Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Πρακτικά Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ -09/01/2017



ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. –  09/01/2017

 Πραγματοποιήθηκε στις 9-1-2016 στην Αθήνα, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.. Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος Καρπενησιώτης Στάθης, ο αντιπρόεδρος Λασιόπουλος Αθανάσιος (μέσω skype), η γενική γραμματέας Μαχαίρα Σοφία (μέσω skype), ο οργανωτικός γραμματέας Στεργιούλης Γιάννης (μέσω skype), η ειδική γραμματέας Τέλιου Μαρία, ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Παπαευαγγέλου Κώστας και το αναπληρωματικό μέλος Κλωνή Παναγιώτα (μέσω skype).
Σύνολο τακτικών μελών: 6 άτομα, οπότε διαπιστώθηκε απαρτία. Λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας, η διάρκεια του συμβουλίου ήταν σύντομη και συζητήθηκε το εξής  θέμα ημερήσιας διάταξης: Προετοιμασία ενόψει της Ολομέλειας των Προέδρων.
Συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με την προετοιμασία της συνδιάσκεψης και αποφασίστηκαν  τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ως εξής: 
1) Σχεδιασμός–οργάνωση συγκέντρωσης υπογραφών, από τους Περιφερειακούς Συλλόγους, στο Ψήφισμα του Συντονιστικού των φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης για  μόνιμους διορισμούς Ε.Ε.Π. –Ε.Β.Π.
2) Ενημέρωση–συζήτηση για τα υπηρεσιακά θέματα της Επιτροπής, που πρόσφατα  συστάθηκε στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. (μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του Ενιαίου Πίνακα για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.).
3) Οργανωτικά ζητήματα της λειτουργίας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
4) Ζητήματα διοργάνωσης του φετινού Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης.
5) Προτάσεις των μελών για περαιτέρω δράσεις της Ομοσπονδίας.  

Επιπλέον, ο πρόεδρος πρότεινε,  όσοι Σύλλογοι δεν ανταποκρίνονται συστηματικά στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία, να γίνει πρόταση προς την συνέλευση των αντιπροσώπων για κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού. 

Στο σημείο αυτό, αποφασίσθηκε λύση της συνεδρίασης.