Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2015-2017


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6987227384
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr



 Αγαπητοί συνάδελφοι,
ενόψει της αυριανής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, δημοσιεύουμε τον απολογισμό πεπραγμένων του απερχόμενου ΔΣ για τη διετία 2015-2017, προς ενημέρωση σας:



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ 2015-2017
Στις  27-6-2015 συγκροτήθηκε σε σώμα για τη διετία 2015-2017, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες, αποτελούμενο από τους: Σ. Καρπενησιώτη (Πρόεδρο), A. Λασιόπουλο (Αντιπρόεδρο), Ε. Τραγάκη (Γ. Γραμματέα), Χ. Αλμπάνη (Ταμία), Ι. Στεργιούλη (Οργανωτικό Γραμματέα), Μ. Τέλιου (Ειδ. Γραμματέα), Κ. Παπαευαγγέλου (Υπεύθυνο Τύπου & Δημ. Σχέσεων), Σ. Μαχαίρα (Αν. Μέλος) και Π. Κλώνη (Αν. Μέλος).

Μετά την παραίτηση της γ.γραμματέα κας Τραγάκη, με απόφαση του Δ.Σ. της 1/7/2016 ανέλαβε καθήκοντα γ.γραμματέα της ομοσπονδίας η κα Σ. Μαχαίρα.

Μετά την παραίτηση της γ.γραμματέα κας Μαχαίρα, με απόφαση του Δ.Σ. της 3/4/2017 ανέλαβε καθήκοντα γ.γραμματέα της ομοσπονδίας η κα Π. Κλωνή.

Οι δράσεις του Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ 2015-17
16-7-2015: Συμμετοχή και κατάθεση προτάσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκπροσωπούμενη από τη γραμματέα Ε. Τραγάκη, στη  συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων. Θέμα Ημερήσιας Διάταξης ήταν η "Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση". 

28-9-2015: με πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και μετά από κάλεσμά της,  πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο ΕΕΕΕΚ Κωφών & Βαρηκόων με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Ειδικής Αγωγής:  ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ΕΝΕΛΕΑ, ΣΑΤΕΑ, καθώς και τους Εκπροσώπους του Γονεϊκού Κινήματος (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ΔΕΣ) και την ΕΣΑΜΕΑ, με βασικό θέμα την άμεση στελέχωση όλων των Ειδικών Σχολείων και των ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ. Η συνέλευση πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Αποφασίστηκε η δημιουργία ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

29-9-2015: Στα πλαίσια της συμπόρευσης μας με το αναπηρικό κίνημα και τους φορείς της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν, στο Υπουργείο Παιδείας, συναντήσεις της ΕΣΑμεΑ, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ,  της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής  με τον Υπουργό, κ.  Ν. Φίλη.

30-9-2015: συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην κινητοποίηση που οργανώθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από κοινού  με την ΕΣΑμεΑ, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, το ΣΑΤΕΑ, τον ΕΝΕΛΕΑ τους συλλόγους γονέων και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Κοινό αίτημα  οι άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ, καθώς και η εξεύρεση πιστώσεων για την Ειδική Εκπαίδευση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να λειτουργήσουν επιτέλους απρόσκοπτα τα σχολεία και οι υποστηρικτικές δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης.

5-10-2015: ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Σ. Καρπενησιώτης και ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων, Κ. Παπαευαγγέλου παρευρέθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, κατά την επίσκεψη σε αυτό του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη. Επίσης, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν στην κατάληψη του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, την οποία πραγματοποίησαν οι γονείς των μαθητών διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία λειτουργίας του σχολείου εξαιτίας της υποστελέχωσης.

7-10-2015: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, που συνδιοργάνωσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με το συντονιστικό των φορέων της ΕΑΕ, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έδωσε δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Η γ.γ. Ε. Τραγάκη μετέβη με αντιπροσωπεία των φορέων μέσα στο Κοινοβούλιο, όπου συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΚΚΕ, κ. Δ. Κουτσούμπα και το βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ Κόκκαλη.

19-10-2015: συνάντηση του "Συντονιστικού των Φορέων όλης της Ειδικής Εκπαίδευσης", στο Α΄ ΚΕΔΔΥ ΑΘΗΝΩΝ, που συγκάλεσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την εκτίμηση της κατάστασης στελέχωσης των σχολείων ΕΑΕ και προγραμματισμό των επόμενων κινήσεών μας. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, της ΕΝΕΛΕΑ, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρίες Αττικής και Νήσων,  και διευθυντών των Ειδικών Σχολείων.

2-11-2015: Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Στάθης Καρπενησιώτης, συμμετείχε στην εκπομπή "Στον Ενικό" του Ν. Χατζηνικολάου με καλεσμένο τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.

