Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διαγράφονται οι αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία από τους πίνακες του επόμενου σχολικού έτους.

 Αρνητικά απάντησε το Υπουργείο Παιδείας στο αίτημα της Ο.Λ.Μ.Ε  να μη διαγράφονται οι αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία από τους πίνακες του επόμενου σχολικού έτους.
Όσον αφορά στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, η εγκύκλιος πρόσληψης αναφέρει πως εφόσον δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται. Όμως διευκρινιστική οδηγία από την Δνση Ειδικής Αγωγής, η οποία εστάλη στις Π.Δ.Ε, αναφέρει πως διαγράφονται και από τους πίνακες του επόμενου έτους.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα διευκρινήσει το τι ακριβώς θα ισχύσει για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και θα ενημερώσει τους συναδέλφους, οι οποίοι, σ αυτή την πολύ άσχημη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να τιμωρούνται αποκλειόμενοι και για τον επόμενο χρόνο, για μια επιλογή τους, τις πιο πολλές φορές αναγκαστική, λόγω δυσβάστακτου οικονομικού και οικογενειακού  κόστους.
Βασίλης Βουγιας
15 Οκτωβρίου 2012

Δείτε την απάντηση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, στην Ο.Λ.Μ.Ε ΕΔΩ

(πηγή:olme-attik.att.sch.gr)