Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ανακύκλωση χαρτιού που θα γίνει βιβλίο για τυφλούς και σε σχολεία του Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής

Ανακύκλωση χαρτιού που θα γίνει βιβλίο για τυφλούς και σε σχολεία του Αμαρουσίου από την Περιφέρεια Αττικής 
 Σε σχολεία του Αμαρουσίου επεκτείνεται το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητριών και μαθητών για την ανακύκλωση του χαρτιού και τη διαλογή στην πηγή που υλοποιούν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΝΑ σε σχολικές μονάδες του λεκανοπεδίου. Η αρχή έγινε με το ιστορικό 1ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, τα οποία επισκέφτηκαν, στις 16/02/2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, και η  εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, Σοφία Κορωναίου, συνοδευόμενοι από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθανάσιο Ανδρώνη, και, Αθανάσιο Φαλούκα, αντίστοιχα.
Ο κ. Καραμέρος ζήτησε από τις μαθήτριες και τους μαθητές να συμβάλλουν στην εδραίωση της ανακύκλωσης, ώστε, όπως σημείωσε, να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα, προστατεύοντας το περιβάλλον. «Σας καλώ να γίνετε παράδειγμα και να μεταφέρετε το μήνυμα, τόσο στους φίλους σας, όσο και στην οικογένεια και τη γειτονιά σας. Ούτε ένα χαρτί πετάμενο. Όλα στον χαρτοφάγο, αυτό είναι το σύνθημά μας. Υπολογίζουμε σε εσάς, για να αλλάξουμε όλα όσα δεν έκαναν προηγούμενες γενιές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε ότι το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια αυτή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την έκδοση ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για τυφλούς συνανθρώπους μας.
 Το πρόγραμμα, εκτός από τις δράσεις ενημέρωσης, περιλαμβάνει την τοποθέτηση εντός των σχολικών μονάδων χάρτινων κάδων συλλογής (χαρτοφάγοι) προκειμένου να υποδέχονται το χαρτί που πετάνε τα παιδιά είτε μετά το σχολείο, είτε φέρνοντάς το από το σπίτι. Επίσης προβλέπει την τοποθέτηση μεταλλικού κάδου στους προαύλιους χώρους όπου θα συγκεντρώνεται το ανακυκλωμένο χαρτί, ώστε σε τακτά διαστήματα να μεταφέρεται με ειδικά απορριμματοφόρα του ΕΣΔΝΑ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που λειτουργεί στη Φυλής. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού, Ανδρέας Σταμούλης και η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, Δήμητρα Χατζέλη. Συνάντηση υπήρξε και με την Διευθύντρια του 1ου Λυκείου, Στυλιανή Καφούρου, όπου συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα αντίστοιχη ενημερωτική δράση σε συνδυασμό με επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.