Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το "1ο Φεστιβάλ των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης", που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου 2016, στην "ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και το Φεστιβάλ μας χρειάζεται εθελοντές! Λίγη αφιέρωση από τον προσωπικό σας χρόνο, θα κάνει μεγάλη διαφορά στην κοινή μας προσπάθεια.


Επιπλέον θα περάσουμε όλοι πιο καλά στο φεστιβάλ, αν έχουμε βάλει το λιθαράκι μας σε αυτή την τόσο ξεχωριστή εκδήλωση, που φιλοδοξούμε να φέρει πιο κοντά όλους τους ανθρώπους της Ειδικής Εκπαίδευσης.
Στην παρούσα φάση, χρειαζόμαστε επειγόντως εθελοντές που θα ασχοληθούν με τον τομέα της επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και με την προώθηση του διαφημιστικού σποτ. 
Για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε σε συνάντηση  την επόμενη Δευτέρα 16-5-2016, στις 15:30, στα γραφεία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Πανεπιστημίου 59, 7ος όροφος. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείστε με:
  • Στάθη Καρπενησιώτη (ΠΟΣΕΕΠΕΑ): 6987227384
  • Ευγενία Τραγάκη (ΠΟΣΕΕΠΕΑ): 6973040328
  • Γιάννη Λυμβαίο (ΠΟΣΓΚΑμεΑ):6936577899
  • Γεωργία Μπουλμέτη (ΣΕΕΠΕΑ):6977324742
  • Μερόπη Κοπανάκη (ΣΕΕΠΕΑ):6939277297
  • Μαρίνα Κακαζιάνη (ΣΑΤΕΑ):6973455566
  • Δημήτρη Αφουξενίδη (ΕΝΕΛΕΑ):6947821970


Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11-5- 2016, στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου και του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κ. Δ. Αρβανίτη, καθώς και της προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Γ. Μπουλμέτη, με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη. 

Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, η γγ. Ε. Τραγάκη και ο υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Κ. ΠΑπαευαγγέλου. Επίσης, συμμετείχε ο σύμβουλος του Υπουργού επί θεμάτων Ειδικής Εκπαίδευσης, κ. Π. Κασσιανός.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προσήλθε στη συνάντηση αυτή με βασικό αίτημα την άρση του αποκλεισμού των εργαζομένων και γενικότερα των φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, από τις διαδικασίες διαλόγου για την Παιδεία. Επίσης, έθεσε ζητήματα σχετικά με την προοπτική και το σχεδιασμό για την Ειδική Εκπαίδευση. 

Ο κ. Φίλης, στην εισαγωγή του ανέφερε ότι το Υπουργείο είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη σχολική χρονιά με πολλά προβλήματα. Τόνισε, για μια ακόμη φορά, ότι η Ειδική Εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο και ότι στις προσλήψεις εκπαιδευτικών θα προταχθεί η ΕΑΕ, ανάλογα με την έκβαση της οικονομίας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει αρχικά να ρυθμιστεί η οργανικότητα και κατόπιν να γίνουν προσλήψεις. Επίσης, επεσήμανε ότι προϋπόθεση του διαλόγου είναι να υπάρχουν μελετημένες και τεκμηριωμένες θέσεις σε σχέση με την ΕΑΕ, που δεν έχουν ακόμη αποκρυσταλλωθεί.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ επισήμανε ότι, παρά την καλή πρόθεση του Υπουργού, που φάνηκε από το Σεπτέμβρη με την προσπάθεια στελέχωσης των δομών, υπήρξε κατόπιν αποκλεισμός μας από τις διαδικασίες διαλόγου, είτε σχετικά με την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου, είτε για την προοπτική της ΕΑΕ γενικότερα. Τόνισε ότι 'δεν θέλουμε να επιβάλλουμε απόψεις, αλλά να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας στη διαμόρφωση της πολιτικής". 

Όλοι οι συμμετέχοντες από την πλευρά του ΕΕΠ και ΕΒΠ, διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό των φορέων της ΕΑΕ από τον Εθνικό Διάλογο και γενικότερα την άνιση αντιμετώπισή μας και αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα παραδείγματα. 

Ο Υπουργός δήλωσε ότι, αν και  η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει αφορμές να διαμαρτύρεται για μη τακτική συνεργασία, δεν υπάρχει πρόθεση αποκλεισμού γιατί ο ίδιος εκτιμά τη δουλειά που κάνουμε και αυτό φάνηκε από το πώς αντιμετωπίστηκε το θέμα των διορισμών. "Χωρίς εσάς δεν υπάρχει Ειδική Εκπαίδευση", "δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον έναν από τους δύο πυλώνες της ΕΑΕ",  υπογράμμισε ο κ. Φίλης. 

Επίσης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο στόχο για την επόμενη σχολική χρονιά να λειτουργήσουν τα Ειδικά Σχολεία στις 11 Σεπτέμβρη, μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία. Ωστόσο, εκτίμησε ότι αν δεν αυξηθούν οι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα υπάρχει "μπλοκάρισμα" στις προσλήψεις, ενώ επεσήμανε και την αναγκαιότητα για ΕΕΠ και στη Γενική Εκπαίδευση. Πάντως, για την επόμενη χρονιά οι προσλήψεις ΕΕΠ/ΕΒΠ θα γίνουν με το παλιό σύστημα μέσω των Περιφερειακών Δ/νσεων.

Αναφορικά με το θέμα των διορισμών στην ΕΑΕ, ενημέρωσε ότι θα γίνει η διαδικασία (που δεν θα έχει σχέση με το νόμο Διαμαντοπούλου) μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, αλλά επειδή είναι χρονοβόρα, θα αφορά τη μεθεπόμενη και είναι προφανές ότι θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία. Τόνισε δε ότι "οι διορισμοί δίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και στον εκπαιδευτικό και στο μαθητή". Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι και στο σύστημα προσλήψεων και στον αριθμό των ειδικοτήτων θα έχουμε λόγο ως Ομοσπονδία.

Ως δεύτερο μεγάλο στόχο, ο κ. Φίλης έθεσε την "εκ βάθρων αλλαγή στην Ειδική Εκπαίδευση" , αλλά ακόμη δεν έχουν απαντηθεί βασικά ζητήματα, τα οποία χρήζουν έρευνας και μελέτης. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι μόλις προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη συνεκπαίδευση θα είμαστε παρόντες.

Επίσης, στο ζήτημα που έθεσε ο Β. Βούγιας για τη μη λειτουργία της μόνιμης Επιτροπής για την ΕΑΕ στο Υπουργείο Παιδείας, που προβλέπεται από ν. 1566/1985 καθώς και για αντίστοιχη επιτροπή στο ΙΕΠ, ο κ. Φίλης έκρινε πολύ λογική την ύπαρξή της και δεσμεύτηκε να δει το θέμα άμεσα (εντός δέκα ημερών).

Τέλος, αναφορικά με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων, ο κ. Κασσιανός ανάφερε ότι ο ρόλος του ΙΕΠ θα είναι γνωμοδοτικός και δεν αφαιρείται καμία αρμοδιότητα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Στο ίδιο κλίμα ο Υπουργός 
συμφώνησε να φτιαχτεί ένας κανονισμός- πλαίσιο κριτηρίων που θα βοηθήσει την επιτροπή του ΙΕΠ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα συνεργασίας και κατανόησης  και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά θέματα που αφορούν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ και γενικά την ΕΑΕ. 






Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Ν. ΦΙΛΗ



Αγαπητοί συνάδελφοι,

αύριο Τετάρτη 11-5- 2016, στις 11:30 πμ, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου και του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κ. Δ. Αρβανίτη, καθώς και της προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προσέρχεται στη συνάντηση αυτή με βασικό αίτημα την άρση του αποκλεισμού των εργαζομένων και γενικότερα των φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, από τις διαδικασίες διαλόγου. Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν θέματα σχετικά με την προοπτική της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Θα ενημερωθείτε για την έκβαση της συνάντησης σε επόμενη ανάρτηση.


Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το "1ο Φεστιβάλ των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης" και το Φεστιβάλ μας χρειάζεται εθελοντές! Λίγη αφιέρωση από τον προσωπικό σας χρόνο, θα κάνει μεγάλη διαφορά στην κοινή μας προσπάθεια. Μπορείτε να συνεισφέρετε με διάφορους τρόπους και να μπείτε σε μια ή περισσότερες από τις ομάδες εθελοντών, που εσείς θα επιλέξετε. 

Επιπλέον θα περάσουμε όλοι πιο καλά στο φεστιβάλ, αν έχουμε βάλει το λιθαράκι μας σε αυτή την τόσο ξεχωριστή εκδήλωση, που φιλοδοξούμε να φέρει πιο κοντά όλους τους ανθρώπους της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε στη συνάντηση του συντονιστικού των φορέων του φεστιβάλ, την επόμενη Τετάρτη 11-5-2016, στις 7:30 μμ, στα γραφεία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Πανεπιστημίου 59, 7ος όροφος. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείστε με:
  • Στάθη Καρπενησιώτη (ΠΟΣΕΕΠΕΑ): 6987227384
  • Ευγενία Τραγάκη (ΠΟΣΕΕΠΕΑ): 6973040328
  • Γιάννη Λυμβαίο (ΠΟΣΓΚΑμεΑ):6936577899
  • Γεωργία Μπουλμέτη (ΣΕΕΠΕΑ):6977324742
  • Μερόπη Κοπανάκη (ΣΕΕΠΕΑ):6939277297
  • Μαρίνα Κακαζιάνη (ΣΑΤΕΑ):6973455566
  • Δημήτρη Αφουξενίδη (ΕΝΕΛΕΑ):6947821970