Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Υπογράφηκε από τα συναρμόδια υπουργεία η απόφαση για την πρόσληψη 300 ΕΒΠ για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης 2013

Αναμένεται μετά την υπογραφή η τοποθέτηση των συναδέλφων στα σχολεία όλης της χώρας.


Μετά από επί τόπου ενέργειες του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και στο υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώθηκε η υπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία της απόφασης για την πρόσληψη 300 ΕΒΠ για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών.
Σημειώνουμε την απαράδεκτη καθυστέρηση αφού οι αιτήσεις των γονέων των μαθητών , όπως κάθε χρόνο υποβλήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς και το σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ προβλέπει τουλάχιστον 5μηνη διάρκεια. 
Ο χρόνος που απομένει μέχρι την λήξη του σχολικού έτους υπογραμμίζει την ασυνέπεια της πολιτείας στην εξυπηρέτηση βασικών υποχρεώσεων ώστε να εκπληρωθούν οι προυποθέσεις για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών με αναπηρία στο σχολείο.
Αναμένουμε την κατανομή των θέσεων στην επικράτεια και την τοποθέτηση των συναδέλφων, ελπίζοντας αυτά να ολοκληρωθούν σύντομα και να μη μείνει ούτε ένας μαθητής χωρίς την υποστήριξη που χρειάζεται, έστω για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.
Η Π.ΟΣ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα τους συναδέλφους και τους γονείς των μαθητών, για το ευαίσθητο αυτό θέμα, όταν  έχει συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες, σεβόμενη την αγωνία τους και την δεδομένη κακοποίηση τους από το σύστημα.