Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Το "κακόηχο και προκλητικό" άκουσμα περί δράσεων και ενότητας



Με σκοπό να διατηρήσουμε ένα κλίμα δημοκρατικού διαλόγου και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης, δημοσιεύουμε την ανακοίνωση–απάντηση επί της χθεσινής ανακοίνωσης της ομοσπονδίας, την οποία λάβαμε από τον αιρετό του ΚΥΣΕΕΠ κο Δ.Παπαευθυμίου. Μη θέλοντας να παρακολουθήσουμε το ύφος και τη στάση του συναδέλφου θέτουμε στην κρίση όλων το ερώτημα ‘’ποιος κόπτεται για την ενότητα του κλάδου και ποιος αναλαμβάνει δράση προάγοντας την ενότητα;’’, επιφυλασσόμενοι για αναλυτικότερη απάντηση, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ανάλογο ύφος και στάση προς την ομοσπονδία από συναδέλφους, στων οποίων τα αυτιά ηχεί «κακόηχα και προκλητικά» ο λόγος περί δράσεων και περί ενότητας του κλάδου μας. 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ   8/11/2016



ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ



Ήδη έχει συμπληρωθεί  μια εβδομάδα  από τις εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια και το ΥΠΠΕΘ δεν έχει εκδώσει ακόμα επίσημα αποτελέσματα για το ΚΥΣΕΕΠ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπήρξαν παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία και βεβαίως αναφέρονται στο γεγονός ότι κάποιες εφορευτικές έκριναν και κατά την  άποψή μου πολύ σωστά, ότι έπρεπε να συμπεριλάβουν και τους αναπληρωτές που είχαν διοριστεί από τις 24/10 και μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Η διαδικασία αυτή δεν απαγορεύεται από το Π.Δ.1/2003, ούτε από την εγκύκλιο των εκλογών και σε πολλές περιπτώσεις που έχουμε επίσημα διασταυρώσει από τις μαρτυρίες στελεχών της εκπαίδευσης, στους εκπαιδευτικούς είναι συνήθης πρακτική.

Από την πλευρά μου θεωρώ  άδικο  και μη παραδεκτό, συνάδελφοι που είχαν στα χέρια τους διορισμό και ανάληψη  υπηρεσίας, να τους στερούν το δικαίωμα να επιλέξουν τους αιρετούς που θα τους εκπροσωπούν στα συμβούλια.

Για την άδικη και απαράδεκτη στάση της πολιτείας να ακυρώσει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν σε εργαζόμενους,  είναι το ίδιο και περισσότερο απαράδεκτο από το να μην μετακινηθούν οι εκλογές, διαδικασία κατά την άποψή μου την  στιγμή που η ΠΟΣΕΕΠΕΑ το ζήτησε, πολύ δύσκολα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, από την στιγμή που ήδη υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων.

Μου κάνει εντύπωση που η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συνεχίζει να στέκεται  στην άρνηση των υποψηφίων (οι περισσότεροι όπως ανακοινώνει) να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους  τη στιγμή που αν η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ήθελε την επαναστατική δράση, μπορούσε να μπλοκάρει τις εκλογές  βάζοντας λουκέτα στα εκλογικά κέντρα, αφού τόσο πολύ ενδιαφέρονταν για το δικαίωμα των αναπληρωτών.

Επειδή συνεχίζεται επίσης ο ίδιος κακόηχος επαναλαμβανόμενος  προκλητικός λόγος περί έργων και όχι λόγων , περί ενότητας που η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θέλει ενώ οι άλλοι όχι, περί  αβάσιμων  και αναληθών κατηγοριών προς τα μέλη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, περί  ασυμβίβαστου μεταξύ της θέσεως του  αιρετού εκπροσώπου που ταυτόχρονα κατέχουν και διοικητικές θέσεις ευθύνης  (φαντάζομαι ότι αυτό αφορά  αν κάποιος είναι   π.χ. διευθυντής σε σχολείο ή προϊστάμενος σε ΚΕΔΔΥ) ,  όχι μόνο την ενότητα δεν υπηρετεί, αντιθέτως ρίχνει λάδι στη φωτιά που πολύ φοβάμαι ότι γίνεται σκόπιμα.

Έλεος πια με τις διχαστικές και απαράδεκτες ανακοινώσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο όνομα της ενότητας.

Ας ασχοληθεί με τα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα των ΚΛΑΔΩΝ του ΕΕΠ και του ΕΒΠ και ας προσπαθήσει  να κατανοήσει τον πραγματικό της ρόλο.

Ας θεραπευτούμε επιτέλους από τα ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ  και τα σύνδρομα καταδίωξης.

Προσωπικά θεωρούσα ότι μετά τις εκλογές θα μπαίναμε σε  φάση ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των φορέων και θεσμών  αλλά διαπιστώνω ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ή δεν το θέλει, ή δεν μπορεί να ανακτήσει το κύρος της. Λυπάμαι ειλικρινά.

Σε ότι με αφορά , θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για τους συναδέλφους, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και για μία ακόμη φορά με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ στο ΚΥΣΕΕΠ.

Ταυτόχρονα θα διατηρήσω και τη θέση του διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας, αφού έτσι και αλλιώς οι αιρετοί μας δεν απαλλάσσονται των καθηκόντων τους , αλλά ισχύει το μειωμένο ωράριο,  το οποίο βεβαίως ποτέ δεν τήρησα .


ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