Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πρακτικά του έκτακτου Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. - 31/10/2016



ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. -  31/10/2016



Στις 31/10/2016 και ώρα 19:16 λάβαμε το παρακάτω email από τον αντιπρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κο Α.Λασιόπουλο («Αγαπητοί συνάδελφοι ζητάμε να γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τις παραιτήσεις των υποψήφιων αιρετών ΠΥΣΕΕΠ και ΚΥΣΕΕΠ με σκοπό την αναβολή των εκλογών στις 2 Νοεμβρίου 2016»).  Την τηλεφωνική επικοινωνία για το συντονισμό των μελών του Δ.Σ., ανέλαβε η γ.γραμματέας, Σ.Μαχαίρα. Στις 21:00 η ώρα, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., κατά την οποία παρέστησαν μέσω skype, ο πρόεδρος Καρπενησιώτης Στάθης, ο αντιπρόεδρος Λασιόπουλος Αθανάσιος, η γενική γραμματέας Μαχαίρα Σοφία, ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Παπαευαγγέλου Κώστας και το αναπληρωματικό μέλος Κλωνή Παναγιώτα. Για λόγους τρεχουσών ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσαν να παραστούν η ειδική γραμματέας Τέλιου Μαρία, ο οργανωτικός γραμματέας Στεργιούλης Γιάννης και η ταμίας Αλμπάνη Χριστίνα.

Σύνολο μελών: 5 άτομα, οπότε διαπιστώθηκε απαρτία. Συζητήθηκε το παρακάτω θέμα και λήφθηκε η εξής απόφαση:


Θέμα 1ο: «Τοποθέτηση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στην πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για de facto αναβολή των εκλογών των υπηρεσιακών συμβουλίων»

Αρχικά, το λόγο έλαβε ο κος Λασιόπουλος αναφέροντας ότι:
 Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ζήτησαν το έκτακτο Δ.Σ. της ομοσπονδίας καθώς τις τελευταίες ημέρες συζητιούνται πολλά στο διαδίκτυο σχετικά με την αναβολή των εκλογών, όπως και οι ψευδείς αναφορές σχετικά με τη μη συμφωνία των υποψήφιων αιρετών των ψηφοδελτίων του ΠΑΜΕ για απόσυρση της υποψηφιοτήτων τους.
Θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα Δ.Σ. της ομοσπονδίας για να πάρει μία τέτοια απόφαση.
Για τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, το ζήτημα της καθυστέρησης των προσλήψεων των αναπληρωτών είναι πολιτικό ζήτημα και στοχεύει στην εξοικονόμηση χρημάτων από πλευράς της κυβέρνησης.
Το θέμα που τέθηκε για την απόσυρση των υποψηφιοτήτων των αιρετών εκπροσώπων στο ΚΥΣΕΕΠ, εάν το Δ.Σ. της ομοσπονδίας συμφωνεί με την απόφαση αυτή και εάν αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους οι υποψήφιοι του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου, τότε και οι υποψήφιοι αιρετοί με το ΠΑΜΕ για το ΚΥΣΕΕΠ δεν έχουν αντίρρηση να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.
Απαντώντας ο κος Καρπενησιώτης, διευκρίνισε ότι η ομοσπονδία:
Πρώτον, δεν πήρε τέτοια απόφαση αλλά έθεσε μία πρόταση σε περίπτωση που θα ήθελαν να την ακολουθήσουν όλοι οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών όλων των υπηρεσιακών συμβουλίων (για τα 13 ΠΥΣΕΕΠ και το ΚΥΣΕΕΠ).
Δεύτερον, κάλεσε  όλους τους συμμετέχοντες υποψήφιους αιρετούς να τοποθετηθούν επ’ αυτής. 
Τρίτον, αυτό συνέβη πριν από 4 ημέρες, καθώς το υπουργείο μέχρι τότε με κανένα (επίσημο ή ανεπίσημο) τρόπο, ακόμη δεν είχε απαντήσει στο έγκαιρο αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για αναβολή των εκλογών λόγω της σοβαρής καθυστέρησης προσλήψεων ενός σημαντικού αριθμού αναπληρωτών των κλάδων μας.
Η κα Μαχαίρα ρώτησε διευκρινιστικά τον κο Λασιόπουλο σχετικά με το αν (πέραν των υποψηφίων αιρετών του ΠΑΜΕ για το ΚΥΣΕΕΠ) υπάρχει ανάλογη πρόθεση και για τις άλλες δύο περιφέρειες (Κρήτης και Θεσσαλίας) όπου επίσης κατεβαίνει ξεχωριστός συνδυασμός-ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ.
Ο κος Λασιόπουλος απάντησε ότι και οι 3 υποψήφιοι αιρετοί σε όλα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ, είναι σύμφωνοι. Κλείνοντας, ενημέρωσε ότι θα συντάξει σχετική ανακοίνωση για το θέμα της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων, την οποία θα αποστείλει στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για να αναρτηθεί στο ιστολόγιο της ομοσπονδίας (κάτι που έγινε την επομένη, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ).

Συμφώνησαν άπαντα τα παρόντα μέλη.
Στο σημείο αυτό, αποφασίσθηκε λύση της συνεδρίασης