Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Μεταθέσεις-Αποσπάσεις-Αναπληρωτές-Συγκρότηση Συμβουλίων-Μισθοδοσία Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206


Αθήνα 3/6/2011
Α.Π: 69

ΘΕΜΑ: «Μεταθέσεις- Αποσπάσεις- Αναπληρωτές- Συγκρότηση Συμβουλίων- Μισθοδοσία Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π »


Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για τα παρακάτω θέματα:

Υ.Σ.Ε.Ε.Π: Η απόφαση συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ, είναι για υπογραφή στην Υπουργό. Η συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ δεν θα είναι με διευρυμένη σύνθεση, καθότι σ αυτή τη σύνθεση προβλέπεται μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το οποίο Π.Ι καταργήθηκε με τον ν.3966/2011, οπότε έως ότου βρεθεί λύση, δεν μπορεί να συγκροτηθεί το ΥΣΕΕΠ στη διευρυμένη του μορφή. Ως εκ τούτου αναβάλλεται και η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ.

Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π: Υπάρχει εμπλοκή στη συγκρότηση των ΠΥΣΕΕΠ, καθόσον δεν υπάρχουν Σύμβουλοι ΕΕΠ και έτσι καθίσταται προβληματική η συγκρότηση των συμβουλίων αυτών. ( σύμφωνα με την παράγραφο 4, του άρθρου 24, του ν.3699/2008, η συγκρότηση των ΠΥΣΕΕΠ, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων έναν (1) Σύμβουλο ΕΕΠ, αναπληρούμενο από μέλος ΕΕΠ των ΚΕΔΔΥ). Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, προσπαθεί να δώσει λύση και στο πρόβλημα αυτό.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Η εγκύκλιος των μεταθέσεων είναι για υπογραφή στην Υπουργό.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ: Τελικά θα γίνουν, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγουμένων ετών.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης για το περιεχόμενο της Εγκυκλίου. Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αναμένει να κληθεί από τη Δνση Ειδικής Αγωγής για να καταθέσει τις απόψεις της.

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ Ε.Β.Π: Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε, ότι ορισμένοι εκκαθαριστές μισθοδοσίας, αρνούνται να εφαρμόσουν την παράγραφο 5β, του άρθρου 56, του ν.3966/2011 και δεν καταβάλλουν τις αποδοχές που ορίζει ο Νόμος, σε συναδέλφους Ε.Β.Π, τους οποίους αποπέμπουν, μη αναγνωρίζοντας στην ουσία Νόμο του Ελληνικού Κράτους, ο οποίος ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι συνάδελφοι, μέλη Ε.Β.Π, έχουν τη δυνατότητα, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι τέτοιων θλιβερών καταστάσεων, να προβαίνουν σε επώνυμη καταγγελία, του εκκαθαριστή που αρνείται να εφαρμόσει τον συγκεκριμένο Νόμο του Ελληνικού Κράτους, την οποία και θα αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς και στο mail της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (poseepea@yahoo.gr ), ώστε να μας δίδουν τη δυνατότητα να επιληφθούμε του θέματος.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΔΒΜΘ: Στα μέσα του μηνός Ιουνίου, ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου. Τα μέλη του ΕΕΠ και ΕΒΠ, πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιθανές «εκπλήξεις» και αιφνιδιασμούς.

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Γίνονται κάποιες συζητήσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ, με υπηρεσιακούς παράγοντες, για τη γενικότερη φιλοσοφία του νέου νόμου για την Ειδική Αγωγή.Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου