Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Blind Date 26 και 28 Ιουνίου 2018 στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα influx, στα πλαίσια του Άνοιγμα στην πόλη-Πειραιάς, σκηνοθετεί το Blind Date, μια διαδραστική περφόρμανς ανάμεσα σε βλέποντες και μη, που θα λάβει χώρα στις 26 και 28 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Η παράσταση επιχειρεί να δει μέσα απο τα μάτια ανθρώπων με απώλεια όρασης την εμπειρία της συνάντησης, του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος, του χορού και του δημόσιου χώρου. Στις 26 και 28 Ιουνίου, στην πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά στήνεται μια μιλόνγκα, ένας από τους πιο διάσημους τρόπους συνάντησης άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων σε δημόσιο χώρο με σκοπό να χορέψουν. Σ’ αυτή την μιλόνγκα, όμως, οι συμμετέχοντες όχι μόνο θα χορέψουν τάνγκο αλλά θα καλέσουν, επίσης, το κοινό σε ένα ραντεβού με τον κόσμο των τυφλών. Οι προσωπικές αφηγήσεις μετουσιώνονται σε θεατρικό καμβά και ο χορός δεν είναι ένα παιχνίδι δεξιοτεχνίας αλλά η αφορμή για μια συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων. Αντί αποχωρισμού, οι τυφλοί θα οδηγήσουν όσους θεατές επιθυμούν να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους σε μία σύντομη βόλτα. Η πόλη θα χαθεί για λίγο από το βλέμμα και θα μεταμορφωθεί σε μυρωδιές, ήχους και αγγίγματα. Η παράσταση έχει την στήριξη του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, του ΚΕΑΤ και της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στον κο Πεχλιβανίδη Χάρη στο τηλέφωνο 6947040771 και στην κα Βασιλειάδου Κορίνα στο τηλέφωνο 6971981823

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής έως τις 18 Μαΐου.


Πηγή: Φάρος Τυφλών της Ελλάδος