Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ » ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή των συναδέλφων Αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ Θεσσαλίας σε συνεννόηση με τον υπό σύσταση Σύλλογο ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας, σχετικά με τις εξελίξεις των κινητοποιήσεών τους  για το θέμα των Σχολικών Βοηθών στην περιφέρειά τους:


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ » ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΘΕΣΗ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΒΕΠΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ « ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ  Κ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ –ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  Κ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ 19-20 ΜΑΙΟΥ.» 

Στην διημερίδα  στο στρογγυλό τραπέζι  δόθηκε ο λόγος  στην κ. Ράπτη Αποστολία αντιπρόεδρο του υπό σύσταση  ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας  και μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και στην κ. Αγορά Συραγούλα αναπληρώτρια ΕΒΠ που κλήθηκαν το βράδυ της 18 Μαΐου να εκπροσωπήσουν μερικώς την Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής  (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) καθότι τα θέματα  του ΕΕΠ-ΕΒΠ και των αναπληρωτών  είναι πολλά και  λόγω του ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δεν κλήθηκε εγκαίρως  να συμμετέχει στη διημερίδα και ήταν αδύνατο  να παραστεί ο Πρόεδρος κ. Στάθης Καρπενησιώτης   η κάποιο μέλος του Δ.Σ εφόσον έλαβαν την πρόσκληση  μία ημέρα πριν την διεξαγωγή της διημερίδας.
Οι κυρίες  Ράπτη και Αγορά  τόνισαν πως λυπούνται που δεν καλέστηκε εγκαίρως  η ΠΟΣΣΕΠΕΑ καθότι το ΕΕΠ-ΕΒΠ  είναι δομικά στοιχεία της δημόσιας εκπαίδευσης της Γενικής  και Εδικής  Αγωγής   καθώς και το ΚΕΔΔΥ που δεν καλέστηκε καθόλου.
Έγινε αναφορά από την κ. Αγορά  στο  θέμα των  προσλήψεων  των ανειδίκευτων  σχολικών βοηθών χωρίς πτυχίο μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα ειδικά σχολεία Π.Δ.Ε και Δ.Δ.Ε  που θίγουν τα επαγγελματικά δικαιώματα  των πτυχιούχων ειδικής αγωγής ΕΒΠ και επισήμανση του κινδύνου  για την ασφάλεια των μαθητών ενώ υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα  τοποθέτησης του Ε.Ε.Π. που δεν έγινε διότι δεν είχε καλεστεί  η ΠΟΣΕΕΠΕΑ όπως και οι υπόλοιποι  φορείς ΕΑΕ.
Οι αναπληρωτές μέσω της επιστολής που την υπογράφει η  ΠΟΣΕΕΠΕΑ  επισήμαναν τον κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών  και ανέφεραν  ότι οι  Εκπαιδευτικοί το ΕΕΠ ΕΒΠ των σχολικών μονάδων  έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία μέσω των αξιολογικών πινάκων του Υ.Π.Π.ΠΕ.Θ  για να εξυπηρετούν μόνο τους μαθητές των σχολικών μονάδων και δεν εκπαιδεύουν  δεν  εποπτεύουν ανειδίκευτους εργαζόμενους  χάνοντας πολύτιμο  χρόνο από την εκπαίδευση των μαθητών και θέτουν το ερώτημα για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης  ατυχήματος  λόγω έλλειψης γνώσεων και λάθος χειρισμού των  ωφελούμενων  των κοινωφελών προγραμμάτων  ΟΑΕΔ της  ανύπαρκτης ειδικότητας που βαφτίστηκαν σχολικοί βοηθοί καλούμενοι να ασκήσουν το καθηκοντολόγιο των πτυχιούχων Ειδικής Αγωγής του κλάδου ΕΒΠ στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής .
Ζητούν από το Υ.Π.Π.ΕΘ
ανάκληση του καθηκοντολογίου των ανειδίκευτων  σχολικών βοηθών
μόνιμες προσλήψεις  στην Ειδική Αγωγή Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω μνημονίων  προσλήψεις αορίστου χρόνου μέσω των αξιολογικών  πινάκων του Υ.Π.Π.ΕΘ των αναπληρωτών ειδικής αγωγής με το βασικό πτυχίο κατά κλάδο.
Στο κάλεσμα τους  οι αναπληρωτές ΕΕΠ- ΕΒΠ έχουν λάβει  ήδη την αμέριστη υποστήριξη των φορέων  του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ :  ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΑμΕΑ,  ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΑΤΕΑ, ΕΝΕΛΕΑ, ΣΑΚΕΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΕΚ, ΙΜΕΓΕΕ μέσω κειμένου  διαμαρτυρίας για τους «σχολικούς βοηθούς»   
Οι αναπληρωτές ΕΕΠ- ΕΒΠ Θεσσαλίας  ευχαριστούν το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  και  ιδιαίτερα την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την άμεση ανταπόκριση υποστήριξη και γνωστοποίηση του θέματος  καθώς και την  υποστήριξη του ΣΕ.Ε.Π.Ε.Α  ΣΤΕΛΛΑ  που από την πρώτη στιγμή  ανάρτησε την επιστολή πού έλαβε από τους αναπληρωτές  ΕΕΠ – ΕΒΠ Θεσσαλίας και γνωστοποίησε το θέμα.
Ευχαριστούν  τη ΔΟΕ  το ΙΠΕΜ και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  που τους έδωσαν το λόγο στο στρογγυλό τραπέζι στην διημερίδα καθώς και τους συνδικαλιστές των παρατάξεων της ΔΟΕ που δέχθηκαν ενημέρωση για το θέμα  .

Επίσης ευχαριστούν το  Νομαρχιακό Τμήμα της  ΑΔΕΔΥ  τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Δ.Ε. Μαγνησίας   και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας  που δέχθηκαν την επιστολή προς συζήτηση στα Δ.Σ.