Σελίδες

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΙΜΕΓΕΕ: ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

                   Πανεπιστημίου 59 Αθήνα, Τ.Κ. 105 64, E-mail: imegee@hotmail.com
             ΑΦΜ: 997167820-ΔΟΥ: Δ΄ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 27-3-2020



ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ), ως επιστημονικός φορέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση και υποστήριξη των Εκπαιδευτικών, του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που εργάζονται στο χώρο τόσο της Γενικής όσο και της Ειδικής Εκπαίδευσης, καταρτίζοντας έναν οδηγό με σημαντικό υλικό για την αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων που βιώνει η χώρα λόγω COVID-19.

O οδηγός αυτός περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας, υποστηρικτικό ψυχοπαιδαγωγικό υλικό και χρήσιμους συνδέσμους για άμεση χρήση ιδιαίτερα από τους συναδέλφους που εργάζονται στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ, αλλά και  όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι να αποτελέσει ο συγκεκριμένος κατάλογος μια μικρή συμβολή στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των συναδέλφων, αλλά και της ενίσχυσής τους στο εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Ο οδηγός αυτός αποτελεί ενδεικτική πρόταση του ΙΜΕΓΕΕ προς την εκπαιδευτική κοινότητα και δεν είναι σε καμιά περίπτωση εξαντλητικός. Επιπλέον, θα συμπληρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με νέο υλικό. Περιλαμβάνονται οι ακόλουθες κατηγορίες:

1.      ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

2.      ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ)

3.      ΨΥΧΟ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

4.      ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ-ONLINE ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

1.    ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

              Α) ΦΕΚ B 956 – 21.03.2020: Απόφαση κλειστών σχολείων έως 10/04/2020


Β) 20-03-20 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γ) ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΠΔΕ-ΔΠΕ-ΔΔΕ-Δ/ΝΤΕΣ, ΥΠΟΔ/ΝΤΕΣ 



Δ) ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΣΥ




2.    ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ –ΟΔΗΓΙΕΣ


Α) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Ε.Κ.Π.Α.
Μένουµε σπίτι... Συνδε-∆εµένοι
Δείτε στο παρακάτω link προτάσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών και παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι:


Β) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Ε.Κ.Π.Α.

Δείτε στο παρακάτω link χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς σχετικά με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων για τον τον κορωνοϊό - Covid -19. 


Γ) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Ε.Κ.Π.Α.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον για τον κορωνοϊό - Covid -19. Δείτε στο link το έντυπο με τίτλο "Συζητώντας και στηρίζοντας τους μαθητές για τον Covid -19. Χρήσιμες επισημάνσεις για εκπαιδευτικούς και σχολεία


Δ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός (COVID-19): Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών

Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του, κοινοποιεί Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών, λόγω των μέτρων περιορισμού και αυτοπεριορισμού που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου COVID-19.

Οι οδηγίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ε) ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Ο.Δ.Υ.)

Οδηγός και ερωτοαπαντήσεις ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: έκδοση 8 Οδηγιών και 19 Ερωτήσεων-Απαντήσεων για τη νόσο COVID-19.




Ζ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (https://elpse.com/)

Συμβουλές για τους εκπαιδευτικούς που κάνουν τη μετάβαση στις νέες μεθόδους διδασκαλίας





Η) ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

·            Στο παρακάτω link της European Society for Child andAdolescent Psychiatry (ESCAP) θα βρείτε πλήθος πληροφοριών για τις οικογένειες και για τους επαγγελματίες, για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και μια ανακοίνωση του Προέδρου της ESCAP Ομ. Καθηγητή κ. Δ. Αναγνωστόπουλου.




·            Ανακοίνωση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος για την πανδημία COVΙD-19. (Στο link μπορείτε να βρείτε τις έντυπες οδηγίες που επιμελήθηκαν συναδελφοί μας)




Θ) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΤΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Ι.Ε.Π.)

Ενημέρωση για τον COVID-19 σε προσβάσιμες μορφές. Εδώ θα βρείτε προσβάσιμες πληροφορίες για τα άτομα με αναπηρία (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες).

Σε συνέχεια της ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην έκδοση 8 Οδηγιών και 19 Ερωτήσεων-Απαντήσεων για τη νόσο COVID-19.






Ι) Α΄ ΨΥΧΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ε.Κ.Π.Α. 

Οδηγοί διαδικτυακής διαχείρισης θεραπείας-συμβουλευτικής στο γενικό πληθυσμό, καθώς και για ειδικούς ψυχικής υγείας της επιδημίας COVID19.







ΙΑ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΓΝΗ

Το φυλλάδιο της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠαΓΝΗ απευθύνεται στις οικογένειες, δίδοντας χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση της καθημερινότητας μέσα στο σπίτι, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού για τον SARS-CoV-2.



ΙΒ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΑΦΙΣΑ-ΟΔΗΓΙΕΣ : "KANTE OTI ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ" 






ΙΓ) ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ)

Οδηγίες για την περίοδο του περιορισμού, αλλά και τρόπους δημιουργικής  απασχόλησης για παιδιά 

http://www.edivea.org





ΙΔ) ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ CONNECTING FOR CARING

Στην πλατφόρμα μπορεί να βρεί κανείς οδηγίες για εκπαιδευτικούς και την στήριξη των παιδιών σε περίοδο κρίσης






ΙΕ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (W.F.O.T.)

Occupational Therapy and the COVID-19 Pandemic-information and resourses






ΙΣΤ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (WHO) 

Mental Health Considerations during COVID-19 Outbreak -6 March 2020




ΙΖ) ΚΟΜΒΟΣ NOESI.GR

Κόμβος με εργαλεία για την πανδημία (COVID-19) και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε οικογένειες και δομές με παιδιά και ενήλικες με αναπηρία.






