Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Στο Δήμο χώροι του παλιού Χατζηκώστα για την στέγαση σχολείων για παιδιά με κινητική αναπηρία στο Δήμο Ιωαννιτών

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η παραχώρηση έκτασης και κτιρίων του παλιού Χατζηκώστα, στο Δήμο Ιωαννιτών. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή σχολικών κτιρίων ώστε να επιλυθούν μείζονα προβλήματα της πόλης. Η παραχώρηση γίνεται για τριάντα χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες για την εξέλιξη αυτή καθοριστική ήταν η στάση αλλά και η κινητοποίηση της διοίκησης του Νοσοκομείου.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου άλλωστε αναγνωρίζοντας την ανάγκη να προωθηθούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αρκετά έγκαιρα..
Έτσι η Κοινή Υπουργική Απόφαση είχε υπογραφεί εδώ και αρκετό καιρό από το Υπουργείο Υγείας και εκκρεμούσε στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Έστω όμως και τώρα έγινε ένα σημαντικό βήμα που δεν αφήνει πλέον στο Δήμο καμία δικαιολογία για άλλες καθυστερήσεις στην μεταφορά των νηπιαγωγείων από την Παπαζόγλειο αλλά και στην στέγαση των σχολείων για παιδιά με κινητική αναπηρία που απειλούνται με έξωση από τους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ.
Στην απόφαση παραχώρησης σημειώνεται ότι η ανακαίνιση των κτιρίων που υπάρχουν κρίνεται ατελέσφορη λόγω υψηλού κόστους και προτείνει την κατεδάφισή τους με έξοδα του Δήμου.
Επίσης τον Δήμο θα βαρύνουν τα έξοδα ανέγερσης, συντήρησης και λειτουργίας νέων κτιρίων στον παραχωρούμενο χώρο.
Σημειώνεται δε ότι αν η έκταση δεν χρησιμοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία τότε αυτοδίκαια επιστρέφει η χρήση του ακινήτου στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Ένα κεφάλαιο λοιπόν έκλεισε… Τώρα ο Δήμος θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει την ετοιμότητα ώστε να προχωρήσει στην τοποθέτηση των προκάτ κτιρίων, όπως έχει προαναγγείλει, προκειμένου να στεγαστούν τα νηπιαγωγεία και να αποδοθεί επιτέλους η Παπαζόγλειος για την στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Π.Δ.Ε. Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ορισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

logo


Η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου καλεί τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου που επιθυμούν να οριστούν σε θέση:
α)  αναπληρωτή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Βορείου Αιγαίου (περίπτωση αα’  της  παρ. 3 του άρθρου 26 του Ν. 4547/2018.
β) μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Βορείου Αιγαίου (περιπτώσεις γγ’  της παρ. 3 του άρθρου 26 του Ν. 4547/2018.
να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, αυτοπροσώπως ή μέσω FAX, ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιοποιημένη ως αρχείο εικόνας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 μ.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου καλεί και τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου που επιθυμούν να οριστούν μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Βορείου Αιγαίου (περιπτώσεις δδ’ της παρ. 3 του άρθρου 26 του Ν. 4547/2018) να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα θα απευθύνονται στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, και θα κατατεθούν στην οικεία Διεύθυνση το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 μ.

Αναλύουμε τη νέα διάταξη για την ειδική προκήρυξη πρόσληψης αναπληρωτών

Επειδή έχουμε δεχθεί πολλά ερωτήματα για το αν υπάρχει ποινή αποκλεισμού αν κάποιος δε δεχτεί θέση αναπληρωτή αλλά και για τη νέα προκήρυξη για θέσεις σε συγκεκριμένα σχολεία μετά την 1/11, το xenesglosses.eu κάνει μια ανάλυση: 
Α. Υπάρχει ποινή διετούς αποκλεισμού;
 Όχι δεν υπάρχει ποινή διετούς αποκλεισμού. Αν σας προσλάβουν και δεν παρουσιαστείτε ή παραιτηθείτε απλά δεν θα κληθείτε ξανά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.

 Β. Διαβάσαμε για επαναφορά της ποινής; 
Η επαναφορά της ποινής ισχύει μόνο για όσους διεκδικήσουν θέσεις με την ειδική προκήρυξη. 

Γ. Εξηγήστε μας τι συμβαίνει με την ειδική προκήρυξη:
 Μετά την 1η Νοεμβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτή ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες, μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. 
Οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών του οικείου σχολικού έτους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στην ειδική πρόσκληση.
 Προσοχή: μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στην ειδική πρόσκληση για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά σε περιοχές για τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει την προτίμησή τους στην πρόσκληση δήλωσης περιοχής προτίμησης αναπληρωτών του οικείου έτους. 
 Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει δηλώσει μόνο Αττική και Κόρινθο αν βγει η ειδική προκήρυξη με σχολεία σε Δωδεκάνησα δεν θα μπορέσει να τα διεκδικήσει. Η τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες της ειδικής προκήρυξης γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες των αναπληρωτών. 
Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός, εφόσον επιστρέψει ο μόνιμος εκπαιδευτικός στη θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, διατίθεται με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, σε κενή θέση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικός που τοποθετείται ως αναπληρωτής σε κενό με την ειδική προκήρυξη, ύστερα από την αίτηση – δήλωση συμμετοχής του και δεν αποδέχεται το διορισμό του διαγράφεται από τους πίνακες κατά το τρέχον σχολικό έτος και αποκλείεται από αυτούς του επόμενου.

ΠΗΓΗ: https://xenesglosses.eu

Εκδήλωση για το ρόλο της πολιτείας στην εκπαίδευση των χαρισματικών ατόμων: live streaming

Ομιλητές είναι η Α. Διαμαντοπούλου, ο Θ. Φορτσάκης και ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Ν. Μαραβέγιας, με Συντονιστή τον Καθηγητή Γιάννη Παπαδάτο.
Ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες εργασίες του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επιστημών Εκπαίδευσης, με θέμα: “Εκπαίδευση χαρισματικών ατόμων στην Ελλάδα. Ιδεολογικές πολιτικές-Ψυχολογικές-Παιδαγωγικές Προϋποθέσεις Εκπαίδευσης Χαρισματικών Ατόμων”, το οποίο διοργανώνει  το ΕΚΠΑ .
Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση της ενότητας  “Ο ρόλος της πολιτείας στην εκπαίδευση των χαρισματικών ατόμων” στην οποία ομιλητές είναι η Α. Διαμαντοπούλου, ο Θ. Φορτσάκης και ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Ν. Μαραβέγιας, με Συντονιστή τον Καθηγητή Γιάννη Παπαδάτο.
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ: https://www.esos.gr/

Μετάθεση καταληκτικής ημερομηνίας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εκπαίδευση 300 νέων Επιμορφωτών Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. και νέος πίνακας γεωγραφικής κατανομής

Αποτέλεσμα εικόνας για β επιπεδο
Γίνεται γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εκπαιδευθούν ως επιμορφωτές Β’ επιπέδου ΤΠΕ, μετατίθεται για την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, ώρα 16:00.
Επίσης, αντικαθίσταται ο Πίνακας 2, του Παραρτήματος Γ της Π647/04.06.2018Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β’ επιπέδου ΤΠΕ, ο οποίος αφορά στην γεωγραφική κατανομή των εκπαιδευτικών που πρόκειται να εκπαιδευθούν ως επιμορφωτές για τις συστάδες 6 έως 12 (νέο-εισερχόμενοι στην επιμόρφωση κλάδοι εκπαιδευτικών).
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τον νέο Πίνακα εδώ.
(Απόφαση Π703/14.06.2018 του Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», δικαιούχου της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020).
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση http://e-pimorfosi.cti.gr/mis, ενώ Οδηγίες σχετικά με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, είναι διαθέσιμες εδώ.
Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (http://e-pimorfosi.cti.gr -> επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης.

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου για τον Ι. Βαρδακαστάνη στον ΟΗΕ. Μεταξύ άλλων, συνάντηση εργασίας με την αν. Γ. Γραμματέα του ΟΗΕ Αμίνα Μοχάμεντ


3
15.06.2018
Αρ. Πρωτ.: 787
Σημαντικές συναντήσεις εργασίας καθώς και ομιλίες σε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καθώς και ως μέλος της αντιπροσωπείας της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στην οποία είναι αντιπρόεδρος της Ομάδας 3), στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, το διάστημα 11-14 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της 11ης Διάσκεψης των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (Conference of States Parties to the CRPD' - COSP).
Μεταξύ άλλων την Τετάρτη 13 Ιουνίου, ως μέλος της αντιπροσωπείας της IDA (Παγκόσμια Συμμαχία για την Αναπηρία, στην οποία είναι Ταμίας στο ΔΣ), είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΟΗΕ Αμίνα Μοχάμεντ. Συζητήθηκαν θέματα για τις μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα, πως θα ενταχθούν τα αιτήματα των ατόμων με αναπηρία και πως θα υλοποιηθούν.
Συγκεκριμένα:
Δευτέρα 11 Ιουνίου
Ο κ. Βαρδακαστάνης ήταν ομιλητής στο Civil Society Forum: Ημέρα συζήτησης σχετικά με το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να καλούνται να γνωμοδοτούν εκ του σύνεγγυς και να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και παρακολούθησης, μέσω των αντιπροσωπευτικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τα άρθρα 4 (3) και 33 (3)) της Σύμβασης. Το άρθρο 4 (3) συγκεκριμένα γράφτηκε μετά από εισήγηση του κ. Βαρδακαστάνη, που έκανε δεκτή η πρόεδρος της Επιτροπής για τη Σύμβαση.
Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, τόνισε σχετικά με το άρθρο 4.3 της Σύμβασης: Δεν μιλάμε μόνο για διαβούλευση και συμμετοχή, αλλά για δημοκρατία, λογοδοσία, διαφάνεια και ένταξη! (...). Οι αλλαγές συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να τις πραγματοποιήσουν- πρέπει να πάρουμε τα ζητήματα στα χέρια μας- πρέπει να εδραιώσουμε αναπηρικά κινήματα για όλους- τίποτα δεν δίνεται, όλα κερδίζονται".
Τρίτη 12 Ιουνίου
Μιλώντας στην παράλληλη εκδήλωση με τίτλο: "Η Αναπηρία στο στάδιο της αστάθειας στον αραβικό κόσμο: η ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία σε καταστάσεις σύγκρουσης και υπερβολικής βίας", μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: "Η Σύμβαση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ευθύνες των κρατών που την έχουν υπογράψει σχετικά με τα άτομα με αναπηρία που βρίσκονται σε καταστάσεις κινδύνου και έκτακτης ανάγκης. Αυτό δεσμεύει όλα τα συμβαλλόμενα κράτη - εκείνα που είναι δωρητές ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση. Οι συγκρούσεις και η βία αυξάνουν τον αριθμό των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων - γινόμενοι πρόσφυγες αυξάνουν περαιτέρω τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Εμείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουμε δει τα αποτελέσματα των συγκρούσεων, της βίας και της φτώχειας σε άλλα μέρη του κόσμου, όταν οι άνθρωποι διακινδυνεύουν τη ζωή τους να διασχίσουν τη θάλασσα στην Ελλάδα, ώστε να φτάσουν στην Ευρώπη".
Τετάρτη 13 Ιουνίου
Ο κ. Βαρδακαστάνης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της ΕΕ στον ΟΗΕ, μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΟΚΕ. Επίσης μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το EDF, η ΕΟΚΕ, η Παγκόσμια Συμμαχία για την Αναπηρία (IDA) και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) στον ΟΗΕ: " Προωθώντας τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μέσω του κοινωνικού διαλόγου", όπου μετέφερε εμπειρίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Την ίδια ημέρα ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε στην εκδήλωση της Fundacion ONCE: "Νέοι τρόποι απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης, ώστε να μην μείνει κανένας εκτός".
Πέμπτη 14 Ιουνίου
Ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε στην παράλληλη εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή για την Σύμβαση "Για την ουσιαστική Συμμετοχή", εκπροσωπώντας την Παγκόσμια Οργάνωση Αναπηρίας (IDA), καθώς και το EDF και την ΕΟΚΕ: " Πρέπει να είμαστε εκεί όπου είναι οι κοινωνικοί εταίροι, όπου είναι οι οργανώσεις των γυναικών, όπου είναι οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την Αμερική, έχει ήδη ανακαλυφθεί. Πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά και στα θεμέλια της Σύμβασης. Πρώτα χρειαζόμαστε νομική αναγνώριση - αλλά η ενεργός συμμετοχή μπορεί να συμβεί μόνο σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Χρειαζόμαστε προσβάσιμα περιβάλλοντα και εύλογες προσαρμογές, χρειαζόμαστε την υποστήριξη, την κατάρτιση των ηγετών, των δημοσίων υπαλλήλων, σε αυτά πρέπει να επενδύσουμε. Εάν τα κράτη μέρη λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία, θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες και οι αποφάσεις τους να ακυρώνονται. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι στο τραπέζι, δεν είναι αρκετό να είναι στην πόρτα! Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κίνημα αναπηρίας παντού και σε όλα τα επίπεδα"!
Πηγή: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: Καταγγέλλει τη ρατσιστική επίθεση στη γιορτή του 144ου Δημοτικού Σχολείου

