Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


08-07-2016
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, συγκροτήθηκε άμισθη Επιστημονική Επιτροπή στο ΙΕΠ που θα έχει ως έργο της να ορίζει τα κριτήρια και να εξετάζει τις συνάφειες των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και στη Σχολική Ψυχολογία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) καθώς και να εξετάζει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. με το αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου.
Τα μέλης της άμισθης Επιτροπής είναι τα ακόλουθα:

1. Κουρμπέτης Βασίλειος, του Θεοδώρου, Σύμβουλος Α' του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος.
2. Κούτρας Στέφανος, του Γεωργίου, Σύμβουλος Β' του ΙΕΠ, ως Αντιπρόεδρος, με αναπληρώτρια τη Χατζοπούλου Μαριάννα, του Αλεξάνδρου, Διευθύντρια Ειδικού Δ.Σ. Κωφών Πεύκης.
3. Βλαχόπουλος Λάζαρος, του Αργυρίου, Σύμβουλος Β' του ΙΕΠ, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Μάνου Ιωάννα,
του Κωνσταντίνου, Σύμβουλος Α' του ΥΠΠΕΘ.
4. Μπαλαμώτης Γεώργιος, του Δημητρίου, Σχολικός Σύμβουλος 9ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής, ως μέλος,
με αναπληρώτρια τη Γελαστοπούλου Μαρία, του Αναστασίου, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής.
5. Μπομπαρίδου Χρυσή, του Δημητρίου, ΠΕ Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Παπαδόπουλο Νικόλαο, του Κωνσταντίνου, Δ/ντή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά.
6. Τσιακούλιας Φίλιππος, του Αθανασίου, Ψυχολόγος στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αρβανίτη Δημήτριο, του Νικολάου, Εργοθεραπευτή στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω.
7. Παναγιώτου Μάνθα, του Βασιλείου, Κοινωνική Λειτουργός στο 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αποστολοπούλου Αθανασία, του Νικολάου, Λογοθεραπεύτρια στο Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου.
8. Παπαευαγγέλου Κωνσταντίνο, του Βασιλείου, Σχολικό Νοσηλευτή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ως μέλος, με αναπληρωτή τον Στεργιούλη Ιωάννη, του Παναγιώτη, Φυσικοθεραπευτή στο ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων.
9. Χατζηπέτρου Ανθούλα, του Αλέξανδρου, Επιστημονική συνεργάτης ΕΣΑμεΑ, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Λογαρά Δημήτριο, του Κοσμά, Επιστημονικός συνεργάτης ΕΣΑμεΑ.

Για το έργο της Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:
1. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δέχονται τις αιτήσεις για εξέταση συνάφειας των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και στη Σχολική Ψυχολογία των υποψήφιων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ και τις υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, οι οποίες τις αποστέλλουν στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π., ομαδοποιημένα ανά κλάδο-ειδικότητα και τίτλο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η Επιτροπή κρίνει τις συνάφειες και αποστέλλει τις σχετικές Πράξεις της στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ αντίστοιχα, οι οποίες ενημερώνουν σχετικά τους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
2. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δέχονται τις αιτήσεις των υποψηφίων αναπληρωτών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) προς εξέταση συνάφειας των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στην ΕΑΕ, στη Σχολική Ψυχολογία καθώς και των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων με το αντικείμενο απασχόλησης της ειδικότητας του κλάδου και αποστέλλουν τα αιτήματα στην Επιτροπή του Ι.Ε.Π., ομαδοποιημένα ανά κλάδο - ειδικότητα και τίτλο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η Επιτροπή κρίνει τις συνάφειες και αποστέλλει τις σχετικές Πράξεις της στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες ενημερώνουν
σχετικά τους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψηφίων αναπληρωτών του Ε.Ε.Π.

Σύμφωνα με την απόφαση οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται μετά από πρόσκληση του Προέδρου της και πραγματοποιούνται είτε σε χώρο του Ι.Ε.Π. είτε με τηλεδιάσκεψη. Καταργείται η υπ' αριθμ. 9508/4-9-2015 (ΦΕΚ 1927 τ. Β'/8-9-2015) υπουργική απόφαση με θέμα: «Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

ΠΗΓΗ: ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα Τ.Κ. 105 64
ΑΦΜ: 997167820-ΔΟΥ: Δ΄ΑΘΗΝΩΝ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στα γραφεία του ΙΜΕΓΕΕ, Πανεπιστημίου 59 στην Αθήνα, η πρώτη, μετά την ίδρυσή του, Γενική Συνέλευση του ΙΜΕΓΕΕ, κατά την οποία διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Επίσης, καθορίστηκε το πλαίσιο δράσης του Ινστιτούτου για την επόμενη περίοδο και αποφασίστηκε παμψηφεί η ανακήρυξη δύο επίτιμων μελών: της επίτιμης προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ψυχολόγου, κυρίας Πόπης Γεωργίου και του επ. καθηγητή του Southern Illinois University, κυρίου Δημήτρη Αναστασίου.
Κατόπιν συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ. Μετά από σχετική ψηφοφορία, η συγκρότηση του ΔΣ έχει ως εξής:

1. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2. ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3. ΤΡΑΓΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4.  ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ
5.  ΚΟΠΑΝΑΚΗ ΜΕΡΟΠΗ
ΜΕΛΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:

ΤΑΚΤΙΚΟΙ:
1. ΑΛΜΠΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
2. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
3. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ-ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ:
ΆΝΤΖΑΚΑΣ ΚΛΗΜΗΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Ε. Καρπενησιώτης                                        Ε. Τραγάκη

