Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΣΑΕΠ_ Έγγραφο προς τις Διευθύνσεις για την ανάληψη υπηρεσίας και την τοποθέτηση αναπληρωτών

Π.Σ.Α.Ε.Π. 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 


Συνάδελφοι αναπληρωτές, την Τρίτη αναμένουμε την πρώτη φάση προσλήψεων και όσοι προσληφθούμε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ίδια ατελείωτη γραφειοκρατεία που συναντάμε χρόνια στις α/θμιες διευθύνσεις. 

Θα κληθούμε να καταθέσουμε τα ίδια έγγραφα που έχουμε καταθέσει για την εγγραφή μας στον opsyd και την εισαγωγή μας στους πίνακες και πολλάκις στις πρωτοβάθμιες διευθύνσεις. Έγγραφα τα οποία έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι τραγικό να ζητούνται εκ νέου κάθε χρονιά από τις α/θμιες. Εκτός αυτού, σε διάφορες πρωτοβάθμιες έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις αδιαφάνειας κατά την τοποθέτηση των συναδέλφων. 

Για τους παραπάνω λόγους ο ΠΣΑΕΠ έχει κάνει αρκετές προσπάθειες, ώστε ν' αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση. Από πέρυσι, έχει ζητήσει επίσημα από το Υπουργείο να πάψει να ισχύει αυτή η τραγελαφική κατάσταση γραφειοκρατίας που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Μας έχουν ενημερώσει ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυθμιστικής διάταξης που θα αφορά τον τρόπο τοποθέτησης και παρουσίασης των αναπληρωτών. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα  προλάβει να είναι έτοιμη για την α' φάση προσλήψεων. Θυμίζουμε ότι έχουμε ζητήσει:
  • οι αναπληρωτές να αποδεσμευτούν από την επίδειξη όλων αυτών των εγγράφων του παραλογισμού που τους ζητούνται και να αναλάβουν υπηρεσία μόνο με την ταυτότητά τους και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας.
  • Να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής “αποδοχής ή όχι της πρόσληψης”, ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε σε ξενοδοχεία μέχρι να τοποθετηθούμε.
  • Μετά την τοποθέτησή μας να μας δοθεί μία προθεσμία τριών ημερών για την παρουσία μας στο σχολείο, ώστε να μπορούμε να αναζητήσουμε το νέο μας σπίτι.
  • Να εξαλειφθεί το φαινόμενο αδιαφάνειας σε διάφορες πρωτοβάθμιας που απαιτούν να δηλώνουμε περιοχές και όχι σχολεία.
Αφού λοιπόν δεν είχαμε κάποιο νεότερο για τη ρυθμιστική διάταξη αποστείλαμε σήμερα το παρακάτω έγγραφο σε όλες τις διευθύνσεις, ζητώντας τα αυτονόητα και αναμένουμε απαντήσεις.