Αποτέλεσμα εικόνας για ρατσισμος
Την αμαύρωση της καλοκαιρινής γιορτής του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Σεπόλια «από τους απρόκλητους και με ρατσιστικό κίνητρο ξυλοδαρμούς» δύο μελών του ΔΣ του, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «το Σάββατο 9 Ιούνη, τα παιδιά και οι γονείς που παρακολουθούσαν τη σχολική γιορτή για το κλείσιμο της χρονιάς, στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια, έγιναν μάρτυρες απρόκλητης - τραμπούκικης επίθεσης δύο γονέων του σχολείου απέναντι στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Θ. Νασιόπουλο και Θ. Χριστοδούλου. Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η βοήθεια που προσέφεραν 4 εργάτες Πακιστανικής καταγωγής στο Σύλλογο Γονέων, προκειμένου να μετακινήσουν θρανία και καρέκλες για το στήσιμο και το ξεστήσιμο της γιορτής. Οι αιτίες όμως είναι άλλες.
Στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται Κυριακάτικο μάθημα σε μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, όπου οι μεν γονείς μαθαίνουν Ελληνικά, τα δε παιδιά τη γλώσσα τους. Δεν έχουν περάσει μάλιστα ούτε 7 μήνες από τα επεισόδια που δημιούργησε ομάδα ακροδεξιών (μεταξύ των οποίων μέλη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, αλλά και των 2 γονέων-θυτών της επίθεσης), αντιδρώντας στην παραχώρηση του σχολείου από μεριάς του Δήμου Αθηναίων για τα εν λόγω μαθήματα».
Η Ομοσπονδία σημειώνει πως οι αιτίες του περιστατικού «βρίσκονται στη δράση ναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων, που με όχημα το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τους τραμπουκισμούς προσπαθούν αφενός μεν να δημιουργήσουν ανθρώπους χωρίς δικαιώματα, εύκολη λεία στα χέρια των επιχειρηματιών - αφεντικών τους, αφετέρου δε να τρομοκρατήσουν το οργανωμένο μαζικό κίνημα διεκδίκησης αυτών των δικαιωμάτων». Και προσθέτει:
«Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως σε χθεσινή κατάθεση ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, η μόνη ψήφος "κατά" ήταν αυτή της εκπροσώπου της "Ελληνικής Αυγής". Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τόσο την ίδια την επίθεση, όσο και τη δράση αυτών των ομάδων. Όχι μόνο δεν τους φοβόμαστε, αλλά δηλώνουμε πως τέτοιου είδους τραμπουκισμοί και επιθέσεις δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την απόφασή μας να παλέψουμε για ένα σχολείο όπως το ονειρευόμαστε, όπου όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή φύλου θα απολαμβάνουν τις κατακτήσεις της ανθρώπινης γνώσης.
Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν την επίθεση και να απομονώσουν τέτοιου είδους στοιχεία από τις διαδικασίες του γονεϊκού κινήματος».
Το περιστατικό καταγγέλλει από την πλευρά του και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, σημειώνοντας, επίσης, ότι η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών του σχολείου και ενημερώνει ότι «υποβλήθηκαν αυθημερόν μηνύσεις, έπονται αγωγές και οι υπεύθυνοι σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη».
Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης».
ΠΗΓΗ: https://www.902.gr

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση με θέμα «Παιδική κακοποίηση: Πρόληψη – Αντιμετώπιση» από το Δήμο Αρταίων τη Δευτέρα 18 Ιουνίου




Εκδήλωση με θέμα «Παιδική κακοποίηση: Πρόληψη – Αντιμετώπιση» διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων την  Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.
Στην εκδήλωση θα παραστούν εξειδικευμένοι ομιλητές που θα αναπτύξουν πολύπλευρα του θέμα. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:
  • Ειρήνη Κεχαγιά, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας
  • Θεόδωρος Γούσιας, Αστυνόμος Α’ Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Άρτας
  • Χρήστος Σχισμένος, Υπαστυνόμος Α’, Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος Άρτας
  • Χαρούλα Μπίκα, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων
  • Ελένη Τσάκωνα, Ψυχολόγος του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών Ιωαννίνων
  • Σοφία Μωραΐτη, Κοινωνική Λειτουργός, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αρταίων
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους ομιλητές. Συντονίζει η Άννα-Μαρία Κουτρούμπα,   Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία, τ. Αντιδήμαρχος Αρταίων.

