Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση από τον αιρετό του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κο Αρβανίτη για τη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε, ενημέρωση από τον αιρετό του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, κο Δ.Αρβανίτη
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
του αιρετού ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΕ29 ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες 24-2-2017 συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής με θέματα:

1. Αναγνώριση προυπηρεσίας αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για μισθολογική κατάταξη.
Ήταν η έναρξη της διαδικασίας με μικρό αριθμό δυστυχώς αιτήσεων που ήταν πλήρης από άποψη δικαιολογητικών και εγκρίθηκαν. Την επόμενη εβδομάδα, σε προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2/3 νέα συνεδρίαση, θα γίνει προσπάθεια να υπάρχει συνέχεια με μεγαλύτερο αριθμό αν και αυτό εξαρτάται από την πληρότητα των φακέλων όπως αυτές αποστέλλονται από τις Δ/νσεις ΠΕ και ΔΕ. Σημειώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτη την γραφειοκρατική διαδικασία που αποφάσισε το υπουργείο για την αναγνώριση της προυπηρεσίας και αυτό χρειάζεται να επανεξετασθεί.
2. Αναδρομική μονιμοποίηση συναδέλφου μέλους ΕΕΠ η οποία εγκρίθηκε.
3. Εξέταση αιτήσεων αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου οι οποίες εγκρίθηκαν όλες και ισχύουν από την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης.
4.Τοποθετήσεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ (20 ΕΕΠ και 1 ΕΒΠ) από τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν λόγω έλλειψης υποψηφίων στην ειδικότητα των ΕΒΠ και των ΠΕ29 Ε/Θ.

Επισημάνθηκε εδώ ότι η έλλειψη αυτή ήταν τεχνητή (ως προς τους ΠΕ29 τουλάχιστον) και δυστυχώς αποτέλεσμα της σταδιακής χορήγησης των πιστώσεων και της παράλληλα σταδιακής ανακοίνωσης των κενών. Με αυτό τον τρόπο αρκετοί συνάδελφοι υποψήφιοι που δεν αποδέχθηκαν την αρχική τοποθέτηση απώλεσαν το δικαίωμα διορισμού τους ενώ δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι...Χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να επιλυθεί συνολικά το συγκεκριμμένο ζήτημα και μέσω της νέας εγκυκλίου πρόσκλησης αναπληρωτών αλλά και με τη διαφοροποίηση των σχετικών διαδικασιών τοποθέτησης και από το υπουργείο (διάθεση ταυτόχρονα όλων των πιστώσεων) και από τις ΠΔΕ (συνολική ανακοίνωση λειτουργικών κενών).

5. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι αναπληρωτές αιρετοί με σκοπό να συζητηθεί το θέμα των προτάσεων για την τροποποίηση του ΠΔ 1/2003, που έχει αιτηθεί η Δ/νση ΕΑΕ. Αποφασίσθηκε στην επόμενη συνεδρίαση να γίνει πρόσκληση για συμμετοχή στη συζήτηση και σε παλαιά μέλη και πρώην αιρετούς, εν ενεργεία μέλη ΕΕΠ ή ΕΒΠ, ώστε αν καταστεί δυνατό να αποσταλλούν ομόφωνες ή με αυξημένη πλειοψηφία προτάσεις προς το υπουργείο. Στόχος είναι οι προτάσεις να είναι προς την κατεύθυνση της αντιπροσωπευτικότερης εκπροσώπησης των εργαζόμενων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του οργάνου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΛΗ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  https://teachers.minedu.gov.gr ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (sch.gr). ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΣΔ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ  ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥΣ . Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28-2-2017. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.