Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ με αφορμή την αναγγελία θανάτου της Μπέττυς Λεωτσάκου




Ψήφισμα ΔΣ με αφορμή την αναγγελία θανάτου
της Παναγιώτας Λεωτσάκου

Το ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Διοικήτριας και Προέδρου του ΔΣ, Παναγιώτας Λεωτσάκου,συνήλθε εκτάκτωςκαιαποφάσισε ομόφωνα,
1)     Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του ΔΣ και του προσωπικού τουΚέντρου στην οικογένειά της και στους οικείους της.
2)      Να παρασταθούν στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμα τα μέλη του και τοπροσωπικό του ΚΕΑΤ και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της.
3)      Να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία τουΚέντρου στα γραφεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και να μηλειτουργήσειτο Κέντρο την ημέρα της κηδείας.
4)      Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο.
Ο αιφνίδιος θάνατος της εν ενεργεία Προέδρου του ΔΣ και Διοικήτριαςτου Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών,ΜπέττυςΛεωτσάκου,αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στον χώρο των ανθρώπων μεαναπηρία όρασης, αλλά γενικότερα στο σύνολο του αναπηρικούκινήματος.
Ήταν ο άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που επιτρέπουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών τωνανθρώπων.
Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με πάθος και πίστη στο έργο αυτό και μεαπαράμιλλη εργατικότητα, ευσυνειδησία, εντιμότητα, ήθος καιανιδιοτέλεια αφιερώθηκε και αγωνίστηκε για την επίτευξη των στόχων πουείχε οραματιστεί για το ΚΕΑΤ.
Ήταν το πρόσωπο, που παρά τη νεαρή ηλικία της -έφυγε μόλις στα 44- ενέπνεετον σεβασμό και την αγάπη όλων με όσους είχε συνεργασία, έχονταςκατακτήσει τηνκαθολική αποδοχή, αγάπη και εκτίμηση όλων των μαθητώντου Κέντρου.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΕΤΤΥΜΑΣ
Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε ξεχάσουμε και θα καταβάλουμε όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να ολοκληρώσουμε τα έργα και τις ενέργειεςπου είχες ξεκινήσει στους δεκαπέντε μήνες που κράτησε η θητεία σου στοΚΕΑΤ. Είμαστε βέβαιοι ότι για το Κέντρο, θα μείνει ορόσημο η σύντομη περίοδος της παρουσίας σου.
Για το Δ.Σ. του ΚΕΑΤ
Ο Αντιπρόεδρος
Δημήτρης Παπαϊωάννου