Συμβούλια επιλογής.Προσκλήσεις σε Διευθυντές Εκπ/σης και Διευθυντές σχολικών μονάδων.

Η διαδικασία επιλογής των στελεχών των Νέων Δομών (Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α.) άρχισε σήμερα με την  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΕΠΘ  προς μέλη ΔΕΠ Α.Ε.Ι για τη συγκρότηση των Περιφερειακών συμβουλίων Επιλογής .
Προσκλήσεις όμως, για τη συγκρότηση των Περιφερειακών συμβουλίων Επιλογής ,εκδίδονται τις τελευταίες ώρες  και από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα για να ολοκληρωθεί  η σύνθεση των Συμβουλίων.
Οι προσκλήσεις αυτές απευθύνονται σε  Διευθυντές Εκπαίδευσης και σε Διευθυντές Σχολικών Μονάδων που θα  στελεχώσουν τα συμβούλια επιλογής.
Δείτε ενδεικτικά  τις προσκλήσεις της ΔΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

15-06-18 Συνέντευξη του Υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ1
15-06-18 K. Γαβρόγλου: "Να μη διαγραφούν από τα πρακτικά της Βουλής τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής"
15-06-18 Yποβολή  αιτήσεων αποφοίτων μαθητείας ΕΠΑΛ για το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα πιστοποίησης
15-06-18 Εξεταστικά κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων
15-06-18 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συγκρότηση των Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής
15-06-18 Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακρίβειας στην Ογκολογία
15-06-18 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή νέων στo πρόγραμμα «Η Τέχνη της Εμψύχωσης (Anim

ation)»
15-06-18 Αμοιβαίες Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2018
15-06-18 Τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών
15-06-18 Tα ονόματα των νέων καλλιτεχνών/επιμελητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο “A Natural Oasis?
 2018”