4-11-2015: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμπαριστάμενη  στον αγώνα των ατόμων με Αναπηρία για αξιοπρέπεια,  κοινωνική προστασία, ισότητα και δικαιοσύνη συμμετείχε στο Πανελλήνιο, Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.με.Α. στην Πλατεία Ομόνοιας, για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της. 

Νοέμβριος 2015: μετά από συστηματική συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και πολύμηνες προσπάθειες της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ειδικότερα του Υπεύθυνου Τύπου και Δημ. Σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου, εκδόθηκε η Έκθεση του Συνηγόρου του Παιδιού για την κατάσταση στην Ειδική Εκπαίδευση, όπου επισημαίνονται οι συνθήκες και τα προβλήματα λειτουργίας των δομών ΕΑΕ.

Δεκέμβριος 2015: Μεταφορά της έδρας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, επί της Πανεπιστημίου 59 και αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας


3-12-2015: ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκέμβρη, το Συντονιστικό των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης,  διοργάνωσε με τη συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ τις ακόλουθες δράσεις και κινητοποιήσεις
1) Συγκέντρωση-εκδήλωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ισότιμη συμμετοχή στη ζωή και την εκπαίδευση, την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, με κάλεσμα στο σύνολο των φορέων που στηρίζουν τα άτομα με αναπηρία
2) Δράσεις συνεκπαίδευσης στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που διοργανώθηκαν την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη
3) Δράσεις συνεκπαίδευσης για την ίδια ημέρα στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, στις οποίες παρευρέθηκε και το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
4) Πρωτοβουλία του Συντονιστικού με αίτημα στη SUPER LEAGUE για προβολή κοινωνικού μηνύματος για την αναπηρία στις φανέλες των ποδοσφαιριστών κατά τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (5-7 Δεκεμβρίου).

1-12-2015: ανακοίνωση για άμεση έναρξη λειτουργίας του επιστημονικού φορέα της Ομοσπονδίας με την επωνυμία ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ  & ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΜΕΓΕΕ), που φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν καθοριστικό παράγοντα επιστημονικής και ερευνητικής ανάπτυξης του κλάδου μας.

11 -12-2015: πραγματοποιήθηκε  η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη (Ολομέλεια των Προέδρων) με συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), στην Αθήνα, με ημερήσια διάταξη: Οργανωτικά θέματα, Συντονισμός Δράσεων, Βιωσιμότητα Ομοσπονδίας. Παρευρέθηκαν οι αιρετοί των ΠΥΣΕΕΠ και του ΚΥΣΕΕΠ καθώς και οι πρόεδροι των περισσοτέρων συλλόγων –μελών.

14-12-2015: Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συνάντηση κλιμακίου του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποτελούμενη από τους Σ. Καρπενησιώτη, Ε. Τραγάκη, Χ. Αλμπάνη και Κ. Παπαευαγγέλου και των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου και Β. Βούγια, με τη νέα Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής κυρία Θεοδώρα Αστέρη. 


13-1-2016: ενόψει της συνεδρίασης της "Επιτροπής για την αναμόρφωση του πλαισίου μεταθέσεων και διορισμών", στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Β. Βούγιας, Δ. Παπαευθυμίου και Δ. Αρβανίτης, η Ομοσπονδία κατέθεσε μεταξύ άλλων και πρόταση για Ίδρυση Γραφείου Ειδικής Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

4-2-2016: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμμετείχε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα και κήρυξε 24-ωρη απεργία για την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016. 

28-3-2016: συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου, με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Π. Χαραμή. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Σύμβουλος του ΙΕΠ κ. Β. Κουρμπέτης.

15-4-2016: κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, συμμετοχή στην κινητοποίηση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών, στο Υπουργείο Παιδείας. Ζητήσαμε από τον Υπουργό:
-να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Εκπαίδευση
-να μην ισχύσει το πλαφόν των 60 μηνών για την προϋπηρεσία των αναπληρωτών
-να  υλοποιήσει το αίτημά μας για συμμετοχή σε έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο για τα σοβαρά ζητήματα της ΕΑ.

19-4-2016: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Σ. Καρπενησιώτη και τον αιρετό του ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου, συμμετείχε  στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις». 

22-4-2016:  συνάντηση της Διευθύντριας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κυρίας Ντορέττας Αστέρη με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ, Δ. Παπαευθυμίου και Β. Βούγια.

11-5-2016: στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου και του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κ. Δ. Αρβανίτη, καθώς και της προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.

23/5/16: επιστολή-ερώτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στον υπουργό παιδείας σχετικά με τις φημολογούμενες Προσλήψεις  Αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Εκπαίδευση  με προγράμματα κοινωφελούς  εργασίας ΟΑΕΔ μέσω του Υπουργείου Εργασίας.

24-5-2016 : ΑΝΑΦΟΡΑ-ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι οποίοι κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με την οποία ζητείται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής.

3 Ιουνίου 2016: πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1)    Οι εξελίξεις στην Ειδική Εκπαίδευση, 2) Οργανωτικά θέματα της Ομοσπονδίας.  Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην Επιτροπή για τον Ανασχεδιασμό και Αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, με την προϋπόθεση ότι θα τεθεί από τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ η αντίθεσή μας στη χρήση των Προγραμμάτων ΟΑΕΔ στην ΕΑΕ.
Επίσης αποφασίσθηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας για την επεξεργασία των βασικών θέσεων-προτάσεων της Ομοσπονδίας.

5-6 Ιουνίου 2016: 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση χιλιάδων κόσμου, το διήμερο Φεστιβάλ που συνδιοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με όλους τους  φορείς της ΕΑΕ και του αναπηρικού κινήματος.

6-6-2016: η ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά από πρόσκληση της Δ/νσης ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και του συμβούλου του Υπουργού κ. Π. Κασσιανού, συμμετείχε σε σύσκεψη και κατάθεσε τις απόψεις της για τον Ανασχεδιασμό και την Αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

8-6-2016: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, σταθερή στο πάγιο αίτημά της για κάλυψη των χιλιάδων κενών στην Ειδική Εκπαίδευση με μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίαςσυμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που διοργάνωσαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, στις 12.30 στα Προπύλαια  και  πορεία προς τη Βουλή.

24/6/16: Την Πέμπτη 24-6-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντικείμενο τη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή για τη Συνάφεια Μεταπτυχιακών του ΙΕΠ και στις Υποεπιτροπές που έχουν συσταθεί στα πλαίσια της Επιτροπής για την Αναβάθμιση και Ανασχεδιασμό της ΕΑΕ.

6/6, 13/6, 21/6, και 27/6/16 : συναντήσεις επιτροπής για τον Ανασχεδιασμό και την Αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης, Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμμετείχε ισότιμα στις υποεπιτροπές που σχηματίστηκαν στο ΥΠΠΕΘ στα πλαίσια της Επιτροπής για τον Ανασχεδιασμό και την Αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έλαβαν ενεργό μέρος στις υποεπιτροπές για: τη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, τα Προγράμματα συνεκπαίδευσης, τη λειτουργία των ΕΕΕΕΚ.
Τα πορίσματα των υποεπιτροπών κατατέθηκαν τον Ιούλιο του 2016 στο Υπουργείο. Στις 20-10-2016 εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα πορίσματα της Υποεπιτροπής για τα Προγράμματα συνεκπαίδευσης. Η ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ αναφέρει:
«Για πρώτη φορά εκδίδεται κανονιστική πράξη που προβλέπει με σαφήνεια το περίγραμμα των διαδικασιών, το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία των προγραμμάτων συνεκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας τιμά τους εκπαιδευτικούς που επί σειρά ετών υλοποιούσαν παρόμοια προγράμματα χωρίς αντίστοιχο πλαίσιο, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού που έλαβαν μέρος στην ομάδα εργασίας συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της Υπουργικής Απόφασης και πιστεύει ότι η έκδοσή της θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την προώθηση πρακτικών συνεκπαίδευσης και ενταξιακής εκπαίδευσης».

Στις 4-7-2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του επιστημονικού οργάνου της Ομοσπονδίας, του ΙΜΕΓΕΕ και η συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ.

Ιούνιος-Αύγουστος 2016: για πρώτη φορά συγκρότηση και λειτουργία Επιτροπής στο ΙΕΠ για την Αναγνώριση της Συνάφειας των Μεταπτυχιακών Τίτλων με ισότιμη συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ δια των εκπροσώπων της: Κ. Παπαευαγγέλου, Δ. Αρβανίτη και Α. Αποστολοπούλου.

7/8/2016: Δημόσια απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ύφος της ανακοίνωσης-απάντησης του ΥΠΠΕΘ σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη διαδικασία κρίσης της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων [http://poseepea.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%95%CE%A0%CE%95%CE%91?updated-max=2016-08-21T13:55:00%2B03:00&max-results=20&start=51&by-date=false]

25/8/2016 : συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, που διοργάνωσε ο ΣΑΤΕΑ και η ΕΝΕΛΕΑ.

Στη σύσκεψη (της 5 Σεπτεμβρίου 2016) της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τους εκπροσώπους της στις επιτροπές του υπουργείου, ζητήσαμε από τους συμμετέχοντες σε κάθε επιτροπή, να ετοιμάσουν ένα υπόμνημα με αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργασιών της καθεμίας, και αυτά τα υπομνήματα αποφασίσθηκε να κοινοποιηθούν από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
12/9/2016:  Σύγκληση του πρώτου Δ.Σ. του επιστημονικού φορέα της ομοσπονδίας ΙΜΕΓΕΕ.

