Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Οι Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ



Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Σας ενημερώνουμε για τις Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση με τη δημοσίευση των πρακτικών του Δ.Σ.


Στο Δ.Σ. της 14ης Νοεμβρίου ψηφίστηκαν ομόφωνα οι παρακάτω Αποφάσεις:
1) Οποιοδήποτε φαινόμενο αντιποίησης του ρόλου και των έργων της ομοσπονδίας διαπιστωθεί στο μέλλον, θα εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό.

2) Την Παρασκευή 20/01/2017 συγκαλείται η Συνδιάσκεψη των Προέδρων, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν και οι αιρετοί εκπρόσωποι των υπηρεσιακών συμβουλίων και τα μέλη των Δ.Σ. των περιφερειακών συλλόγων, προκειμένου να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις: αφενός για τη συνέχιση ή μη και με ποιο τρόπο της λειτουργίας της ομοσπονδίας, και αφετέρου για τις διαδικασίες απομάκρυνσης από το δικαίωμα ψήφου, όσων μελών-συλλόγων συνεχίζουν έως τότε να μην ανταποκρίνονται στις διοικητικές και οικονομικές καταστατικές τους υποχρεώσεις.

3) Κλιμάκωση των δράσεων διεκδίκησης μόνιμων διορισμών για το ΕΕΠ-ΕΒΠ ως εξής:
α) το αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ να έχει την κατ’ εξαίρεση των μνημονιακών δεσμεύσεων μορφή, με αιτιολογημένη τεκμηρίωση και να συγκεντρωθούν υπογραφές υποστήριξής του από τους φορείς του αναπηρικού κινήματος και της εκπαίδευσης
β) να συμμετέχουμε ως ΠΟΣΕΕΠΕΑ μαζί με τους συνοδοιπόρους  του συντονιστικού των φορέων ειδικής εκπαίδευσης στο συλλαλητήριο της 2ας Δεκεμβρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., με κυρίαρχο το αίτημα αυτό.
γ) να απευθυνθούμε στα κόμματα της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την υποστήριξη του αιτήματος αυτού διεκδικώντας παράλληλα και την προώθησή του στην Ευρωβουλή.
δ) να γίνει το κεντρικό αίτημα της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ειδικής Εκπαίδευσης.
ε) Να πραγματοποιηθούν κατά τόπους δράσεις υποστήριξης του αιτήματος από τους περιφερειακούς συλλόγους σε συντονισμό με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.