15-06-18 Η Επισκόπηση του Τύπου της Παρασκευής

Σε αδιέξοδο τα παιδιά μετά την αποφοίτηση από το ΕΕΕΕΚ


Αποτέλεσμα εικόνας για εεεεκ εικονεσ

Συντάκτρια: Νικολέττα Κολυβάρη.
Για το αδιέξοδο που βιώνουν οι οικογένειες όταν λήγει η φοίτηση των παιδιών τους στο ΕΕΕΕΚ μίλησε στην "Ε" η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμάτας, Αθηνά Σπανού, με την ευκαιρία της αποχαιρετιστήριας γιορτής του σχολείου.
Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων για τη δημιουργία μεταγυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής για ΑΜΕΑ, που φαίνεται ότι ακόμα αργεί – καθώς εμπλέκονται τρία υπουργεία: Παιδείας, Εργασίας και Υγείας. Μίλησε ακόμα για την καθημερινότητα ενός έγκλειστου στο σπίτι ατόμου ΑΜΕΑ, αλλά και για το κράτος που, ως κράτος δικαίου και πρόνοιας, οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους πολίτες του και να παρέχει αξιοπρεπή διαβίωση, φροντίδα, περίθαλψη, εργασία και εκπαίδευση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι αποφοίτησαν από το ΕΕΕΕΚ 17 παιδιά ενώ φέτος τελειώνουν άλλα 5, και απάντηση για το αν θα γίνει επανάληψη της τάξης δεν έχουν πάρει ακόμα οι γονείς – οι οποίοι έχουν να σκεφτούν τι θα γίνει με τα παιδιά τους.
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ
Ειδικά οι έφηβοι και οι νέοι με αυτισμό, σε έναν χώρο οργανωμένο όπου μπορούν να κάνουν δραστηριότητες και να εξασκούν τις δεξιότητές τους αισθάνονται ασφαλείς και κοινωνικοποιούνται. Επιπλέον στο ΕΕΕΕΚ δεν φοιτούν μόνο παιδιά από την Καλαμάτα, αλλά έρχονται και από χωριά, κι ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά χαμηλής λειτουργικότητας, που γι' αυτά δεν υπάρχει διέξοδος παρά μόνο να παραμείνουν στο σπίτι με τους γονείς.
Ετσι μέχρι να δημιουργηθεί αυτή η νέα μεταγυμνασιακή δομή που θα επιτρέπει σε εφήβους άνω των 18 ετών να απασχολούνται δημιουργικά, οι γονείς βιώνουν το καταστροφικό για τα παιδιά τους κλείσιμο στο σπίτι, όπως αναφέρει η Αθηνά Σπανού. Γιατί ακόμα και στα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) Καλαμάτας, οι απόφοιτοι του ΕΕΕΕΚ απασχολούνται για 3-4 ώρες μερικά απογεύματα της εβδομάδας – ενώ ακόμα και για τους νέους υψηλής λειτουργικότητας δεν εξασφαλίζεται καμία επαγγελματική διέξοδος.
ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Οπότε, μετά το ΕΕΕΕΚ, τι; Οι περισσότεροι νέοι και νέες που αποφοιτούν δεν έχουν πού να πάνε μετά, μεταφέρει στην “Ε” η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ. “Τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν καμία εναλλακτική για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Ετσι ό,τι είχαν κατακτήσει τόσα χρόνια κινδυνεύει να χαθεί, γιατί τα περιμένει η απομόνωση στο σπίτι”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η Αθηνά Σπανού μεταφέρει την αγωνία των γονιών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την εκπαίδευση των παιδιών και την υποστήριξη της Πολιτείας. Τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι γονείς που τα παιδιά τους έχουν αποφοιτήσει, αναγκάστηκαν να τα κλείσουν μέσα στους τέσσερις τοίχους, σε βάρος της ψυχικής τους υγείας.
ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ
Πρόκειται για νεαρούς ενήλικες που από παιδιά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται στα πιο βασικά, και εφόσον δεν συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους χάνουν ό,τι έχουν κατακτήσει.
Μιλώντας για το δικό της παιδί η κ. Σπανού λέει πόσο στενοχωρημένη είναι που στερείται το δικαίωμα για συνεχή και διά βίου εκπαίδευση και στήριξη. Η βασική φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ είναι 5+1 χρόνια και μετά κάποια πηγαίνουν σε δομές όπως το ΚΕΦΙΑΠ. Ομως για τα παιδιά που έρχονται από τα χωριά της Μεσσηνίας, όπως εξηγεί η κ. Σπανού, είναι μια καταδίκη και σημαίνει τον εγκλεισμό τους στο σπίτι - ενώ και το ΚΕΦΙΑΠ για να δεχτεί περισσότερα άτομα θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό.
Η μόνη λοιπόν εναλλακτική είναι ιδιωτικές δομές στην Αθήνα, αλλά τα έξοδα είναι πολλά και θα πρέπει να μετακομίσει όλη η οικογένεια ή διαφορετικά να αποχωριστούν το παιδί τους.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Για την οικογένεια η έλλειψη εκπαίδευσης και οργανωμένης απασχόλησης του παιδιού είναι πολύ ψυχοφθόρα, γιατί ένα παιδί που έχει χάσει την καθημερινή ρουτίνα και το πρόγραμμά του δεν έχει πού να εκτονώσει την ενέργειά του και δεν ελέγχεται εύκολα από το γονιό. Ο ιστός της οικογένειας έτσι διαλύεται. Δεν μπορεί να λειτουργήσει από τη στιγμή που το παιδί είναι απόλυτα εξαρτημένο και ο ένας από τους δυο γονείς θα πρέπει να αφήσει τη δουλειά του και να μείνει στο σπίτι μαζί του.
Και μπορεί για τους γονείς, όπως λέει η Αθηνά Σπανού, όλα τους τα παιδιά, με πρόβλημα ή μη, να έχουν την ίδια θέση στην καρδιά τους, αλλά από το κράτος και την κοινωνία οι νέοι με βαριά αναπηρία είναι καταδικασμένοι. Οι κρατικές δομές είναι μέχρι τα 20 χρόνια ηλικιακά και έπειτα δεν υπάρχει τίποτα κρατικό για να συνεχίσουν.
Καταλήγοντας, η Αθηνά Σπανού σημειώνει ότι αναγκαία είναι και η ίδρυση ξενώνα για να μπορούν να μένουν εκεί τα παιδιά σε μια έκτακτη ανάγκη των γονιών, όπως για παράδειγμα μια αρρώστια.
Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθερία τής Καλαμάτας»

Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, και αίτημα για άμεσο ορισμό συνάντησης


Θέμα: Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, και αίτημα για άμεσο ορισμό συνάντησης.
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), και το σωματείο-μέλος της Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.) διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης που χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ως προς τη λειτουργία του συστήματος αναγγελίας στάσεων εντός των οχημάτων, αλλά και την αναγγελία προσέλευσής τους κατά την αναμονή των συναδέλφων στις υπαίθριες στάσεις.
Συγκεκριμένα, πολλοί οδηγοί των μέσων μη σταθερής τροχιάς, καίτοι επανειλημμένα έχουν δεχτεί παράπονα από συναδέλφους, ηθελημένα δεν θέτουν σε λειτουργία τη συσκευή αναγγελίας των στάσεων ή χαμηλώνουν υπερβολικά την ένταση της εκφώνησης, με την δικαιολογία βλάβης των μεγαφώνων, σε σημείο που να μη γίνεται κατανοητή από τους επιβάτες, και δη εκείνους με προβλήματα όρασης ή βαρήκοους ή άτομα τρίτης ηλικίας που δεν είναι σε θέση να αναγνώσουν την οθόνη. Πολλές φορές δε, ούτε καν η οθόνη είναι σε λειτουργία, προκειμένου να τη διαβάσει ο διπλανός από τον τυφλό επιβάτης, ώστε να τον ενημερώσει σε ποια στάση κατευθύνονται.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε να μας ορίσετε άμεσα συνάντηση, προκειμένου να σας αναλύσουμε και δια ζώσης το μέγεθος των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με σκοπό να εξευρεθεί οριστική λύση.
Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Τ.
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Μαργιόλας
Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Μαρκοστάμος

5 - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ...17 - 18 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΗ ΛΗΦΘΕΙΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΟΥ ΒΟΥΓΙΑ


Όπως είχαμε επισημάνει στις 8 Ιουνίου 2018, σε σχετική ανάρτηση μας:

-http://seepea-stella.blogspot.com/2018/06/blog-post_12.html -
  η καταβολή μισθού του μηνός Ιουνίου στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα γίνει περίπου ένα δεκαπενθήμερο μετά την λήξη των συμβάσεων των αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας(21/6) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(30/6).

Τα ανωτέρω έρχεται να επιβεβαιώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης(Δ.Π.Ε.) Χανίων η οποία με ανάρτηση -dipechan.blogspot.com - στο ιστολόγιο της ενημερώνει:

"Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Α.Π. 2815/14-06-2018 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η πληρωμή Ιουνίου για όλες τις πράξεις ΕΣΠΑ, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-6/07/2018 και η πληρωμή της αποζημίωσης μη ληφθείσας άδειας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17-18/07/2018."

Επιμέλεια: Βασίλης Βούγιας

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19


Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., η συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) για τις Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2018-19, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο κτίριο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο Μαρούσι.
Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση επί του θέματος προσεχώς.

Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

ΔΟΕ: Τοποθέτηση εκπαιδευτικών με διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των μορίων διαβίωσης


Αποτέλεσμα εικόνας για δοε
Καλούνται σε συνεδρίαση τις ημέρες αυτές τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. ώστε να προχωρήσουν στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις.
Μείζον ζήτημα δημιουργείται εξ αιτίας  δικαστικών αποφάσεων οι οποίες δικαιώνουν συναδέλφους που υπηρετούσαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως προς τη μεταφορά της μοριοδότησής τους, επί των συνθηκών διαβίωσης, από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, αφού θα παρουσιαστεί το φαινόμενο συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας να τοποθετούνται με διαφορετικούς όρους μοριοδότησης. Είναι αυτονόητο ότι οι τοποθετήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται με ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών (με βάση τον τρόπο μοριοδότησης των φετινών μεταθέσεων) ως προς το κριτήριο συνθηκών διαβίωσης.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε σχετική ρύθμιση και σε παροχή οδηγιών προς τα υπηρεσιακά συμβούλια για την ενιαία αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Θέματα που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΙΠ, στις 13 και 14/6/2018



