Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

                                                                                    

                                                                                                                                    Θεσ/νίκη, 27/3/16

                                                                                                                   Αρ. Πρωτ: 76

Πλ                                                                                                              

                                                                                                                  ΠΡΟΣ: Τα μέλη του συλλόγου



Πληροφορίες

Αθανάσιος Λασιόπουλος:  κιν. 697 098 2929

Ελένη Μαυρίδου: κιν. 693 629 6262                                                

Εmail: athanasiosla@ gmail.com

Εmailelmav67@yahoo.gr

      Θέμα: «Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ».

                                                    
                                                                                                                                                             
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, καλεί τα μέλη του , την Πέμπτη 14 Απριλίου και  ώρα 09.30 π. μ., στην αίθουσα συνελεύσεων στον ημιώροφο  της ΕΔΟΘ Προξένου Κορομηλά 51 στη Θεσσαλονίκη  σε Τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως προβλέπονται από το καταστατικό του Συλλόγου.                                                                                                                
-Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου  
          
-Οικονομικός απολογισμός   
                                                                       
-Κριτική πεπραγμένων - Τοποθετήσεις

Στη Γενική Συνέλευση θα παρευρίσκονται οι Αιρετοί εκπρόσωποι του ΚΥΣΕEΠ και ΠΥΣΕEΠ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.



Στη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου. Η άδεια καλύπτει τα μέλη του Συλλόγου που θα παραβρίσκονται στη Γ.Σ.  
Τα μέλη του συλλόγου έχουν το δικαίωμα να θέσουν θέματα προς συζήτηση στην Γ.Σ. στέλνοντάς τα πρώτα εγγράφως στο Δ.Σ. στα παραπάνω email.
     

                   

                       Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Η Γ. Γραμματέας

 Λασιόπουλος Αθανάσιος                                       Μαυρίδου Ελένη

"ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ" ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας» θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι από 20 φορείς που δραστηριοποιούνται στον νομό Αττικής. Οι φορείς αυτοί θα σας ενημερώσουν για το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρουν, ώστε να διερευνήσετε τις επιλογές που έχουν τα παιδιά σας μετά την αποφοίτηση από το ΕΕΕΕΚ (π.χ. Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Προστατευμένα εργαστήρια, Κέντρα εκπαίδευσης στην αυτόνομη διαβίωση, κ.α.).
Η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Απριλίου στις 5 μ.μ. - 8 μ.μ., στο χώρο του ΕΕΕΕΚ, Αργοστολίου 65, Άγιος Δημήτριος Αττικής.


ΟΙ ''ΦΡΟΥΤΟΕΕΕΕΚΠΛΗΞΕΙΣ'' ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2016 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/2016 ΜΑΡΟΥΣΙ


Tο Εργαστήριο Μαγειρικής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ υλοποιεί στα πλαίσια του παγκόσμιου πρόγραμματος «Εικονική Επιχείρηση», με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά και σε συνεργασία με τοΣωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / JuniorAchievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), το δικό τουπρόγραμμα εικονικής επιχείρησης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Έφη Χρυσού.  
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έστησαν τη δική τους Εικονική Επιχείρηση με το όνομα ''ΦρουτοΕΕΕΕΚπλήξεις'' .  
Το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης είναι η παραγωγή και η πώληση προϊόντων από φρούτα εσπεριδοειδή που ευδοκιμούν στην γειτονική περιοχή του σχολείου.
Οι μαθητές 
«επιχειρηματίες» του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίουσυμμετέχουν φέτος μαζί με εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα που έγιναν «επιχειρηματίες», στην 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2016 στο TheMall Athens, στο Μαρούσι την Παρασκευή 1η Απριλίου από 10.00 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 
Θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και μας προσκαλούν να τους επισκεφθούμε. Θα είμαστε εκεί μαζί τους!!!!!! 
Η 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2016 του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης» στη Θεσσαλονίκη θα γίνειστο Mediterranean Cosmos, την Παρασκευή 8 Απριλίου, από τις 9 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Δημοσιεύτηκε στο www.seepeaa.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ"


Ο  τομέας Ψυχικής Υγείας του Ίδρυματος Αικατερίνης Λασκαρίδη  σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα: ''Δημιουργώντας κοινωνίες φιλικές για τα άτομα με αυτισμό''με ομιλητή τον Dr Milton Damian την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Τέχνης και Λόγου Μύρτιλο (Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – πρώην ΚΑΠΑΨ).

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – πρώην ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας 9 και Λάμψα, Άνω Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ .

Δημοσιεύτηκε στο www.seepeaa.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΕΠ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 28-3-2016, συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου, με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Π. Χαραμή. Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, η γγ Ε. Τραγάκη, η ταμίας Χ. Αλμπάνη και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Σύμβουλος του ΙΕΠ κ. Β. Κουρμπέτης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να εκθέσουμε στην ηγεσία του ΙΕΠ τις θέσεις μας για τη συμπερίληψη, την ανάγκη διεπιστημονικής προσέγγισης της Ειδικής Εκπαίδευσης, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το ΕΕΠ και το ΕΒΠ στον ευαίσθητο αυτό χώρο. Παράλληλα να προβάλουμε το πάγιο αίτημά μας για δημιουργία Γραφείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο ΙΕΠ.
Από τον πρόεδρο Σ. Καρπενησιώτη τονίστηκε ο αποκλεισμός μας τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από το ΙΕΠ, όπου δεν υφίσταται γραφείο ή τμήμα αρμόδιο για τα θέματα ΕΕΠ, η μη συμπερίληψή μας στις επιμορφώσεις-εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και η απουσία επιστημονικής καθοδήγησης λόγω έλλειψης συμβούλων ΕΕΠ. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλά για συμπερίληψη και να μην συμπεριλαμβάνει όλο το προσωπικό» και ότι η διεπιστημονικότητα δεν είναι στοιχείο ούτε του Υπουργείου ούτε του ΙΕΠ.
Ο Β. Βούγιας πρόβαλε την ιδιαιτερότητα του κλάδου, που ασκεί υποστηρικτικό καθοδηγητικό ρόλο, σε αντίθεση με το διδακτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, τόνισε την ανάγκη της επιστημονικής καθοδήγησης και υποστήριξης και κατήγγειλε τον αποκλεισμό μας από τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.
Ενώ ο Δ. Παπαευθυμίου επεσήμανε ότι δεν αποτελούμε μόνο συνδικαλιστικό όργανο, αλλά αρθρώνουμε επιστημονικό λόγο και χρειαζόμαστε έναν επιστημονικό φορέα να μας συντονίζει. Χρειαζόμαστε συμβούλους ΕΕΠ, που προβλέπονται από το ν.3699/2008 και ουδέποτε έχουν οριστεί, καθώς και προτυποποίηση των διαδικασιών που εφαρμόζουμε. Επίσης, έκανε αναφορά στο Ερωτηματολόγιο που διένειμε η Δ/νση Ειδικής Αγωγής στις ΣΜΕΑΕ δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά στα μέλη ΕΕΠ , σαν να μην υφίσταται τέτοιο προσωπικό, που ειρήσθω εν παρόδω, αποτελεί και  το μοναδικό μόνιμο προσωπικό αυτών των σχολείων.
Τέλος, ο Κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι είμαστε εδώ για να συμβάλουμε με την εμπειρία μας και τον επιστημονικό μας λόγο. Επίσης, ότι χρειάζεται να μετακινηθεί η Ειδική Εκπαίδευση από το δασκαλοκεντρικό στο ψυχοκοινωνικό μοντέλο.
Κατόπιν πήρε το λόγο ο Β. Κουρμπέτης, οποίος υποστήριξε το δίκαιο των αιτημάτων μας και ανέφερε την αναγκαιότητα ύπαρξης οικονομικών πόρων για επιμόρφωση και εποπτεία. Συγκεκριμένα για την επιμόρφωση επεσήμανε ότι χρειάζεται σχεδιασμός, που χειρίζεται η ηγεσία του Υπουργείου.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΙΕΠ, κ. Π. Χαραμής στην τοποθέτησή του, έθεσε τρία βασικά ζητήματα:
1)    ότι σχεδιάζεται ένα νέο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του Ινστιτούτου, το οποίο θα είναι έτοιμο ως το τέλος της παρούσας σχολικής χρονιάς και περιλαμβάνει την ίδρυση γραφείου ή ομάδας για την ΕΑΕ. Η μορφή που θα λάβει αυτός ο φορέας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Πρόκειται για πρότυπο μοντέλο αναδιάρθρωσης με οριζόντιους και κάθετους άξονες. Επιπλέον, η αναβάθμιση της ΕΑΕ αποτελεί βούληση του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος δίνει, ως γνωστόν, ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό.
2)    Σχετικά με την επιμόρφωση και τους συμβούλους ΕΕΠ, ο κ. Χαραμής δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα στο Συμβούλιο.
3)    Ως προς τη διεπιστημονικότητα, τόνισε ότι, αν και υπάρχει πολύ-επιστημονικότητα στο ΙΕΠ, πρέπει να διανυθεί ακόμη πολύς δρόμος για να επιτευχθεί η διεπιστημονικότητα.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ από την πλευρά της, πιστή στην άποψη και τακτική της για ουσιαστικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, κατέθεσε στον κ. Αντιπρόεδρο, πρόταση τροπολογίας για την ίδρυση Γραφείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με το ΙΕΠ προς αυτή την κατεύθυνση.