Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΣΕΠ ΚΟ ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΡΚΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου για τον αριθμό των πιστώσεων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, τη σχετική ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα και από τον αιρετό μας στο ΚΥΣΕΕΠ κ. Βούγια, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής σημαντικά:
1. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός οτι η πρόσληψη των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ θα γίνει φέτος πολύ νωρίς, νωρίτερα απο κάθε άλλη χρονιά. Πολύ θετικό επίσης, το γεγονός οτι θα δοθούν όλες σχεδόν οι πιστώσεις σε μία φάση, με ένα 10% να δίνεται αργότερα, κάτι που πάντα επιζητούσαμε ώστε να μην καταστρατηγούνται οι αξιολογικοί πίνακες.
2. Στον πίνακα που επισυνάπτεται μπορείτε να δείτε συγκριτικά τις πιστώσεις του 2017-18 σε σχέση με το 2016-17 για το Βόρειο Αιγαίο. Σε γενικές γραμμές οι πιστώσεις είναι ίδιες αν υπολογίσουμε το 10% που θα δοθεί αργότερα (96 σε σχέση με τις 97). Είναι λιγότερες γα ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ και περισσότερες για Σχ. Νοσηλευτές σε Γενικά Σχολεία. Τα στοιχεία του 2016-17 αφορούν προσλήψεις μέχρι το Δεκέμβρη του 2016 (έγιναν και μερικές μέσα στο 2017). Επίσης δεν γνωρίζουμε αν θα δοθούν μερικές επιπλέον πιστώσεις για το 2017-18, είναι πάντως πολύ πιθανό.
3. Από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις όλες οι πιστώσεις αλλά αναμένονται οι υπόλοιπες στην αρχή της άλλης εβδομάδας, η συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ πιθανολογείται στα μέσα της άλλης εβδομάδας, ώστε να γίνει η κατανομή με όλα τα στοιχεία στη διάθεση μας και να μην δημιουργηθούν διαδικαστικά ζητήματα. Έπειτα θα αναρτηθούν τα κενά, θα υπάρχει προθεσμία για τις δηλώσεις και θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις πιθανότατα στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, δηλαδή 11-15 Σεπτέμβρη, μακάρι και νωρίτερα.
4. Η κατανομή των πιστώσεων στις ειδικότητες ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ θα γίνει με βάσει τα κενά που έχουν δηλωθεί από τους διευθυντές των σχολείων. Πολύ σημαντικό θεωρώ το να υπάρχει αναλογική αντιπροσώπευση όλων των ειδικοτήτων.
Φωτογραφία του Michael Varkas.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω σύντομα. Καλή επιτυχία και είμαι στη διάθεση σας.
Μιχάλης Βάρκας
Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ, Βορείου Αιγαίου