20/9/2016:  αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τις ΠΔΕ για προετοιμασία /και σε αυτό δεχτήκαμε δημόσια κριτική με συναδέλφους να υπεραμύνονται της ετοιμότητας των ΠΔΕ σαν να τους ειχε κατηγορήσει η ποσεεπεα. Ωστόσο όλοι είδαμε τη σημαντικότατες καθυστερήσεις  (ολόκληρες εβδομάδες) από ορισμένες ΠΔΕ, μετά τη λήψη των οριστικών  πινάκων μέχρι την πρόσληψη

29/9/2016: Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ  και ΙΜΕΓΕΕ με Δ/ντη ΕΑΕ.

6/10/2016: ξεχωριστή ενημέρωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη σοβαρή καθυστέρηση έκδοσης οριστικών πινάκων ΕΒΠ για την Κεντρική Μακεδονία.

11/10/2016: συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με το ΑΣΕΠ με θέμα την επίσημη ενημέρωσή μας για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης  των ενστάσεων των αναπληρωτών.

12/10/2016: κατεπείγον έγγραφο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς ΣΕΕΠΕΑ Κ.&Δ.Μακεδονίας, για την καθυστέρηση των προσλήψεων ΕΒΠ από την ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας.

18/10/2016:   Άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα των αναπληρωτών για υποστήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο  στις 24/10/2016.

Μέσα–τέλη Οκτωβρίου 2016: υποστήριξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με άμεσες ενέργειες (προφορικές και έγγραφες) σε κεντρικό (Δ/νση ΕΑΕ) και τοπικό επίπεδο, με συντονισμό με τους περιφερειακούς συλλόγους Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας για τα επείγοντα προβλήματα που προέκυψαν λόγω τμηματικής  διάθεσης των πιστώσεων των αναπληρωτών από τα συγκεκριμένα ΠΥΣΕΕΠ.

20/10/2016: έγγραφο αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τη Δ/νση ΕΑΕ για αναβολή των εκλογών για τα υπηρεσιακα συμβουλια, λόγω της μη αντιπροσωπευτικότητας του εκλογικού σώματος εξαιτίας της σοβαρής καθυστέρησης των προσλήψεων των αναπληρωτών.

20/10/2016: προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο αλλά και στις κατά τόπους παραστάσεις διαμαρτυρίας την 24η /10/16.

24/10/16: παράσταση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών στο ΥΠΠΕΘ, υπό την αιγίδα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με κυρίαρχα αιτήματα την άμεση πρόσληψη των αναπληρωτών συναδέλφων και μόνιμους διορισμούς για ΕΕΠ-ΕΒΠ στις δομές ΕΑΕ.

Σεπτέμβρης 2016 – μέχρι Δεκέμβριο 2016: Διαρκής επικοινωνία, συνεχείς διαμαρτυρίες και άσκηση πιέσεων προς ΥΠΠΕΘ και ΑΣΕΠ (προφορικές και γραπτές - δημόσια κοινοποιούμενες στα ΜΜΕ) λόγω της καθυστέρησης των προσλήψεων των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ τη φετινή σχολική χρονιά, και συνεχή ενημέρωση των ενδιαφερομένων με ανακοινώσεις στο ιστολόγιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για οποιαδήποτε νεότερη σχετική πληροφορία [για χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ενστάσεων, προβλήματα στη διαδικασία, θέματα συνάφειας, κοκ]. 

28/10/2016: Πρόταση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τους υποψήφιους αιρετούς των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, για de facto αναβολή των εκλογών (λόγω της καθυστέρησης των προσλήψεων των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ) μέσω οικειοθελούς απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους. Η πρόταση αυτή εάν υιοθετούνταν από τους υποψήφιους αιρετούς, θα μπορούσε να έχει και μία σοβαρότατη δυναμική πίεσης  προς το υπουργείο όχι μόνο για την αναβολή των εκλογών, αλλά ουσιαστικότερα για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης σε όλες τις ΠΔΕ της επικράτειας. Εξάλλου, το ρίσκο της μη διεξαγωγής των εκλογών, δεν είχε ανάλογο προηγούμενο δεδομένο και ως εκ τούτου θα ήταν πολύ υψηλό το πολιτικό κόστος για την πολιτική ηγεσία να ορίσει αντικαταστάτες αντί για αιρετούς. Στις διάφορες –περιστασιακές- συνθήκες που αυτό συμβαίνει, όπως καλά γνωρίζουν οι αιρετοί, ο ορισμός γίνεται μετά από σχετική πρόταση των οικείων συνδικαλιστικών οργάνων και χωρίς να αποφασίζουν-ορίζουν αφ’ εαυτού οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης

8/11/2016: Άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα αναπληρωτών για υποστήριξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε επικείμενη νομική διεκδίκηση των αναπληρωτών με στόχο τη διασφάλιση σημαντικών θεμάτων στην επόμενη εγκύκλιο. Ήρθαμε αυθημερόν σε άμεση γραπτή και προφορική επικοινωνία-συζήτηση και ζητήσαμε να μας αποστείλουν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να συζητηθούν στο επόμενο προγραμματισμένο Δ.Σ. (14/11/16) και προτείναμε να συμπεριληφθούν και επιπλέον σημαντικά θέματα προς διεκδίκηση.

