙΟ" ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. (Αρθογράφος Βασίλης Βούγιας)

 Από το Υπουργείο Οικονομικών, κατατέθηκαν, χθές το βράδυ, αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο- Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες Διατάξεις Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».
 
Ανάμεσα σε άλλα:

  • Αποκαθίσταται η κατάταξη των υπαλλήλων με μεταπτυχιακό τίτλο (2 έτη), διδακτορικό δίπλωμα και των αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (6 έτη). 

  • Δίδεται το δικαίωμα αναγνώρισης έως 7 έτη προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα και για τους υπηρετούντες υπαλλήλους. 
  • Καταργούνται οι εξαιρέσεις από την κατάργηση των επιδομάτων του ν.2606/1998 και ν.2266/1994, δηλαδή το εφάπαξ ποσό που χορηγούνταν σε περιπτώσεις μεταθέσεων σε υπηρεσίες προβληματικών ή παραμεθόριων περιοχών.
  •   Άιρεται η κατάργηση οργανικών θέσεων που κατείχαν υπάλληλοι που απολύθηκαν αυτοδικαίως.
  • Μειώνεται το ποσό κινήτρου επίτευξης στόχων. 
  • Αυξάνεται το επίδομα των Περιφ/κών Δ/ντών Εκπ/σης και δίδονται κάποια ψιχία παραπάνω σε κάποιες θέσεις ευθύνης κ.λ.π

Αυτή την επικοινωνιακή τακτική την έχει βιώσει σκληρά και διαχρονικά στο πετσί του το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π, όταν σε κάθε νομοσχέδιο που το αφορούσε, αφαιρούντο την τελευταία στιγμή κρίσιμες διατάξεις(π.χ κατάργηση επιδομάτων, αφαίρεση δικαιώματος διεκδίκησης θέσεων προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ κ.λ.π), προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό αυτό, το οποίο σπαταλούσε όλη του τη δυναμική,  στην αποκατάσταση των προδήλων αυτών αδικιών. Αυτή η πρακτική όμως  αποπροσανατόλιζε  τον κλάδο από τις πραγματικές και ουσιαστικές του διεκδικήσεις.

Έτσι και τώρα για παράδειγμα, οι κατέχοντες μεταπτυχιακούς τίτλους αναλώθηκαν στην αποκατάσταση της προφανούς άδικης αντιμετώπισης τους έναντι αυτών που θα προσληφθούν από εδώ και πέρα, ξεχνώντας το καταργηθέν επίδομά τους. Το ίδιο συνέβη και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που διεκδικούν το έλλασον και όχι το μείζον, που είναι το γεγονός ότι αυτό το  κατασκεύασμα- νόμος, στην εφαρμογή του, θα φέρει εξαθλίωση και  απολύσεις.


 Βασίλης Βούγιας

 Δείτε όλες τις αλλαγές από εδώ: http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/MARIANNA/pros8hkes-anadiatypwseis-sto-polynomosxedio.pdf