Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 18/2/2016


Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α
Πανεπιστημίου 59 Ομόνοια 10564, 7ος όροφος, Αθήνα, τηλ./fax.213511505seepeaa@yahoo.gr   www.seepeaa.gr  Σεεπεαα  www.seepeaa.gr

                                                                                                                          Αρ. Πρωτ.:576
                                                                                                                            8/2/1016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/2/2016, στις 8:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών Ελλάδας, Αθηνάς 17, Καλλιθέα.
Πρόγραμμα Γενικής Συνέλευσης
8:30-9:30    Εγγραφές-οικονομική τακτοποίηση

9:30             Έναρξη Γενικής Συνέλευσης


 Τα θέματα της Ημερήσια Διάταξης  είναι:
1.      Απολογισμός Δράσης Δ.Σ.
2.      Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ.
3.   Ανάγνωση και έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου
4.      Απολογισμός αιρετών ΠΥΣΕΕΠ
5.      Έγκριση Πεπραγμένων
6.      Προγραμματισμός 2016

Με το πέρας της συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας.
                                                                                                           
                                                            Με εκτίμηση,




Παρακαλούμε τους Διευθυντές των ΣΜΕΑΕ και τους Προϊσταμένους των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. να ενημερώσουν  τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στις υπηρεσίες τους. 

Πηγή: ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

την προσεχή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, στις 2:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, Πανεπιστημίου 59, 7ος όροφος, νέα συνάντηση μελών του επιστημονικού φορέα της Ομοσπονδίας (ΙΜΕΓΕΕ), προκειμένου να επεξεργαστούμε περαιτέρω ιδέες και να διαμορφώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, σχετικά με την κατάθεση πρότασης για Επιμορφωτικό Πρόγραμμα.

Καλούμε τους συναδέλφους μέλη του ΕΕΠ και ΕΒΠ, που επιθυμούν να συμβάλουν στο σκοπό αυτό, να προσέλθουν στη συνάντηση.

Η παρουσία όλων κρίνεται σημαντική.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Π. ΚΑΤΣΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Π. ΚΑΣΣΙΑΝΟ


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 8-2-2016, στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας, κ. Π. Κατσαρό και με το Σύμβουλο του Υπουργού επί θεμάτων Ειδικής Αγωγής, κ. Π. Κασσιανό. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και συμμετείχε ο αιρετός του ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου. Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ παρόντες ήταν ο πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, η γ.γ. Ε. Τραγάκη και ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου.

  Από την πλευρά της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τέθηκε το ζήτημα του αποκλεισμού μας από την Επιτροπή για τις Υπηρεσιακές Μεταβολές και εκφράσθηκε η δυσαρέσκειά μας για τη μη συμμετοχή μας στον Εθνικό Διάλογο. Επίσης, τονίστηκε η διεκδίκησή μας για ισότιμη συμμετοχή του ΕΕΠ και ΕΒΠ σε όλες τις Επιτροπές που ασχολούνται με θέματα ΕΑΕ. Ο πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απαιτούμε «να υπάρχουμε στο σχεδιασμό και να συμβάλουμε στο σχεδιασμό» του Υπουργείου. Ενώ, επισημάνθηκε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεκπαίδευση, αν στο ανώτερο επίπεδο λήψης αποφάσεων δεν υπάρχει η αντίληψη της διεπιστημονικότητας και του σεβασμού των ειδικοτήτων.

  Επιπρόσθετα, καταστήσαμε σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχθούμε κατάργηση των Υπηρεσιακών μας Συμβουλίων, στα πλαίσια ενός ανασχεδιαμού του Υπουργείου. Από την πλευρά του ο κύριος Κασσιανός μας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
  
Ο κύριος Κατσαρός μας διαβεβαίωσε ότι ο Υπουργός έχει πολύ καλή γνώση των δυσκολιών της συνεκπαίδευσης, αλλά είναι πεποίθηση όλων στο Υπουργείο ότι πρέπει η εκπαίδευση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι στο Υπουργείο εργάζονται συστηματικά για να είναι προετοιμασμένοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς. Στόχος είναι να βρίσκονται όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους στις 12 Σεπτέμβρη 2016.

  Παράλληλα, ο κύριος Κασσιανός μας ενημέρωσε ότι προς το τέλος Φλεβάρη θα λειτουργήσει επιτροπή για την επεξεργασία νέου νομοθετικού πλαισίου για την Ειδική Εκπαίδευση, στην οποία θα συμμετέχουν: Πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί από διάφορους τύπους δομών ΕΑΕ και εκπρόσωποι φορέων. Υπήρξε η δέσμευση ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα συμμετέχει στην επιτροπή αυτή. Στόχος του Υπουργείου είναι η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τέλος Απρίλη για να ακολουθήσει η νομοθέτηση.

  Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι γίνεται προσπάθεια κατά πρώτον, σωστής καταγραφής των αναγκών των δομών της ΕΑΕ και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι εγκύκλιοι για τις ιδρύσεις σχολικών μονάδων. Στα πλαίσια αυτά, θα σταλούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης φόρμες καταγραφής αναγκών.  Παράλληλα, θα γίνει αποτύπωση των Τμημάτων Ένταξης και επικαιροποίηση με πραγματικά στοιχεία.

  Τέλος, έγινε αναφορά στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ, που η σκέψη του Υπουργείου είναι να γίνεται στις Περιφέρειες και όχι από το ΚΥΣΕΕΠ, με την παρουσία από πλευράς ΕΕΠ-ΕΒΠ, μόνο ενός αιρετού ΠΥΣΕΕΠ. Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη σχεδιαζόμενη αυτή αλλαγή, χωρίς δική μας επαρκή συμμετοχή.