3.ΨΥΧΟ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Α) ΕΚΠΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ Β' ΠΑΙΔ/ΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ


ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ:

Λόγω των έκτακτων ειδικών συνθηκών ακολουθώντας τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του Κορωνοϊού SARS-COV-2 και αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων αποκατάστασης στα παιδιά που την έχουν ανάγκη, η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού», προτείνει την εξ αποστάσεως συνέχιση των Συνεδριών Ειδικής Αγωγής  στο σπίτι  μέσω διαδικτύου, όπου και εφόσον  αυτό είναι εφικτό.

 Είναι δεδομένο ότι η τεχνολογία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσία, επαφή και σχέση των θεραπευτών με τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Κάτω όμως από τις παρούσες έκτακτες συνθήκες είναι ένα σημαντικό εργαλείο που θεωρούμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί  προκειμένου να μην χάνεται χρόνος που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι για την αναπτυξιακή εξέλιξη των παιδιών. Τα προτεινόμενα βήματα τα οποία παραθέτουμε, βασιζόμενοι στην εμπειρία μας, έχουν σαν στόχο να διευκολύνουν το έργο σας αλλά και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της συνέχισης της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής στο σπίτι εξοικειώνοντας θεραπευτές και οικογένειες με τα νέα δεδομένα.

Οι Κατευθυντήριες Οδηγίες που ακολουθούν σχεδιάστηκαν από την Επιστημονική ομάδα της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ με την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ κ. Λωρέττας Θωμαΐδου.

 Απευθύνονται σε Ειδικούς Θεραπευτές προκειμένου να τους βοηθήσουν να οργανώσουν σωστά τις εξ αποστάσεως συνεδρίες τους στα παιδιά που κρίνουν ότι  μπορούν να  τις ακολουθήσουν και να ωφεληθούν  από αυτές. 
www.developunit.gr

Κατευθυντήριες Οδηγίες

Β) ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ THRIVEGLOBAL:



4) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ-ONLINE ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ:



Α) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ:


·  Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης  από  το ΕΚΠΑ και  την  Α΄  Πανεπιστημιακή  Ψυχιατρική Κλινική  του ΕΚΠΑ,   Αιγινήτειο  Νοσοκομείο:

Ο κορωνoιός μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας. Όχι σπάνια μάλιστα αναδύονται σαφή συναισθήματα ΑΒΟΗΘΗΤΟΥ!

Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Διευθυντής Καθ. Λάμπης Παπαγεωργίου), αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας .

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα  παράθυρο διαλόγου,  συμβουλών  και  ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα Παθολογικό Άγχος, Παθολογικό Φόβο, Πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Ώρες  λειτουργίας: Τηλεφωνική γραμμή  βοήθειας

Δευτέρα έως Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7297 957  από  10.00  π.μ έως  08.00 μ.μ

·  Για Οικογένειες Και Παιδιά:

Επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής, θα απαντά τηλεφωνικά, καθημερινά τις εργάσιμες  μέρες  9:00 -14:00, στις οικογένειες που χρειάζονται συμβουλές για τα παιδιά ή υποστήριξη, στα τηλέφωνα 210- 7600100 και 210 – 7669584.

Υπεύθυνη, η κα Ελένη Λαζαράτου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής.



Β) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (www.psych.gr)

 Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία με αίσθημα ευθύνης σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπως η πανδημία του COVID-19, προσφέρει για τους επόμενους 3 μήνες, δωρεάν στους πολίτες της χώρας μας, Ψυχιατρική κάλυψη για θέματα που αφορούν την επιδημία και τις ψυχιατρικές επιπλοκές της, με τη χρήση του λογισμικού τηλειατρικής της Melapus, της αναγνωρισμένης πλατφόρμας τηλεψυχιατρικής στην Ευρώπη.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με πολύ απλουστευμένη λογική ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε με ένα κλικ. Η online (διαδικτυακή) συνεδρία με την ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσης της Melapus δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος για τη συνεδρία. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Για περισσότερες πληροφορίες στο 

Η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία απο 19/3/2020 μετά τις 10.30 π.μ. και για 3 μήνες.

Πατήστε εδώ https://sessions.melapus.com/en για να συνδεθείτε με διαθέσιμο ψυχίατρο ή ψυχολόγο.


Γ) ΚΛΙΜΑΚΑ-ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Kοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός – μη κυβερνητικός οργανισμός -ΝΠΙΔ

1018: 24-ωρη  γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία


Δ)ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900

 Η Γραμμή  SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. 


Ε) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Τηλεφωνική Υποστήριξη εγκύων, νέων μητέρων και πατέρων από την ΑμΚΕ Φαιναρέτη 210-9319054 


Z) ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ε.Κ.Π.Α.

 Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της Μονάδας με τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 2107776617 λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 12:00 μ.μ έως 15:30 μ.μ στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των χρονίως πασχόντων συνανθρώπων μας και των φροντιστών τους μέσα στις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε.


H) ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Ε.Σ.ΑμεΑ.)

Υπηρεσίας πληροφόρησης και υποστήριξης «Διεκδικούμε μαζί» που κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης με αναπηρία μπορεί να απευθύνεται καθημερινά στο τηλέφωνο 210-9949837.
https://www.esamea.gr/contact/let-s-do-it-together

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τα παραπάνω κι ως αρχείο από το προφίλ του ΙΜΕΓΕΕ στο academia.edu/IMEGEEPOSEEPEA:
ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