12/11/2016: Συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με επιστημονικούς φορείς και κλαδικά σωματεία των ειδικοτήτων του ΕΕΠ  για συζήτηση –συνεργασία σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης. 

15/11/2016: Επιδίωξη άμεσης συνάντησης με τη νέα ηγεσία του ΥΠΠΕΘ με στόχο τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών για ΕΕΠ-ΕΒΠ και με προγραμματισμό ενεργειών και κλιμακούμενων δράσεων, σε συστράτευση με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος και της εκπαίδευσης.  Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις

16-11-16: Ανακοίνωση-Κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στους φορείς του αναπηρικού κινήματος και της εκπαίδευσης: το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους φορείς εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος και τους φορείς της εκπαίδευσης, σε συντονισμένη δράση για τη διεκδίκηση  μόνιμων προσλήψεων στην ειδική εκπαίδευση. // Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016, στις 20:30 στα γραφεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.
Σύμφωνα με την Απόφαση του Δ.Σ. της 14-11-2016, το αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ:
- να έχει την κατ’ εξαίρεση  των μνημονιακών δεσμεύσεων μορφή, με αιτιολογημένη τεκμηρίωση και να συγκεντρωθούν υπογραφές υποστήριξής του από τους φορείς του αναπηρικού κινήματος και της εκπαίδευσης
- να συμμετέχουμε ως ΠΟΣΕΕΠΕΑ μαζί με τους συνοδοιπόρους του συντονιστικού των φορέων της ειδικής εκπαίδευσης στο συλλαλητήριο της 2ας Δεκεμβρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., με κυρίαρχο αυτό το αίτημα
- να απευθυνθούμε στα κόμματα της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για υποστήριξη του αιτήματος αυτού διεκδικώντας παράλληλα και την προώθησή του στην Ευρωβουλή
- να γίνει το κεντρικό αίτημα της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ειδικής Εκπαίδευσης
- να πραγματοποιηθούν κατά τόπους δράσεις υποστήριξης του αιτήματος από τους  περιφερειακούς συλλόγους σε συντονισμό με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

23/11/2016:  συγκλήθηκε το συντονιστικό των φορέων της ειδικής εκπαίδευσης. Παρόντες στην συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, την ΕΝΕΛΕΑ, τον ΣΑΤΕΑ, την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ και το ΙΜΕΓΕΕ. Η πρόταση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκφράζεται μέσα από τις ακόλουθες δράσεις:
·        συλλογή υπογραφών από φορείς, συλλόγους, σωματεία και γενικά το αναπηρικό κίνημα.
·        συμμετοχή στο παναναπηρικό συλλαλητήριο της ΕΣΑμεΑ (βασικό μέλος του συντονιστικού) στις 2 Δεκεμβρίου, η οποία θα αποτελέσει τόπο για την πρώτη δυναμική προβολή του αιτήματος μόνιμων διορισμών Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. και Ε.Π. από το συντονιστικό.
·        παράσταση στην ελληνική βουλή, στα κόμματα, σε βουλευτές όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου
·        παράσταση και κατάθεση ψηφίσματος στην Ευρωβουλή
·        Ανάδειξη του αιτήματος ως κεντρικού θέματος του 2ου Φεστιβάλ Ειδικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα διαμορφωθεί κείμενο-ψήφισμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη συλλογή των υπογραφών. Συμφωνήθηκε η χρήση των κοινωνικών δικτύων και η επί τόπου ενημέρωση για την ουσιαστική και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 2ας Δεκεμβρίου. Επιπλέον θα οργανωθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία, παράλληλα με τη φυσική, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή. Αποφασίστηκε ακόμη την ημέρα του συλλαλητηρίου να υπάρχει ομάδα από το Συντονιστικό που θα μαζεύει υπογραφές για το ψήφισμα.

25/11/2016:  ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

28/11/2016:         καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους και όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. της επικράτειας, εφόσον συμφωνούν με το αίτημα διεκδίκησης μόνιμων διορισμών κατ’ εξαίρεση των μνημονιακών δεσμεύσεων, να συντονιστούν με την ομοσπονδία αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για κατά τόπους δράσεις-κινητοποιήσεις την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

1/12/2016: Κοινό Ψήφισμα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δημόσια εκπαίδευση [ηλεκτρονική + φυσική ψηφοφορία]  

2/12/2016: Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μαζί με το Συντονιστικό των φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, συμμετείχε στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Ομόνοια, διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις στην ειδική εκπαίδευση

12 Δεκεμβρίου 2016 : συνάντηση στη Βουλή με τον Υπουργό παιδείας, κο Κ.Γαβρόγλου και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΕΑΕ, κο Π.Κασσιανό. Βασικό αίτημα της Ομοσπονδίας σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου, ήταν η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.