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ  ΚΥΣΔΙΠ ΙΩΑΝΝΗ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Θέματα που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΙΠ, στις 13 και 14/6/2018 ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη και αφορούν Διοικητικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Κεντρικής Υπηρεσίας, των Περιφερειακών Υπηρεσιών, αποσπασμένων εκπαιδευτικών, υπαλλήλων εποπτευόμενων φορέων και  μετακλητών υπαλλήλων του Υπουργείου.
Α. Μετατάξεις
Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών
1.Επανεξετάστηκαν και διορθώθηκαν ως προς τους Κλάδους 12 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Ικανοποιήθηκαν οι 11 αιτήσεις και απορρίφθηκε 1 αίτηση λόγω ανάκλησης.
Επίσης επανεξετάστηκαν, επικαιροποιήθηκαν  και ικανοποιήθηκαν 55 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Νέες Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών
2. Ικανοποιήθηκαν 80 νέες αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, σε διάφορες περιοχές
Απορρίφθηκε 1 αίτηση λόγω ανάκλησης
Απορρίφθηκε 1 αίτηση λόγω τυπικού κωλύματος
Τμήμα Α’ Ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά
αναγνωρίστηκε η συνάφεια σε 8 Μεταπτυχιακούς Τίτλους μονίμων υπαλλήλων
αναγνωρίστηκε η συνάφεια σε 2 διδακτορικούς τίτλους  μονίμων υπαλλήλων
απορρίφθηκε η συνάφεια σε 1 μεταπτυχιακό τίτλο μόνιμου υπαλλήλου
αναβλήθηκε η εξέταση σε 1 μεταπτυχιακό τίτλο μόνιμου υπαλλήλου
Έπαινος
αναβλήθηκε η εξέταση 1 αίτησης απονομής ηθικής αμοιβής «επαίνου» σε μόνιμο υπάλληλο
του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου
Ικανοποιήθηκαν 8 αιτήσεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
Ικανοποιήθηκαν 7 αιτήσεις εκπαιδευτικών για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση Συμβούλου του Υπουργείου για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
Δεν εξετάστηκαν 2 αιτήσεις, εκπαιδευτικού και Συμβούλου, λόγω παλαιότερης ημερομηνίας κατάθεσης αιτήσεων
Αναγνωρίσεις Προϋπηρεσιών σύμφωνα με το Π.Δ.69/2016 (αφορά προϋπηρεσίες στον Ιδιωτικό Τομέα)
Απορρίφθηκαν 8 αιτήσεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων για αναγνώριση προϋπηρεσιών στον Ιδιωτικό Τομέα
Αναβλήθηκε για επανεξέταση 1 αίτηση
Αυτοτελές τμήμα Περιφερειακών Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Συνάφεια Μεταπτυχιακών Τίτλων
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια 8 Μεταπτυχιακών τίτλων μονίμων διοικητικών υπαλλήλων
Χορήγηση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης
Ικανοποιήθηκαν 4 αιτήσεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων για άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης (1 ημέρα)
Απορρίφθηκε 1 αίτηση μόνιμου διοικητικού υπαλλήλου για άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης
(μειοψηφούντων των αιρετών)
Αποσπάσεις
Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση για απόσπαση μόνιμου διοικητικού υπαλλήλου σε άλλη υπηρεσία
Απορρίφθηκε 1 αίτηση για απόσπαση μόνιμου διοικητικού υπαλλήλου από άλλη υπηρεσία
(μειοψηφούντων των αιρετών)
Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση για ανάκληση απόσπασης μόνιμου διοικητικού υπαλλήλου από άλλη υπηρεσία
Ανακλήσεις Μετατάξεων μονίμων διοικητικών υπαλλήλων (για θέσεις εκπαιδευτικών)
Απορρίφθηκε 1 αίτηση ανάκλησης Μετάταξης υπαλλήλου (και επιστροφής σε θέση εκπαιδευτικού)
Αναγνωρίσεις Προϋπηρεσιών σύμφωνα με το Π.Δ.69/2016 (αφορά προϋπηρεσίες στον Ιδιωτικό Τομέα) για Βαθμολογική Ένταξη
Ικανοποιήθηκαν 6 αιτήσεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων για αναγνώριση προϋπηρεσίας
Απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων για αναγνώριση προϋπηρεσίας
(μειοψηφούντων των αιρετών σε 1 εξ αυτών)
 Μετατάξεις σε ανώτερο κλάδο
ικανοποιήθηκε 1 αίτηση για Μετάταξη μόνιμου διοικητικού υπαλλήλου σε ανώτερο κλάδο
 Ενημέρωση
Ενημερώνω ότι πολλές αιτήσεις και πολλά θέματα δεν εξετάστηκαν λόγω περιορισμένου χρόνου, αν και το συμβούλιο συνεδρίασε 2 συνεχόμενες ημέρες.
Θα συνεδριάσει εκ νέου σύντομα για να εξετάσει και όλα τα υπόλοιπα θέματα αρμοδιότητάς του.
Θα υπάρξει ενημέρωση σχετική