Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ -ΕΒΠ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΕΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΙΤΛΩΝ




Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Σύμβουλο του Υπουργού, κο Π.Κασσιανό, επιβεβαιώνεται η πρόθεση του υπουργείου για την άμεση έκδοση της εγκυκλίου των αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2016-2017. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην εγκύκλιο, οι οποίες αφορούν στη χρήση άδειας άσκησης επαγγέλματος από ειδικότητες του ΕΕΠ και στο θέμα του Ενιαίου Πίνακα.



Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11-07-2016 συνεδρίασε η επανασυσταθείσα Επιτροπή του ΙΕΠ για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Εκπαίδευση στη Σχολική Ψυχολογία και στο αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου, η οποία  περιλαμβάνει μέλη Ε.Ε.Π. και εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας.

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση παρευρίσκονταν όλα τα μέλη της Επιτροπής,  μεταξύ των οποίων ο κος Τσιακούλιας Φίλιππος Ψυχολόγος, η κα Παναγιώτου Μάνθα Κοιν.Λειτουργός, ο κος Βλαχόπουλος Λάζαρος Ψυχολόγος, ο κος Παπαευαγγέλου Κωνσταντίνος Σχ.Νοσηλευτής, ο κος Στεργιούλης Ιωάννης Φυσικοθεραπευτής, ο κος Αρβανίτης Δημήτριος Εργοθεραπευτής και η κα Αποστολοπούλου Αθανασία Λογοθεραπεύτρια.  

Στη συζήτηση τέθηκε η βασική θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ όσον αφορά στον ορισμό των κριτηρίων για τη συνάφεια των τίτλων με την ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης. Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη για συνάφεια με την ειδικότητα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει γενικά και ειδικά γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνονται στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του κάθε κλάδου, το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου (γενικό και ειδικό καθηκοντολόγιο) καθώς και τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας (ειδική αγωγή, ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ).