Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ




ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ


- Προς: τον Πρόεδρο κ. Συμεών Σικιαρίδη  και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σικιαριδείου Ιδρύματος               
                                                             
-Κοιν. : Διοικητικό Διευθυντή Σικιαριδείου Ιδρύματος  κ. Χρήστο Οικονόμου
Δημόσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δήμου Αμαρουσίου
Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α
Υπουργείο Υγείας
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργείο Εργασίας – Τμήμα Πρόνοιας
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Οικονομικών
Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής
Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σικιαριδείου Ιδρύματος
Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ
Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α
ΕΚΑ
ΓΣΕΕ
ΑΔΕΔΥ
Ε.Σ.ΑμεΑ
Δήμοι και Δημοτικά συμβούλια Δήμων Αμαρουσίου,  Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης- Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Αγ. Αναργύρων- Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαιδαρίου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Αθηναίων, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωροπού.                                                                   
                                                                      
           Την Παρασκευή 21/9/2012 στο χώρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

           Η αναλγησία της πολιτείας καθώς και η δική σας απροθυμία να εξακολουθήσει το ίδρυμα να παρέχει τις υπηρεσίες του όπως γινόταν έως τώρα, έχει ως αποτέλεσμα 200 οικογένειες απ’ όλη την Αττική που έχουν άτομα με αναπηρία να μένουν μετέωρες και να αποκλείονται από το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.

          Τόσο τα πιστοποιημένα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης όσο και το δημόσιο Ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου απειλούνται και οδεύουν στο κλείσιμο.
         

Μετά την παύση της λειτουργίας του παραρτήματος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Ελληνικού και την απόλυση 23 εργαζομένων την τελευταία διετία απαραίτητων για τη εύρυθμη λειτουργία του φορέα και την αναμενόμενη απόλυση των υπολοίπων 34 ζητάμε τα εξής:

   Επαναλειτουργία του Ιδρύματος με την μέχρι πρότινος μορφή του
  Αντίγραφο του κληροδοτήματος
·        Καμία απόλυση

Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε καθημερινά στις θέσεις εργασίας μας προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στα άτομα με νοητική αναπηρία.


Η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης             Η Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης

       Πολυχρονοπούλου Μαρία                                     Κουγιούφα Αμάντα



Υ.Γ. Σε συνέχεια του Ψηφίσματος όπως γράφτηκε την 21.9.2012, θα θέλαμε να σημειώσουμε πως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, απολύθηκαν ακόμη 6 συνάδελφοι μεταξύ αυτών και οι υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα με επιστολή που στάλθηκε στα σπίτια τους. Αυτό είχε, έχει και θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και άλλες οικογένειες καθώς μπαίνουν στην ανεργία μέλη αυτών πέραν των οικογενειών των παιδιών του Ιδρύματος που ήδη έχουν επιβαρυνθεί με τη μη λειτουργία του Ιδρύματος.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