Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

"ΠΑΥΘΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ κος Γ.ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κα Θ.ΑΣΤΕΡΗ

"Παύθηκαν" από το Ν. Φίλη οι Διευθυντές Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Ειδικής Αγωγής Γ. Κουφόπουλος και Θ. Αστέρη

 

Λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους, ο υπουργός Παιδείας Νίκος  Φίλης έπαψε τον Γιάννη Κουφόπουλο από τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και την Θεοδώρα Αστέρη από τη θέση Διευθύντριας Ειδικής Αγωγής  του υπουργείου Παιδείας.
Ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους απερχόμενους Διευθυντές και στις αμέσως επόμενες ημέρες θα τοποθετήσει νέα πρόσωπα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
 
 ΠΗΓΗ: esos.gr
 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-08-2016 ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κου Β.Βούγια, λόγω τεχνικών προβλημάτων από την ταυτόχρονη ανάρτηση των Πινάκων στις ιστοσελίδες των Π.Δ.Ε., του Υπουργείου Παιδείας και του Α.Σ.Ε.Π., οι Προσωρινοί Πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από αρκετές Περιφερειακές Διευθύνσεις Eκπαίδευσης θα αναρτηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 29-08-2016

ΠΗΓΗ: seepea stella

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: 

Προσοχή: μέχρι στιγμής, οι σχετικές αναρτήσεις των Πινάκων από τις Π.Δ.Ε., τοποθετούνται στον ίδιο σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) & Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) Σχολικού Έτους 2016-2017

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι καταρτίστηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) καθώς και ο Πίνακας Απορριπτέων με τους υποψηφίους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης. Επίσης έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
http://www.minedu.gov.gr/ekpaideutikoi-m/anaplirotes-new/ebep-anapl.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση στο Α.Σ.Ε.Π. (Ειδικό έντυπο ΑΣΕΠ ) από 27/8/2016, ημέρα Σάββατο έως και 31/8/2016, ημέρα Τετάρτη, μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 2106400241, 2106400686, 2131319438) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: prosl.enstasi@asep.gr και grapt.enstasi@asep.gr) αναγράφοντας το θέμα: «Ένσταση για τους πίνακες αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού » και τον αντίστοιχο κλάδο.
Προσωρινοί πίνακες
 
 
ΠΗΓΗ:Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΕΠ) ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ21-26, ΠΕ23 ΚΥΡΙΟΣ Α΄, ΠΕ23 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Β΄, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕ1 ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΒΠ) και ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΠΟΡΙΠΤΕΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορειου Αιγαίου γνωστοποιεί ότι, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης των υποψηφίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στους Πίνακες Αναπληρωτών των κλάδων / ειδικοτήτων ΠΕ21-26, ΠΕ23 ΚΥΡΙΟΣ Α΄, ΠΕ23 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Β΄, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30 ΔΕ1, ΚΑΙ «ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ» για πρόσληψη κατά το σχολικό έτος 2016-2017, καταρτίστηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, βάσει της οικείας πρόσκλησης (Φ.Ε.Κ. 2217/ τ.Β΄ /2016), οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των κλάδων/ ειδικοτήτων ΠΕ21-26, ΠΕ23 ΚΥΡΙΟΣ Α΄, ΠΕ23 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ Β΄ , ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30 και ΔΕ1 καθώς και ο Πίνακας «Απορριπτέων» με τους υποψηφίους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης και τη σχετική αιτιολόγηση και έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://www.minedu.gov.gr/ekpaideutikoi-m/anaplirotes-new/ebep-anapl και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch/index.php/features-mainmenu-47/2013-11-25-07-16-25.
Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 5: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ της ανωτέρω οικείας πρόσκλησης, μπορούν να υποβάλουν ένσταση στο Α.Σ.Ε.Π. (Ειδικό έντυπο ΑΣΕΠ ) από 27/8/2016, ημέρα Σάββατο έως και 31/8/2016, ημέρα Τετάρτη, μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 2106400241, 2106400686, 2131319438) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: prosl.enstasi@asep.gr και  grapt.enstasi@asep.gr).

Ο πίνακας σε μορφή xls

ΠΗΓΗ: ΥΠ.Π.Ε.Θ. 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

25-08-16 Ν.Φίλης: "Προτεραιότητα για μας η Ειδική Αγωγή" στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας






Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας από αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, εκπαιδευτικούς συλλόγους, τον Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ και την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την τροπολογία στην Ειδική Εκπαίδευση. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Τη διαβεβαίωση ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ότι δεν υπάρχει πρόθεση υποβάθμισης των πτυχίων τους, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων τους κατά τη δίωρη συνάντησή τους.
Ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι η Ειδική Αγωγή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου για όλα τα θέματα που σχετίζονται μ’ αυτήν, και ανακοίνωσε ότι φέτος θα προσληφθούν 9.100 αναπληρωτές όλων των κατηγοριών, υπενθυμίζοντας ότι και πέρυσι οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2014-2015.
Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και ανέφερε την αντίστοιχη εικόνα σύγχυσης και παραπληροφόρησης που δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις της ΔΟΕ περί δήθεν κατάργησης των Τμημάτων Ένταξης και του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη περί δήθεν κατάργησης των ολοήμερων σχολείων. «Ήταν ψέμα και αποδείχτηκε στο χρόνο», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Φέτος ιδρύσαμε μετά από οκτώ χρόνια, 500 νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία όλης της χώρας».
Αναφερόμενος στους μόνιμους διορισμούς είπε: «Συμφωνούμε ότι χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί. Θα είχαν γίνει φέτος αν είχε τελειώσει η αξιολόγηση εγκαίρως. Τώρα τελείωσε η αξιολόγηση και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2017. Για να υπάρχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι το Σεπτέμβριο του 2017 στα σχολεία, πρέπει να συζητήσουμε από το Φθινόπωρο, από τώρα δηλαδή, τον τρόπο διορισμού. Διότι το παλιό σύστημα κατέπεσε νομικά, τέλειωσε. Όποιος λέει κάτι άλλο, λέει ψέματα. Το σύστημα των δύο πινάκων κατέπεσε νομικά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Αναδημοσιεύουμε την ενημέρωση από τους αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κκ Β.Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου σχετικά με τις αναρτήσεις των Πινάκων αναπληρωτών Ε.Ε.Π - Ε.Β.Π., τις ημερομηνίες και τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 Αθήνα 25/8/2016

Μετά από σημερινή συνάντηση των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Βασίλη Βούγια και Δημήτρη Παπαευθυμίου με τον αρμόδιο επί θεμάτων Ειδικής Αγωγής Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας κο Π. Κασσιανό προέκυψαν τα εξής: 

1.      Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας θα είναι έτοιμες αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 να αναρτήσουν τους Προσωρινούς Πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., συμπεριλαμβανομένης και της μοριοδότησης των συναφειών των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των μελών Ε.Ε.Π.
2.      Σε περίπτωση που ο ΑΣΕΠ διαβεβαιώσει το Υπουργείο Παιδείας πως θα περατώσει την εξέταση των ενστάσεων έως 12 με 15 Σεπτεμβρίου 2016, ώστε να εκδοθούν οι Οριστικοί Πίνακες, οι προσλήψεις του κύριου όγκου αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2016-17 θα γίνει το χρονικό αυτό σημείο. Αν ο ΑΣΕΠ δεν μπορέσει να εξετάσει τις ενστάσεις έως τότε και χρειασθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν πιο σύντομα από τους Προσωρινούς Πίνακες σύμφωνα με τη γνωστή νομοθετική ρύθμιση, κάτι το οποίο βεβαίως δεν είναι και ότι το καλύτερο για το Υπουργείο Παιδείας.
3.      Ο ΑΣΕΠ καθυστερεί την ανακοίνωση των Οριστικών Πινάκων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής γιατί προβαίνει σε γραφειοκρατικό ξεκαθάρισμα της  τελευταίας στιγμής των πολλών ίδιων ενστάσεων από ενδιαφερόμενους.
4.      Τις ενστάσεις επί των Γνωμοδοτήσεων συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων από το Ι.Ε.Π. θα τις κρίνει ο ΑΣΕΠ άγνωστο που βασιζόμενος.
5.      Οι προσλήψεις για τις δομές Ειδικής Αγωγής,  για την παράλληλη στήριξη (εκπαιδευτικοί -  Συνοδοί Ε.Β.Π. και Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25), αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα ξεπεράσουν φέτος τις 9.000, εκ των οποίων ο κύριος όγκος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
6.      Καταβάλλεται προσπάθεια οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. να φτάσουν στα περσινά επίπεδα και όλα θα ξεκαθαρισθούν μετά τη συλλογή των λειτουργικών κενών.
7.      Το πρόβλημα με τα πιστοποιητικά Ελληνομάθειας το επιλύει κάθε Π.Δ.Ε. εκ των ενόντων, ώστε ουδείς συνάδελφος να αδικηθεί.

Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

ΠΗΓΗ: http://seepea-stella.blogspot.gr/

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/8 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ




Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας συγκέντρωση διαμαρτυρίας λόγω του σχετικού για θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης άρθρου στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από την ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. και τον Σ.Α.Τ.Ε.Α. 

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμμετέχει στηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια καθώς θεωρούμε αναγκαίο η όλη διαδικασία της αναβάθμισης της ειδικής εκπαίδευσης με την προοπτική της συνεκπαίδευσης και την αυξημένη αναγκαιότητα προσωπικού που προκύπτει, να γίνεται με τη στελέχωση των δομών από ειδικούς οι οποίοι θα έχουν την ανάλογη εκπαίδευση. Πάγια θέση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. εξάλλου αποτελεί η προτεραιότητα του ανάλογου βασικού πτυχίου, συνεπικουρούμενη από έγκυρους μεταπτυχιακούς ή/και επιμορφωτικούς τίτλους σπουδών. Η θέση αυτή θεωρούμε ότι αποτελεί την ασφαλή προσέγγιση του όλου εγχειρήματος της αναβάθμισης της ειδικής εκπαίδευσης.