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. 1-7-2016




Στις 1-7-2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.. Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν ο Προέδρος Καρπενησιώτης Στάθης, η Ταμίας Αλμπάνη Χριστίνα, ο Οργανωτικός Γραμματέας Στεργιούλης Γιάννης (μέσω skype), ο Υπ. Τύπου και Δημ. Σχέσεων Παπαευαγγέλου Κώστας, το αν. μέλος Κλωνή Παναγιώτα (μέσω skype) και το αν.μέλος Μαχαίρα Σοφία (μέσω skype).  Απουσίαζαν ο Αντιπρόεδρος Λασιόπουλος Αθανάσιος και η Ειδ.Γραμματέας Τέλιου Μαρία. Σύνολο μελών: 6 άτομα, οπότε διαπιστώθηκε απαρτία. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.      Διαδικασία προσφυγών για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και ο προγραμματισμός από δω και στο εξής
2.      Γενική Συνέλευση του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.
3.      Αναπλήρωση της θέσης της Γενικής Γραμματέως μετά την παραίτηση της κας Τραγάκη Ευγενίας από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
4.      Προώθηση από την Ομοσπονδία της διεκδίκησης των συναδέλφων Σχολικών Νοσηλευτών για την ένταξή τους στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας του κλάδου των Νοσηλευτών.


Θέμα 1ο: «Διαδικασία προσφυγών για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και ο προγραμματισμός από δω και στο εξής»
Οι κκ. Καρπενησιώτης και Παπαευαγγέλου τόνισαν το ζήτημα της επικείμενης θεσμικής διαφοροποίησης στα εν λόγω προγράμματα με αναμενόμενη αλλαγή στα επόμενα τεχνικά δελτία ως προς το αντικείμενο της απασχόλησης των ανέργων. Υπό τις νέες συνθήκες λοιπόν, δεν υφίσταται πλέον η πρότερη νομική επιχειρηματολογία επί του θέματος, κατά συνέπεια θεωρείται εκ των προτέρων άστοχη (και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τον τρόπο προσφυγής) η πρόταση του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με την άμεση προσφυγή στο ΣτΕ. 
Επιπλέον, η κα Κλωνή ενημέρωσε για την πιθανότητα ότι τα επόμενα προγράμματα θα αφορούν τους ΟΤΑ και όχι τους συναδέλφους αναπληρωτές.
Κατά συνέπεια, θα χρειαστεί να περιμένουμε την έκδοση των προκηρύξεων ούτως ώστε να αναζητήσουμε την κατάλληλη νομική υποστήριξη βάσει του διαφοροποιημένου περιεχομένου τους, κατά πάσα πιθανότητα με προσφυγές σε πρωτοδικεία της περιφέρειας και όχι στο ΣτΕ.
Στα πλαίσια του παραπάνω θέματος συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η προάσπιση της συνοχής της Ομοσπονδίας σε όλες τις διεκδικήσεις των μελών της–Περιφερειακών Συλλόγων, για ζητήματα που αφορούν στους κλάδους που εκπροσωπούμε. Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα ότι από δω και στο εξής οι ενέργειες των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αλλά και των μελών-Περιφερειακών Συλλόγων καλό θα είναι να είναι συντονισμένες και οργανωμένες, με σαφή και επικαιροποιημένη τεκμηρίωση των ενεργειών κάθε φορά ώστε να μην προκύπτουν ανακολουθίες. Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προασπίζει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και προαγωγή των θεμάτων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Θέμα 2ο:  «Γενική Συνέλευση του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. »
Για την επικείμενη Γενική Συνέλευση του επιστημονικού οργάνου της Ομοσπονδίας (Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) τη  Δευτέρα 4-7-2016, αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθούν ως μέλη από την Ομοσπονδία οι συνάδελφοι κα Ευγενία Τραγάκη, κα Παναγιώτα Φουράκη, κα Μπ.Λεωτσάκου και ο κος Στ.Καρπενησιώτης.

Θέμα 3ο:  «Αναπλήρωση της Γενικής Γραμματέως μετά την παραίτηση της κας Τραγάκη Ευγενίας από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.»
Μετά την παραίτηση της κας Τραγάκη Ευγενίας από τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Ομοσπονδίας, ορίστηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα ως Γενική Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. η κα Μαχαίρα Σοφία.
Ορίστηκε ως μεταβατικό χρονικό διάστημα παράδοσης-ανάληψης, η  τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδος. Επιπλέον η ταμίας της Ομοσπονδίας κα Αλμπάνη Χριστίνα δήλωσε τη διάθεσή της να συμμετάσχει, ως δεύτερο άτομο, στη διαχείριση του ιστολογίου της Ομοσπονδίας, σε περίπτωση που παραστεί σχετική ανάγκη μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου.
Επίσης, ο κος Παπαευαγγέλου πρότεινε ως σταθερή συχνότητα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας από το Σεπτέμβρη και εντεύθεν, τη σε σταθερή ημέρα μηνιαία συνεδρίαση, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.     

Θέμα 4ο «Προώθηση από την Ομοσπονδία της διεκδίκησης των συναδέλφων Σχολικών Νοσηλευτών για την ένταξή τους στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας του κλάδου των Νοσηλευτών»
Ο κος Παπαευαγγέλου ενημέρωσε σχετικά με τη δημιουργία υπομνήματος από τους συναδέλφους Σχολικούς Νοσηλευτές αναφορικά με τη διεκδίκηση της ένταξής τους στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας του κλάδου των Νοσηλευτών. Αποφασίστηκε ομόφωνα η προώθηση από την Ομοσπονδία του σχετικού υπομνήματος.  
Στο σημείο αυτό, αποφασίσθηκε η λύση της συνεδρίασης και ορίστηκε να γίνει το επόμενο Δ.Σ. στις αρχές του Σεπτεμβρίου.