Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προβλήματα μισθοδοσίας των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                           
                                         Αθήνα  9/1/2013
                                         Α.Π: 200                        
                           
                       
        Πρός: -Εργαζόμενους στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ                                 
                 (Εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π, Γραμματείς)

                  - Μ.Μ.Ε    


Θέμα: « Προβλήματα μισθοδοσίας των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)»
  
           

Συνάδελφοι-ισσες,

 
 όσον αφορά στο χρονίζον πρόβλημα της μισθοδοσίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, που έχει να κάνει με το ποιος εκκαθαρίζει τις αποδοχές του προσωπικού, τη συμμόρφωση με τις επιταγές της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, σε συνδυασμό με την απαγόρευση στις Δ.Ο.Υ να δέχονται μισθοδοτικές καταστάσεις, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
  
Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες   του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, ισχύει η απόφαση της πρώην Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία όριζε ως εκκαθαριστές μισθοδοσίας του προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ τους τότε Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

 Θα αποσταλεί δε άμεσα  απόφαση, η οποία θα ορίζει εκκαθαριστές μισθοδοσίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ τους άρτι διορισθέντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας.

Δεν προκρίθηκε, αν και επανήλθε και κατατέθηκε ως πρόταση, η κατά την ταπεινή μας άποψη, εφικτή, λειτουργική αλλά και αποτελεσματική και (ατύπως) επιτυχημένα  εφαρμοσμένη στην πράξη  λύση, του ορισμού των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκκαθαριστών, κι αυτό γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου προτίμησαν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ να είναι καταχωρημένα με κωδικούς στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών σε 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, παρά σε 54 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Εδώ προφανώς έπαιξε ρόλο η αύξηση του όγκου του κύκλου εργασιών των υπηρεσιών του Υπουργείου, στην περίπτωση που προκρίνονταν ως εκκαθαριστές οι 54 Διευθυντές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι οι μόλις 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Βέβαια θα έχει ενδιαφέρον, όταν  εφαρμοσθεί στην πράξη η εμφανώς μη λειτουργική προκριθείσα επιλογή των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου να ορίσουν ως εκκαθαριστές τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, να δούμε πως, π.χ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ως εκκαθαριστής, από τη Λαμία, θα υπογράφει για το Ι.Κ.Α του αναπληρωτή συναδέλφου ο οποίος δουλεύει στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ  Άμφισσας και υπάγεται ως είναι φυσικό στο Ι.Κ.Α Άμφισσας… ή για το Ι.Κ.Α του συναδέλφου αναπληρωτή στο Καρπενήσι κ.λ.π.

 Μπορούμε να αναφέρουμε πλείστες όσες ενστάσεις και απορίες για την επιλογή   αυτή, αλλά είμαστε βέβαιοι  πως  δεν χρειάζεται να πέσει κανείς από τον 5ο όροφο για να διαπιστώσει πως κάτι άσχημο θα συμβεί..

Κατά το Υπουργείο, λοιπόν, οι Περιφερειακοί Διευθυντές οφείλουν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία μισθοδοσίας του προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της  Περιφέρειας αρμοδιότητάς τους και ακολούθως να τα καταχωρήσουν με κωδικό στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, απ όπου εφεξής θα διενεργείται η καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Επίσης πρέπει να αναλάβουν, ως ορίζει η Υπουργική απόφαση, εκκαθαριστές οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, και σε όσες Περιφέρειες της χώρας τυγχάνουν εκκαθαριστές των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Προϊστάμενοι ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα αν η μισθοδοσία διενεργείται ήδη μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Για όσα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ατυχώς και χωρίς δική τους ευθύνη, η μισθοδοσία διενεργείτο έως σήμερα μέσω Δ.Ο.Υ, και από 1/1/2013 δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καθόσον το σύνολο των Δημοσίων υπαλλήλων θα πληρώνεται εφεξής μέσω της Ε.Α.Π, είναι άκρως απαραίτητο να δοθεί αμέσως οδηγία από το Γενικό Λογιστήριο προς τις Δ.Ο.Υ, για παράταση ενός μηνός, ώστε να μπορέσει η μισθοδοσία του προσωπικού αυτών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ να διενεργηθεί διαμέσου των Δ.Ο.Υ, και για τον μήνα Φεβρουάριο και ακολούθως να μεταφερθεί σε κωδικό της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ως ορίζει η απόφαση.

Σε αντίθετη περίπτωση το προσωπικό αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Ως εκ τούτου ζητούμε επιτακτικά, από τους αρμόδιους και είναι πολλοί αυτοί, να υπάρξει μέριμνα για το εν λόγω μείζον ζήτημα, γιατί οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί των ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΖΟΥΝ από τον πενιχρό μισθό τους και σε περίπτωση που αυτός δεν καταβληθεί, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.

Τέλος, η Πολιτεία, ας προβεί επιτέλους στην κατάργηση, στην αποδόμηση ή στην περικοπή( ανάμεσα στις τόσες καταργήσεις, αποδομήσεις και περικοπές), αυτής της απίστευτης γραφειοκρατίας του Δημοσίου, η οποία ταλαιπωρεί και πλήττει την αξιοπρέπεια, τώρα των εργαζομένων στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, αύριο κάποιων άλλων πολιτών, γενικά του συνόλου του Ελληνικού λαού.

  
Για το Δ.Σ

   

Ο Πρόεδρος                         Η Γ. Γραμματέας  



   


Βούγιας Βασίλης                    Κατσούλη Παναγιώτα