16 Δεκεμβρίου 2016:  συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με τον γραμματέα επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας, κο Κωστόπουλο Νίκο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα στην ειδική εκπαίδευση ενώ ειδικότερα συζητήθηκε η πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ως μέλους του Συντονιστικού φορέων ειδικής εκπαίδευσης, σχετικά με την αναγκαιότητα  μόνιμων προσλήψεων στην ειδική εκπαίδευση κατ’ εξαίρεση των μνημονιακών δεσμεύσεων καθώς και το σχετικό κοινό Ψήφισμα. Επιπρόσθετα προτείναμε να υπάρξει διακομματική δέσμευση στο θέμα των μόνιμων διορισμών στην ειδική εκπαίδευση. \

Συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην άτυπη επιτροπή του ΥΠΠΕΘ συζήτησης για υπηρεσιακά θέματα ΕΕΠ-ΕΒΠ [19/12/2016, 18/1/2017]

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017:  ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
-           Σχεδιασμός –οργάνωση συγκέντρωσης υπογραφών, από τους Περιφερειακούς Συλλόγους, στο Ψήφισμα του Συντονιστικού των φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης για  μόνιμους διορισμούς Ε.Ε.Π. –Ε.Β.Π.
-          Ενημέρωση –συζήτηση για τα υπηρεσιακά θέματα της Επιτροπής, η οποία πρόσφατα  συστάθηκε στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. (μεταξύ των θεμάτων και το ζήτημα του Ενιαίου Πίνακα για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.).
-          Οργανωτικά ζητήματα της λειτουργίας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. 
-          Ζητήματα διοργάνωσης του φετινού Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης.
-          Προτάσεις των μελών για περαιτέρω δράσεις της Ομοσπονδίας

23-1-17: ενέργειες της Ομοσπονδίας (μετά την ενημέρωση που είχαμε από τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ στην ολομέλεια των προέδρων) για τη διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε με τα υπηρεσιακά μας συμβούλια, αναφορικά με την υποχρέωση υπηρέτησης των αιρετών εκπροσώπων μας στην έδρα του συμβουλίου. Μετά την παρέμβαση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ βρέθηκε η χρυσή τομή να διευθετηθεί το πρόβλημα με άμεση τροπολογία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την απαραίτητη προσθήκη «δύναται να » (αποσπώνται).

25/1/2017 : σύγκληση του ΔΣ του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης στα γραφεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες για την κατάρτιση και κατάθεση δυο προτάσεων επιμορφωτικών προγραμμάτων. Σχετικά με την ανασυγκρότηση του ΔΣ, αφού τονίστηκε το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω της η αγαπημένη μας φίλη και συνάδελφος Μπ. Λεωτσάκου, ακολούθησε η ανασυγκρότηση του σώματος, η οποία έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:              Στάθης Καρπενησιώτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:    Γεωργία Μπουλμέτη
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   Ευγενία Τραγάκη
ΤΑΜΙΑΣ:                    Χρύσα Αναστασοπούλου
ΜΕΛΟΣ:                     Μερόπη Κοπανάκη
ΑΝ. ΜΕΛΟΣ:             Μαριάνθη Παρασκευά

Τέλη Ιανουαρίου 2017: Κατάθεση προτάσεων από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΠΕΘ για τη διαμόρφωση καθηκοντολογίου για το ΕΒΠ και τους ΠΕ25 Σχολ.νοσηλευτές στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Οι συγκεκριμένες προτάσεις διαμορφώθηκαν με πρωτοβουλία του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, κατόπιν διαβούλευσης των μελών τους. 

31-1-2017: Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με έναν εκπρόσωπό της σε ομάδα εργασίας, με σκοπό τη διερεύνηση και υποβολή προτάσεων σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής των ωρολογίων προγραμμάτων και του ολοήμερου προγράμματος των Ειδικών Νηπιαγωγείων και Ειδικών Δημοτικών Σχολείων με τα αντίστοιχα της γενικής εκπαίδευσης. Εκπρόσωπος της ομοσπονδίας ορίστηκε ο κος Γ. Μιχαλόπουλος, με αναπληρωτή αυτού τον κο Γ.Τότσιο.
Αρχές Φεβρουαρίου 2017: έντονες διαμαρτυρίες της ομοσπονδίας σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΕΘ ενόψει της άδικης διαφοροποίησης εις βάρος των κλάδων μας και την απώλεια του κεκτημένου έως τώρα δικαιώματος της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης για τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ). 

