Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

...What went wrong in Europe !!!-Οδηγός για το τι πήγε στραβά στην Ευρώπη.


Οδηγός για το τι πήγε στραβά στην Ευρώπη.

H Helga είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ. Καταλαβαίνει ότι το σύνολο σχεδόν των πελατών της είναι άνεργοι αλκοολικοί και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά να πατρονάρει το μπαρ της. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα έρχεται με ένα νέο σχέδιο μάρκετινγκ που επιτρέπει στους πελάτες να πιουν τώρα, αλλά να πληρώσουν αργότερα.
Η Helga παρακολουθεί τα ποτά που καταναλώνονται σε ένα καθολικό (έτσι κάνει χορήγηση δανείων στους πελάτες της).

Λόγος γίνεται για το μπαρ της Helga "πίνεις τώρα, πληρώνεις αργότερα» τη στρατηγική μάρκετινγκ και, ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι πελάτες περιμένουν στη γραμμή για το μπαρ της Helga. Σύντομα έχει το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων από κάθε μπαρ στην πόλη.

Παρέχοντας στους πελάτες την ελευθερία της από άμεσα αιτήματα πληρωμής η Helga δεν παίρνει καμία αντίσταση όταν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αυξάνει σημαντικά τις τιμές της για το κρασί και τη μπίρα - τα περισσότερα ποτά που καταναλώνονται .

Κατά συνέπεια, το ακαθάριστο της Helga για όγκους πωλήσεων και τα κέρδη έχουν αυξηθεί μαζικά.

Μια νεαρή και δυναμική αντιπρόεδρος στην τοπική τράπεζα αναγνωρίζει ότι τα χρέη των πελατών αποτελούν πολύτιμη αξία μελλοντικών στοιχείων του ενεργητικού της και αυξάνει το όριο δανεισμού της Helga. Εκείνη δεν βλέπει κανένα λόγο για αδικαιολόγητη ανησυχία, αφού έχει τα χρέη των αλκοολικών ανέργων ως εγγύηση.

Η αντιπρόεδρος ανταμείβεται με ένα μπόνους έξι αστέρια.

Στην έδρα της εταιρίας της τράπεζας, οι έμποροι εμπειρογνώμονες εχουν βρει έναν τρόπο να κάνουν τεράστιες προμήθειες, και να μετατρέψει αυτά τα δάνεια των πελατών σε DRINKBONDS. Αυτές οι "αξίες" στη συνέχεια ομαδοποιούνται και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές κινητών αξιών.

Απλοϊκοί επενδυτές δεν κατανοούν πραγματικά ότι οι τίτλοι που πωλούνται σε αυτούς ως "AA εξασφαλισμένα ομόλογα" είναι πραγματικά χρέη των αλκοολικών ανέργων. Παρ 'όλα αυτά, οι τιμές των ομολόγων ανεβαίνουν συνεχώς και οι αξίες σύντομα γίνονται οι πιο hot-πωλήσεις ειδών για μερικούς από τους κορυφαίους οίκους μεσιτείας του έθνους.

Οι έμποροι εμπειρογνώμονες των κεντρικών της τράπεζας λαμβάνουν όλοι τα έξι μπόνους αστέρια.

Μια μέρα, ακόμα κι αν οι τιμές των ομολόγων συνεχίζουν να αναρριχώνται, ένας διευθυντής κινδύνου στην αρχική τοπική τράπεζα αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα της πληρωμής της ζήτησης για τα χρέη από τους πότες στο μπαρ της Helga. Ενημερώνει έτσι την Helga. Η Helga στη συνέχεια απαιτεί πληρωμή από τους αλκοολικούς προστάτες της, αλλά, όντας άνεργοι αλκοολικοί, δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους από την κατανάλωση. Δεδομένου ότι η Helga δεν μπορεί να εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της, αναγκάζεται να κηρύξει πτώχευση. Το μπαρ κλείνει και 11 εργαζόμενοι της Helga χάνουν τις δουλειές τους.

Μες σε μια βραδιά, τα DRINKBONDs έχουν πτώση τιμών κατά 90%. Η αξία των ομολόγων που κατέρρευσε, καταστρέφει τη ρευστότητα της τράπεζας και την αποτρέπει από την έκδοση νέων δανείων, που οδήγησε σε πάγωμα πιστώσεων και της οικονομικής δραστηριότητας στην κοινότητα.

Οι προμηθευτές του μπαρ Helga είχαν χορηγήσει γενναιόδωρη παράταση της πληρωμής των και είχαν επενδύσει στα συνταξιοδοτικά ταμεία των επιχειρήσεων τους τις ομολογιακές αξίες. Θεωρούν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι τώρα με το να χρειάζεται να διαγράψουν το κακό χρέος της και να χάσουν πάνω από 90% της υποτιθέμενης αξίας των ομολόγων. Ο Προμηθευτής του κρασιού της κηρύττει επίσης πτώχευση, με κλείσιμο των θυρών για μια οικογενειακή επιχείρηση που είχε εδώ και τρεις γενιές. Ο Προμηθευτής μπίρας της εξαγοράζεται από έναν ανταγωνιστή, ο οποίος κλείνει αμέσως την τοπική μονάδα και απολύει 150 εργαζομένους.

Ευτυχώς όμως, η τράπεζα, οι μεσιτικές εταιρείες και τα αντίστοιχα στελέχη τους, διασώζονται από μια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μη δεσμευτική εισροή μετρητών από την κυβέρνηση.
Λαμβάνουν όλοι τα έξι μπόνους αστέρια.

Τα κεφάλαια που απαιτούνται για αυτό το σχέδιο διάσωσης λαμβάνονται από νέους φόρους που επιβάλλονται στους μισθωτούς, της μεσαίας τάξης, τους μη πότες που δεν έχουν πάει ποτέ τους στο μπαρ της Helga.


     Όλα είναι πλέον σαφή !


( Μετάφραση με Google Xlate)

Για την αντιγραφή: Β.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου