Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α
Πανεπιστημίου 59 Ομόνοια 10564, 7ος όροφος, Αθήνα, τηλ./fax.213511505seepeaa@yahoo.gr   www.seepeaa.gr  Σεεπεαα  www.seepeaa.gr

Αρ. Πρωτ.:578
                                                                                           18/2/1016
                                     
Ανακοίνωση


Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής στο Φάρο Τυφλών Ελλάδος.
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ο Αιρετός μας στο ΚΥΣΕΕΠ Δημήτρης Παπαπευθυμίου με Γραμματέα την Νίκη Χατζηχαλεπλή.
Παρόν όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου με την Πρόεδρο Γεωργία Μπουλμέτη, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Στάθης Καρπενισώτης με το Προεδρείο της, την Ευγενία Τραγάκη την Χριστίνα Αλμπάνη τον Κώστα Παπαυεαγγέλου.
Παρόντες οι αιρετοί μας στο ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ Μπέττυ Λεωτσάκου και Δημήτρης Αρβανίτης.
Παρούσα και η Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Πόπη Γεωργίου.

 Η μεγάλη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου και οι στοχευμένες τοποθετήσεις τους, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον των συναδέλφων και την αγωνία  για τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Ο Σύλλογος δεσμεύεται να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα των μελών του.  Βρισκόμαστε σε εποχή εξελίξεων για την Ειδική Εκπαίδευση και θα πρέπει να παλέψουμε για τη θέση μας, την αξιοπρέπειά μας, τα δικαιώματά μας.


































































































Δημοσιεύτηκε στο www.seepeaa.gr 

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Δεν υπάρχει «συγγνώμη Λαζόπουλου»

«Ο Λάκης Λαζόπουλος επιμένει, κι αυτό είναι το μεγάλο του λάθος, να αιτιολογεί τις πολιτικές Σόιμπλε με βάση την αναπηρία του. Αυτό είναι αδιανόητο.»

     Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Δεν υπάρχει «συγγνώμη Λαζόπουλου», δεν μας κάλυψε, ξεκαθάρισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καυτηριάζοντας τη στάση του ηθοποιού

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρδακαστάνης, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την επιστολή του κ. Λαζόπουλου προς αυτόν (βλέπε παρακάτω), ο ηθοποιός θέτει δυο απαράδεκτα ζητήματα. Στο πρώτο αναφέρεται στους αναπήρους σαν να τους έχει κάνει χάρη («η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς»), κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας επισήμανε ότι «δεν μας έκανε χάρη, η κοινωνία έχει πλουραλισμό». 

Το δεύτερο, και το μεγάλο του λάθος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι ότι ο «Λάκης Λαζόπουλος επιμένει να αιτιολογεί τις πολιτικές του Σόιμπλε με βάση την αναπηρία του.»

«Αυτό είναι αδιανόητο, 
σάς μιλάω ως ένας άνθρωπος που έχει δώσει αγώνες με τους συναγωνιστές μου για το θέματα αυτά... Ως ανάπηρος πρέπει να υπερασπιστώ τα δικαιώματα Σόιμπλε παρότι διαφωνώ με τις πολιτικές του». 

«Στο δημόσιο λόγο κρίνουμε τους ανθρώπους από τις ιδέες τους, και το τι κάνουν, όχι αν είναι κοντοί ή ψηλοί...» υπογράμμισε ο κ. Βαρδακαστάνης, διευκρινίζοντας πάντως ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα και δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη όπως άλλοι φορείς και οργανώσεις.



Αναλυτικά η επιστολή Λαζόπουλου:
«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,

"Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση. Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό. Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη. Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά. Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

"Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν. Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή. Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση. Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/lifestyle/article/307451/proedros-sunomospondias-atomon-me-anapiria-den-uparhei-suggnomi-lazopoulou/#ixzz40YexUC2X

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από τον αιρετό του ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλη Βούγια:

"Τροπολογία με θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από το Υπουργείο Παιδείας στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις"...
Από την Τροπολογία αυτή απουσιάζουν για μια ακόμη φορά ρυθμίσεις για το Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. που θα έλυναν κάποια από τα πολλά προβλήματα του προσωπικού αυτού(Μετονομασία Ε.Β.Π. σε Ε.Β.Ε.Π., θέσεις Συμβούλων Ε.Ε.Π., δυνατότητα μετατάξεων, εναρμόνιση πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.κ.λ.π.), αν και έχουν εδώ και πολύ καιρό κατατεθεί ως προτάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. στους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας...
Για μια ακόμη φορά κρίμα...και για μια ακόμη φορά "Aχ, πού σαι, νιότη, που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!"... 
Κι ας μου επιτραπεί να καταθέσω ένα γενικό σχόλιο επί της Τροπολογίας αυτής, πως με προχειρότητα αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά θέματα όπως αυτό της συνεκπαίδευσης και της συμπερίληψης, θέματα που απαιτούν συναποφάσεις, συναινέσεις και συναντιλήψεις για να προχωρήσουν...και προπαντός διάλογο... 


Αναλυτικά με την Τροπολογία αυτή:

  1. Μεταβάλλεται το ισχύον σύστημα μαθητών σε τμήματα.
  2.  Eφαρμόζονται τα αναλυτικά προγράμματα γενικής εκπαίδευσης στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία.
  3.  Eισάγεται ο θεσμός των προγραμμάτων συνεκπαίδευσης.
  4.  Oρίζεται εισηγητής των θεμάτων στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής ή ο Προϊστάμενος αρμοδίων τμημάτων της Διεύθυνσης.
  5.  Στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης μεταφέρεται η υποστήριξη των μαθητών από τον εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης στο περιβάλλον της τάξης που ανήκουν οι μαθητές, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό του τμήματος.
  6.  Αναγνωρίζεται ως δημόσια εκπαιδευτική η προϋπηρεσία του άρθρου 23 του ν.3699/2008 και για τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν οργανική θέση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε."
Αρ. Τροπολογίας: 185/6 10.2.2016 
 Θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ:

Πηγή: ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Παρασκευή το βράδυ στην Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενημέρωσε στη Βουλή για τις τροπολογίες που αφορούν στην εκπαίδευση και περιλαμβάνονται στο Σ/Ν υπουργείου Παιδείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" . Αρχικά ο κύριος Νίκος Φίλης ανακοίνωσε πως  τα ειδικά σχολεία θα ενσωματωθούν στα γενικά σχολεία για να ενσωματωθούν στην κοινωνία φυσιολογικά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να μην αναγκάζονται να μετακινούνται και τα παιδιά που δεν έχουν ειδικές ανάγκες να μπορούν εξοικειωθούν.
Αναφέρθηκε  στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) ενώ σημείωσε πως θα προσληφθούν 1025 εκπαιδευτικοί για την αντισταθμιστική εκπαίδευση από την αρχή της νέας χρονιάς!
Ειδική Αγωγή
"Έχουμε δεσμευτεί πως η ειδική αγωγή θα είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα που του εθνικού διαλόγου, και θα το φέρουμε ως ενα βασικό νομοσχέδιο.Έχουμε βάλει πλώρη για προσλήψεις και ο χώρος της ειδικής αγωγής έχει αδικηθεί σε αυτό τομέα. Φέτος κάναμε πολλές προσλήψεις αναπληρωτών. Η σημερινή διάταξη δεν ειναι το βασικό νομοθέτημα για την ειδική αγωγή.Σύντομα θα κουβεντιάσουμε για το παράλληλο πρόγραμμα." ανέφερε ο Ν.Φίλης
Βιβλιοθήκες
Μίλησε για ρυθμίσεις στις δημόσιες βιβλιοθήκες ενώ ανέφερε πως θα καταργηθεί η υποχρεωτική συμμετοχή υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης του υπουργείου σε επιτροπές που αφορούν την απογραφή των βιβλιοθηκών.
ΕΑΠ
Ο Νίκος Φίλης μίλησε για ενίσχυση της αυτοδιοικησης του ΕΑΠ με την συγκρότηση οργάνων και την σταδιακή μετάβαση σε διαδικασίες που θα προσιδιάζουν τα άλλα πανεπιστήμια.
Προσλήψεις στο ΕΑΠ
Θα δημιουργηθεί χώρος με σκοπό προσληφθούν νέοι επιστήμονες που σήμερα είναι άνεργοι
Καταργείται η κλήρωση στο ΕΑΠ και αφήνεται η αρμοδιότητα στην διοικουσα επιτροπή να καθορίσει και άλλους τρόπους εισαγωγής.
Πηγή: ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