Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση προς τους Αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ σχετικά με τις προτεινόμενες από το υπουργείο αλλαγές στην ΥΑ Καθορισμού των κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι αναπληρωτές του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, 

Σας ενημερώνουμε για τις προτεινόμενες αλλαγές στην ΥΑ καθορισμού των κριτηρίων πρόσληψης ενόψει της επόμενης εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, τις οποίες λάβαμε σήμερα από τη Διεύθυνση ΕΑΕ, και τις έχουμε προωθήσει προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους προκειμένου να μας στείλουν τις προτάσεις τους επί των συγκεκριμένων αλλαγών ή/και άλλων σημείων, ώστε να κατατεθούν από την ομοσπονδία στο υπουργείο. 
Εσείς, ως μέλη των Συλλόγων σας, μπορείτε να διαβουλευτείτε σχετικώς και να καταθέσετε τις απόψεις -προτάσεις -σχόλιά σας στον Πρωτοβάθμιο Σύλλογο όπου ανήκετε. 
Η προθεσμία που μας έχει δοθεί από το Υπουργείο, είναι η  Παρασκευή 7 Απριλίου, ημέρα μέχρι την οποία αναμένουμε από τους περιφερειακούς συλλόγους τις τοποθετήσεις τους. 
Οι προτεινόμενες συγκεκριμένες αλλαγές που θα διαβάσετε παρακάτω, σύμφωνα με τη Δ/νση ΕΑΕ, κρίνονται αναγκαίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ.  
Επιπλέον, ενημερωθήκαμε ότι πέραν των προτεινόμενων αλλαγών, η Δ/νση ΕΑΕ σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται και την επίλυση άλλων εκκρεμοτήτων που θα μπορούσαν να διευθετηθούν μέσω της εγκυκλίου, και για τις οποίες θα λάβουμε ενημέρωση .
 






ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΣΤΗΝ ΥΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ

1.       ΑΡΘΡΟ 2 : ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄, Τυπικά προσόντα διορισμού κατά κλάδο
Κλάδος ΠΕ21/26, στην περίπτωση3 α) προστίθεται «και ΜΤΣ στη Λογοθεραπεία»(σελίδα 23974)

2.       ΑΡΘΡΟ 2 : παρ. 10. ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ 1 ΕΒΠ, προστίθεται «πτυχίο ΕΠΑΛ»(σελίδα 23976)

3.       ΑΡΘΡΟ 4 : ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ , Διευκρινήσεις : ii) προστίθεται και ο κλάδος «ΠΕ22»(σελίδα 23979)

4.       ΑΡΘΡΟ 4 : στο «Διευκρινίζεται ότι :»(σελίδα 23978)
Προστίθεται περ. 6  «Τίτλοι σπουδών που δίνουν συνάφεια τόσο στο αντικείμενο απασχόλησης όσο και στην ΕΑΕ δεν λαμβάνουν αθροιστική μοριοδότηση.»(σελίδα 23979)

5.       ΑΡΘΡΟ 4 : Στο τελευταίο εδάφιο, που αφορά την πρόσληψη με προσόντα ΕΝΓ και Braille, (σελίδα 23980)προστίθεται :
 «Σε περίπτωση εξάντλησης των υποψηφίων με τα ανωτέρω ειδικά προσόντα στους πίνακες της οικείας ΠΔΕ αναζητούνται υποψήφιοι από άλλες ΠΔΕ και στην περίπτωση έλλειψης ενδιαφέροντος δύναται να προσλαμβάνονται υποψήφιοι χωρίς τα ανωτέρω ειδικά προσόντα».

6.       ΑΡΘΡΟ 4 : Για το ΕΒΠ, Α΄. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,(σελίδα 23980), η παράγραφος αντικαθίσταται ως εξής :
«Ο βαθμός πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ ή ΤΕΛ ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10) και ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος ΙΕΚ ή τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ εβδομήντα πέντε εκατοστά (0,75) της μονάδας για κάθε βαθμό άνω του δέκα (10)».

7.       ΑΡΘΡΟ 4 : Β. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ, στην περ. α) :
Διαγράφεται η φράση«και με απασχόληση σε άτομα με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» (στη σελίδα 23979 για το ΕΕΠ και στη σελίδα 23980 για το ΕΒΠ) και
Προστίθεται μετά τη φράση «3 μονάδες»(σελίδα 23979) «Ειδικά για τους υποψήφιους των κλάδων ΠΕ21/26 της περ. 2, ΠΕ22 και ΠΕ31 η προϋπηρεσία υπολογίζεται μετά την κτήση των ΜΤΣ που τους κατέταξαν στους αντίστοιχους κλάδους»

8.       ΑΡΘΡΟ 4, Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (σελίδα 23979) :
α) Η επ’ αόριστον αναπηρία 67% και άνω εφόσον η αναπηρία δεν οφείλεται σε κανένα ποσοστό σε ψυχικές διαταραχές επτά (7) μονάδες.
γ) Η αναπηρία 67% και άνω ενός ή περισσοτέρων τέκνων επτά (7) μονάδες.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη σχετικής πιστοποίησης από το ΚΕΠΑ (ν. 3863/2010) και οι υποψήφιοι να είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
δ) Οι πολύτεκνοι υπό την έννοια της παρ.1 του άρθρου 6 του N. 3454/2006 (ΦΕΚ 75/07.04.2006 τ.Α΄), επτά (7) μονάδες.
ε) Η ύπαρξη τριών τέκνων υπό την έννοια του άρθρου 3, παρ.1 του N. 3454/2006, τρεις (3) μονάδες.

9.       ΑΡΘΡΟ 8 : ΚΥΡΩΣΕΙΣ (σελίδα 23981), στο τελευταίο εδάφιο η φράση«οφείλουν να καταθέσουν άμεσα στις αρμόδιες Διευθύνσεις υπεύθυνη δήλωση απενεργοποίησης της αίτησής τους» αντικαθίσταται από τη φράση«οφείλουν άμεσα να απενεργοποιήσουν την αίτησή τους».