Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

07-12-16: Ενημέρωση αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ για τη σημερινή συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΕΑΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, ενημέρωση από τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ, κ.κ.Β.Βούγια και Δ.Παπαευθυμίου, σχετικά με τη σημερινή συνάντησή τους με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης ΕΑΕ κο Π.Κασσιανό. 


ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΗΣ 7ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλη Βούγια και Δημήτρη Παπαευθυμίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, η προγραμματισμένη συνάντηση των Αιρετών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας κο Παναγή Κασσιανό.
Από την συνάντηση προέκυψαν τα εξής:
ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. - ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - Κ.ΥΠ.Ε.Κ. - ΤΟ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να προχωρήσει αφενός μεν στη σύσταση επιτροπών(θα υπάρξει κάλεσμα για συμμετοχή συνδικαλιστικών και άλλων φορέων), οι οποίες θα ασχοληθούν με την αλλαγή του Κανονισμού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ,  την επέκταση του Ολοήμερου στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, αφετέρου δε, στην τελική διευθέτηση των Προγραμμάτων των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. με την πιθανή διεξαγωγή μιας Ημερίδας, η οποία θα έχει να κάνει με την παρουσίαση των  πορισμάτων, προϊόν λειτουργίας προηγούμενων επιτροπών του Υπουργείου.
  • Τα πορίσματα αυτών των επιτροπών θα αποτελέσουν το περιεχόμενο νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
  • Επίσης αναμένεται από το Υπουργείο η απόφαση του ΣτΕ, που αφορά στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων, ώστε έχοντας μπροστά του  ξεκάθαρο τοπίο να προχωρήσει στις επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης, αλλά και στη σύσταση των Κ.ΥΠ.Ε.Κ. (Κέντρα Υποστήριξης Εκπαιδευτικής Κοινότητας), τα οποία σκοπό θα έχουν την διασφάλιση της συνεργασίας όλων των φορέων που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στην εκπαίδευση(ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Σ.Σ.Ν. κ.λ.π), αλλά και την αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων στην προσφορά του υποστηρικτικού έργου.
  • Συζητείται επίσης από πλευράς Υπουργείου η δημιουργία Αυτοτελούς Τμήματος στη  Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπου θα μεταφερθεί, από την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η αρμοδιότητα επί του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.).
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.
Ο Διευθυντής Ε.Α.Ε. δεσμεύθηκε  να ξεκαθαρίσει το θέμα των Μετατάξεων και της κινητικότητας του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., υπό το πρίσμα του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4440/2016 για την κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως επίσης θα επαναφέρει και το αίτημα συμπερίληψης του Ε.Ε.Π. στις ρυθμίσεις της παραγράφου 7, άρθρου 33 του νόμου 4386/2016 -μετάταξη σε θέσεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).
ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.
Στα τεθέντα ζητήματα της αλλαγής του Προεδρικού Διατάγματος 1/2003, που αφορά στις αρμοδιότητες των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π./Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., αλλά και στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., όπως επίσης και στην ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων Μετάθεσης, στη σύσταση Ενιαίου Πίνακα αναπληρωτών,  στην Εγκύκλιο πρόσληψης αυτών και στην δόμηση καθηκοντολογίου για Συνοδούς Ε.Β.Π., ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής δήλωσε πως αποτελούν θέματα πάνω στα οποία θα υπάρξουν δράσεις από πλευράς Διεύθυνσης Ε.Α.Ε. προς διευθέτησή τους.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
 Ο κος Κασσιανός θεώρησε σημαντική την πρότασή μας και δεσμεύθηκε να διερευνήσει τα της υλοποίησής της, περί δυνατότητας απόκτησης της Παιδαγωγικής Επάρκειας από Επιμορφωτικά Προγράμματα που μπορούν να παρέχονται ανά Νομό, αξιοποιώντας την υποδομή επί παραδείγματι των Π.Ε.Κ., ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι, οι οποίοι δεν δύνανται για κοινωνικο-οικονομικούς λόγους να τα παρακολουθήσουν στις δομές της ΑΣΠΑΙΤΕ.
ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Στον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Κασσιανό τέθηκαν κάποια ζητήματα δυσλειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και αποφασίσθηκε όλοι οι εμπλεκόμενοι, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος της ένδειας προσωπικού στη Διεύθυνση, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για διευθέτηση των όποιων εκκρεμοτήτων.
ΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 2ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Η Απόφαση κύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. βρίσκεται στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για υπογραφή.
Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.