4-2-2017:  κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για Τοποθέτηση των μελών της για το θέμα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας ενόψει του επικείμενου ενιαίου πίνακα αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ».

7-2-2017 : επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με τη συζήτηση των διατάξεων για την Ειδική Αγωγή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

10-2-2017: συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής για τα θέματα της Συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων , των αποσπάσεων, του Ενιαίου Πίνακα, της Ανασύστασης των κλάδων, των Συμβούλων ειδικοτήτων ΕΕΠ, της προτυποποίησης διαδικασιών στην ΕΑΕ.

19-2-2017: Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, κατόπιν καλέσματος αναπληρωτών της Πελοποννήσου  με στόχο τη δημιουργία ξεχωριστού συλλόγου.
Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του υπάρχοντος Συλλόγου (ο οποίος  αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στη λειτουργία του) καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι της περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Μετά από γόνιμο διάλογο αποφασίστηκε, η κίνηση να έχει ενωτικό χαρακτήρα και όλοι μαζί να αναζητήσουμε κοινό τρόπο αντιμετώπισης των κρίσιμων προβλημάτων του κλάδου. 

21-2-2017: Κάλεσμα προς τους αιρετούς των περιφερειακών συμβουλίων για κατάθεση συλλογικά υπό την ομοσπονδίας των προτάσεών τους για την αναμόρφωση του ΠΔ1/2003 για τα υπηρεσιακά συμβούλια του ΕΕΠ-ΕΒΠ.

29 Μαρτίου & 5 Απριλίου 2017: συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην κινητοποίηση του εκπαιδευτικού κινήματος για την απόσυρση της τροπολογίας του ΥΠΠΕΘ σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, η οποία κατατέθηκε από τον Υπουργό Παιδείας για να ψηφιστεί στη Βουλή την Τετάρτη 29/3/2017 και κήρυξη 3ωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας. 

4-4-2017: Ανακοίνωση προς τους αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ των προτεινόμενων από το ΥΠΠΕΘ αλλαγών στην ΥΑ καθορισμού των κριτηρίων πρόσληψης ενόψει της επόμενης εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ + προώθησή τους προς τους προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους προκειμένου να μας στείλουν τις προτάσεις τους επί των συγκεκριμένων αλλαγών ή/και άλλων σημείων, ώστε να κατατεθούν από την ομοσπονδία στο υπουργείο. 

Μ.Τρίτη 11-4-2017: συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΥΠΠΕΘ με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης ΕΑΕ . Κατάθεση των προτάσεων που προέκυψαν από  τα αποτελέσματα της διαβούλευσης των περιφερειακών συλλόγων για τις αλλαγές στην επικείμενο εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

28-4-2017: συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ & ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο ΥΠΠΕΘ με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης ΕΑΕ . συζητήθηκαν τα θέματα: αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψ.αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, πιστώσεις και αίτημα κατανομής των πιστώσεων σε μία φάση, η Λειτουργία ολοήμερων ειδικών δημοτικών σχολείων και διασφάλιση των καθηκόντων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, το θέμα των Σχολικοών βοηθών μέσω κοινωφελούς εργασίας  του ΟΑΕΔ, ο Ενιαίος πίνακας και οι μεταθέσεις ΕΕΠ ΕΒΠ, η Ενημέρωση για το σχεδιασμό από την διεύθυνση Ε.Α.

17-5-2017: συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής αλλά και της εκπαίδευσης  γενικότερα. 

Μάιος 2017 ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ

22-5-2017: Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο ΑΣΕΠ για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, με στόχο την πρόληψη προβλημάτων κατά την επικείμενη διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας και ενστάσεων.

24-5-2017: Συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών  Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κατά την οποία συνεχίστηκε η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων "Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου σε Θέματα Εκπαίδευσης".

Μάιος 2017: ενέργειες της ΠΟΣΕΕΠΕΑ [συνεργασία με ΔΟΕ] για την Προσφυγή για την μονιμοποίηση των αναπληρωτών.






