Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στέρηση αποδοχών στον Προϊστάμενο του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λάρισας γιατί προσπάθησε να προασπίσει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας του.


Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του Προϊσταμένου του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λάρισας, εκπαιδευτικού Δημήτρη Χουλιαρού, η οποία  έχει να κάνει με την επιβληθείσα σ αυτόν ποινή στέρησης των μηνιαίων αποδοχών του κατά το ήμισυ, από την Περιφερειακή Διευθύντρια Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Πράντζου.
 Η ποινή επιβλήθηκε  με το αιτιολογικό ότι ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του   για την απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας να αποσπάσει την εκπαιδευτικό Π/θμιας  του  ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λάρισας στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, στερώντας έτσι το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λάρισας, το οποίο μάλιστα είναι και το Περιφερειακό ΚΕ.Δ.Δ.Υ της Θεσσαλίας, από εκπαιδευτικό Π/θμιας εκπαίδευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τήρηση των διαδικασιών αξιολόγησης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής.
Η απόφαση αυτή της κας Πράντζου περί στέρησης μισθού, του εκλεκτού και βραβευμένου συναδέλφου Δημήτρη Χουλιαρού, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει τις αντιρρήσεις του  ως όφειλε ως Προϊστάμενος, για τη διαφαινόμενη πρόκληση δυσλειτουργίας του ΚΕΔΔΥ, πρέπει να ανακληθεί αμέσως.

Για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α
Ο Πρόεδρος 
Βασίλης Βούγιας  

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Δημήτρης Χουλιαρός, προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ Λάρισας 
(περιφερειακό ΚΕΔΔΥ Θεσσαλίας)


Από την Περιφερειακή δ/ντρια α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας
κα. Πράντζου, μου ζητήθηκε να αποδεσμεύσω τη συνάδερφο εκπ/κό α/θμιας κα. Βελλησαρία Μπόνια για να καλύψει τις ανάγκες του ειδικού σχολείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας. Της εξήγησα ότι αυτό δεν είναι σωστό να γίνει γιατί έτσι αποδυναμώνεται μια ολόκληρη υπηρεσία που εξυπηρετεί όλο το νομό αφού είναι επίσης και το περιφερειακό ΚΕΔΔΥ Θεσσαλίας.
Αμέσως την επόμενη μέρα μου ζητά να απαντήσω γραπτά για το γεγονός ότι δεν αποδεσμεύω τη συνάδερφο. Αφού το έκανα με ειδοποιεί την ίδια μέρα ότι θα με περάσει από διοικητικό έλεγχο και θα διατάξει επίσης την τοποθέτηση της συναδέρφου.
Μετά την υλοποίηση της απόφασής της αυτής, της ανακοινώνω γραπτώς ότι δεν είχα καμία πρόθεση να μην εκτελέσω την απόφασή της αλλά να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου διότι στο ΚΕΔΔΥ Λάρισας υπήρχαν τρεις εκπ/κοί α/θμιας από τους οποίους η μία συνάδερφος τοποθετήθηκε με το καθεστώς 69% αναπηρίας ο δεύτερος έχει δηλώσει άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας και προγραμματισμένη επέμβαση και την τρίτη, την τοποθέτησε επειγόντως στο ειδικό σχολείο. Άρα έτσι δεν υπάρχει εκπαιδευτικός α/θμιας στο ΚΕΔΔΥ.
Αμέσως μετά μου κοινοποιείται απόφαση γραπτής απολογίας για τη άρνησή μου αποδέσμευσης της συναδέρφου και αφού το έκανα μου κοινοποιεί ότι η αιτιολογία και η περιγραφή της απολογίας μου δεν είναι ικανοποιητική και η ποινή μου για τις πράξεις μου θα είναι η μείωση των μηνιαίων αποδοχών μου κατά το μισό !!!!!

Ερωτώ λοιπόν!
Στοχοποιούμαι  επειδή διαφυλάσσω τη λειτουργία της υπηρεσίας μου και εξέφρασα τη δυσαρέσκειά μου για την συγκεκριμένη απόφαση τη στιγμή που δεν έγινε καν ανάκληση της υπουργικής απόφασης της συναδέρφου για την τοποθέτησή της στο ΚΕΔΔΥ! και αφού όπως ορίζεται από την νομοθεσία για μια τέτοια απόφαση πρέπει να συναινέσει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας!
Δεν θα ήταν απ όλους το πιο επιθυμητό να υπάρχει καλή συνεργασία φορέων εκπαίδευσης για την επίτευξη κοινών στόχων και κοινό σκοπό μεταξύ υπηρεσιών προς τη ίδια κατεύθυνση και ιδιαίτερα από την εκπ/κή περιφέρεια?
Δεν θα έπρεπε η θέση της κάθε Περιφέρειας να υποδεικνύει το σωστό τρόπο συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών αντί να απειλεί και να τιμωρεί?
Μήπως τα κενά που προέκυψαν στο συγκεκριμένο ειδικό σχολείο έπρεπε να προβλεφθούν σωστά και δίκαια στη Θεσσαλία από την κατανομή των πιστώσεων ώστε να μη φτάσουμε μετά από καταγγελίες γονέων να βρίσκουμε τελευταία στιγμή, ακατάλληλες λύσεις?
Μήπως θυμίζουν αυτά τα γεγονότα άλλες εποχές του αποφασίζω και διατάσσω?
Μήπως ανοίγει έτσι ο ασκός για «διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών» μετά από τέτοιου είδους άσκοπες και παράλογες διοικητικές παραβάσεις?

Ας μην ξεχνάμε βέβαια,  ότι θα μπορούσε η Περιφερειάρχης εκπ/σης να αποδεσμεύσει τον δ/ντή α/θμιας ώστε από την Α περιοχή Λάρισας να στείλει εκπ/κούς στην περιοχή Γ όπου ανήκει το ειδικό σχολείο Γαλανόβρυσης.

(Προς ενημέρωσή σας, το κενό στο ειδικό σχολείο υπήρχε ήδη από πέρυσι διότι εγώ προσωπικά ήμουν υπεύθυνος προϊστάμενος του σχολείου, από την ίδρυσή του σχολείου και όταν πήρα τη θέση προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ Λάρισας η θέση δεν καλύφτηκε και με τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν στάλθηκε κανένας εκπ/κός ειδικής αγωγής και η αγανάκτηση των γονέων έφερε το θέμα στη βουλή έτσι ώστε να αποφασίσει και να δώσει η κα Πράντζου αυτή τη συγκεκριμένη λύση. Τι ειρωνεία!)

Στο χώρο της ειδικής αγωγής προσέφερα τις υπηρεσίας μου επί σειρά ετών με ιδιαίτερες διακρίσεις:

  • Παγκόσμια βράβευση
  • Πρώτη βράβευση από το ΥΠΕΠΘ για εφαρμογές καινοτόμων προγραμμάτων.
  • Βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εάν όμως έτσι τιμάται η διάκριση για όποιον εργαζόμενο προσφέρει, τότε ίσως νάναι και σωστή άλλη μια πρωτιά αλλά αυτή τη φορά στη μείωση του μισού μισθού λόγω «ανυπακοής» ή και «διαθεσιμότητα».


Δημήτρης Χουλιαρός
6977447508
Τηλ ΚΕΔΔΥ  2410555222