Γενικότερες δράσεις-ενέργειες
1.    Συνεντεύξεις των μελών του Δ.Σ. στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, όπως και σε ραδιοφωνικούς, διαδικτυακούς  και τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.
2.    Παρουσία μελών του Δ.Σ. κατά τη χρονιά 2015-2016 στις Γενικές Συνελεύσεις των ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας.
Στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ της 19ης Σεπτεμβρίου του 2016, υπήρξε ομόφωνη απόφαση για να γίνει συνεννόηση-συντονισμός με τους περιφερειακούς συλλόγους για τη διενέργεια των Γενικών τους Συνελεύσεων ώστε να υπάρχει η παρουσία μας σ’ αυτές, με σταθερή και διά ζώσης επικοινωνία, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα για αμεσότερη επικοινωνία και συνεννόηση όπως και για διευκρινίσεις στα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας και μέλη των μελών μας.
Κατά την χρονιά 2016-2017
  Στις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας. Α.
Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου στην Κοζάνη συμμετείχαν ο κος Καρπενησιώτης και η κα Μαχαίρα. Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ίδιου Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου συμμετείχε ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων κος Παπαευαγγέλου.
Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΠΕΑ περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου συμμετείχε ο πρόεδρος κος Καρπενησιώτης. 

Κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποφασίστηκε και τηρείται η δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ της ομοσπονδίας μέχρι ένα χρονικό σημείο (20/1/2017 μετά από απόφαση στην συνέλευση των προέδρων που έγινε στις 20/1/2017 αποφασίστηκε η μη δημοσιοποίηση τους αλλά η δυνατότητα σε οποιονδήποτε συνάδελφο να μπορεί να τα διαβάσει)

Σε ό,τι αφορά το ενημερωτικό μέσο –ιστολόγιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ:
Παρά το ότι το ενημερωτικό μέσο ενός β/θμιου συνδικαλιστικού οργάνου δεν αποτελεί γενικότερα ειδησεογραφικό μέσο  [όπως εξάλλου συμβαίνει και με τις ιστοσελίδες αντίστοιχων β/θμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (πχ.  ΟΛΜΕ, ΔΟΕ), ωστόσο από τα τέλη του καλοκαιριού του 2016, έγινε προσπάθεια εμπλουτισμού του ιστολογίου της ομοσπονδίας με επιπλέον κατηγορίες, και δόθηκε προτεραιότητα στον τομέα της ενημέρωσης με επισταμένη πληροφόρηση για την επικαιρότητα που αφορά στους αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ.
Επιπλέον, στις 20/10/16 έγινε ένα κάλεσμα προς όλους (περιφερειακούς συλλόγους, αιρετούς, μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ) για υπενθύμισης της δυνατότητας αξιοποίησης του ιστολογίου της ομοσπονδίας για τη δημοσίευση θεμάτων, ειδήσεων και ενημερώσεων  με στόχο να λειτουργήσει ως ένα βήμα επικοινωνίας μεταξύ συλλόγων, αιρετών και μελών σε όλη την επικράτεια. Στο ιστολόγιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ δημοσιεύονται όλες οι επιστολές και ανακοινώσεις που λαμβάνουμε από τους περιφερειακούς συλλόγους, τους αιρετούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.
Δε συμβαίνει όμως και το αντίστροφο. Άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες μελών της ομοσπονδίας ανακοινώνουν μόνον επιλεκτικά κάποιες από τις ανακοινώσεις της ομοσπονδίας.  

Επιπλέον δημιουργήθηκε σελίδα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο facebook.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΑΕ 2017:
Το Συντονιστικό των φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, που συστάθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ το Σεπτέμβρη του 2015, αποτελείται από τους ακόλουθους φορείς: ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΙΜΕΓΕΕ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΣΑΤΕΑ, ΕΝΕΛΕΑ, ΣΑΚΕΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΕΚ. Σκοπό ύπαρξης έχει τη συμπόρευση όλων των εκπροσώπων της Ειδικής Εκπαίδευσης και του αναπηρικού κινήματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρίες ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες και τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών ΕΑΕ. Μέσα από τακτικές συναντήσεις των φορέων που το συναποτελούν (23-11-2016, 1-2-2017, 15-3-2017, 3-5-2017), επιδιώκει την ανάπτυξη κλίματος ενότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, με στόχο την από κοινού δράση στα πάγια αιτήματα του χώρου και την παρέμβαση στις τρέχουσες εξελίξεις.
Κατά το σχολ. έτος 2016-2017, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις του Συντονιστικού:
·        23-11-2016: αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος και  συλλογή υπογραφών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Εκπαίδευση συλλογή με στόχο την κατάθεση του ψηφίσματος στη Βουλή των Ελλήνων και το Ευρωκοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2017
·        18-5-2017: Κοινή διαμαρτυρία των φορέων του συντονιστικού ειδικής εκπαίδευσης σχετικά με τους σχολικούς βοηθούς που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ
·        18-5-2017: Συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Προφεστιβαλική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και διοργανώθηκε από το ΣΕΕΠΕΑ Δυτ. Ελλάδας. Η εκδήλωση αποτελούσε υλοποίηση της απόφασης του Συντονιστικού της 15-3-2017, για διοργάνωση προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, ενόψει του 2ου Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας σε θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης και τη διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων του κλάδου μας, με βασικότερο το θέμα των μόνιμων διορισμών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