Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

10-11-16 : Ενημέρωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για τις ενέργειες του Συλλόγου σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε, 
από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ενημερωτικά σημειώματα για τις μέχρι στιγμής ενέργειές του σχετικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.


Αθήνα 29/09/2016
                                                                                                Αρ.Πρωτ.590

                                                                        Προς
Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΥΠΕΘ
Κοινοποίηση:
                                                                                    Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας.&
Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής

                                                                                    Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
                                                                                    Κο Χ. Λόντο
                                                                                    ________________________________
Θέμα: «Διαμαρτυρία για την κατανομή πιστώσεων για το ΕΒΠ»
Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Αττικής λαμβάνοντας υπόψη του τις διαμαρτυρίες συναδέλφων από το ΕΒΠ καθώς και των γονέων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την κατανομή πιστώσεων του ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στα γενικά σχολεία, σε δύο διαφορετικές φάσεις,  εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τα εξής:
1.       Την Τετάρτη 28/9/2016 τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι του ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ έπειτα από τις πιστώσεις που δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 22/9/2016. Μια εβδομάδα μετά  Πέμπτη 29/9/2016 συνεδρίασε το ΠΥΣΕΕΠ για την κατανομή άλλων  125 πιστώσεων αυτή τη φορά για το πρόγραμμα εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Η διαφοροποίηση αυτή δεν έλαβε υπόψη της την επιλογή των συναδέλφων για συγκεκριμένη θέση υπηρέτησης με βάση τα κριτήρια μοριοδότησής τους.
1.       Πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που υποστηρίζονταν στα γενικά σχολεία και είχαν μέχρι πέρσι συγκεκριμένους συναδέλφους από το ΕΒΠ ως πρόσωπα αναφοράς, καλούνται να προσαρμοστούν εκ νέου στις νέες συνθήκες και πρόσωπα, θέμα που έχει τονιστεί επανειλημμένα στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου από το ΣΕΠΕΕΑ, την ΠΟΣΕΠΕΕΑ  και συλλόγους γονέων.
2.       Στη συνάντηση στις 8/9/2016 στο υπουργείο με τον κ. Κασσιανό  είχε δοθεί η ενημέρωση ότι υπήρχαν ήδη οι πιστώσεις για τα ΣΜΕΑΕ και την εξατομικευμένη υποστήριξη μαθητών στα γενικά σχολεία. Επίσης  το ΑΣΕΠ έστειλε τους πίνακες συνολικά για το ΕΒΠ.  Γεννάται η απορία˙ γιατί υπήρξαν δύο διαφορετικές φάσεις κατανομής του ΕΒΠ;
Διαμαρτυρόμαστε έντονα που για  άλλη μια φορά το Υπουργείο δεν μπορεί να σεβαστεί την ανάγκη των μαθητών να υποστηρίζονται και να εκπαιδεύονται από σταθερά και οικεία πρόσωπα αλλά και το δικαίωμα των συναδέλφων να επιλέξουν θέση υπηρέτησης.
Θα θέλαμε την τοποθέτησή σας αν προτίθεστε να ακολουθήσετε την ίδια τακτική με την κατανομή πιστώσεων του ΕΕΠ στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                                                                                       Η Αντιπρόεδρος
Γεωργία Μπουλμέτη                                                                                                                      Βαρβάρα Κανονίδου




Αθήνα 19/10/2016
                                                                                                Αρ.Πρωτ.593

                                                                        Προς
κ. Π. Κασσιανό
Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΥΠ. Π.Ε.Θ.


Θέμα: «Διαμαρτυρία από το συντονιστικό αναπληρωτών  ΕΕΠ και  ΕΒΠ του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού ΠροσωπικούΕιδικής Αγωγής  Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ Αττικής)»

Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι, ακόμη μια χρονιά, και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας για άμεση στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής, οι Αναπληρωτές Ε.Β.Π. και οι Σχολικοί Νοσηλευτές καλούνται να υπηρετήσουν αποσπασματικά και με σημαντική καθυστέρηση, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι Αναπληρωτές Ε.Ε.Π. παραμένουν άνεργοι (μη επιδοτούμενοι συνήθως) και με αβέβαιη την ημερομηνία πρόσληψης, χωρίς να υπάρχει ένα επίσημο χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης από πλευράς του Υπουργείου των οριστικών πινάκων κατάταξής τους.
Αν και ρητά εκπεφρασμένη, η βούληση του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει προτεραιότητα στις προσλήψεις στην ειδική αγωγή, φαίνεται να εφαρμόζεται μερικώς, και πάντως, στην πράξη να μην αφορά στο Ε.Ε.Π. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί ο μέχρι σήμερα ουσιαστικός αποκλεισμός των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. από την εργασιακή ένταξή τους  μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς; Πώς μπορεί να θεωρηθεί ότι παρέχονται ολιστικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ειδικά (αλλά και γενικά μέσω Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) σχολεία χωρίς την πλήρη σύνθεση του συλλόγου των λειτουργών της; Πώς είναι εφικτό τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. να ανταποκριθούν στο τιτάνιο έργο τους, τη στιγμή που υποστελεχωμένα (πολλά μάλιστα χωρίς βασικές ειδικότητες για τη συγκρότηση διεπιστημονικής ομάδας) καλούνται να εισηγηθούν (μέχρι τις 20 Οκτωβρίου) την παράλληλη στήριξη χιλιάδων, ανά την επικράτεια, μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ παράλληλα συσσωρεύονται τα πολλαπλάσια, αγωνιώδη από πλευράς οικογενειών, αιτήματα διάγνωσης και υποστήριξης;
Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την κατ΄ εξακολούθηση αργοπορία έκδοσης της εγκυκλίου πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. (τέλος Ιουλίου), η οποία αποτελεί και την αφορμή για την αλυσιδωτή ανακολουθία λόγων και έργων από πλευράς ιθυνόντων. Επιπλέον, αποδοκιμάζουμε τη συνεχή αλλαγή των βασικών κριτηρίων που διέπουν την χρονοβόρα διαδικασία κατάρτισης των οριστικών πινάκων. Σημειώνουμε τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, τα οποία προκάλεσαν οι παλινωδίες που διαπιστώθηκαν κατά την εκπρόθεσμη κοινοποίηση των προσωρινών πινάκων από τις Π.Δ.Ε., τις επανειλημμένες ανακοινοποιήσεις  και την ασάφεια κριτηρίων απόδοσης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Ι.Ε.Π. Επιπροσθέτως, διαμαρτυρόμαστε, τόσο για την ματαιωτική και πέραν κάθε απαισιόδοξης προσδοκίας, καθυστέρηση περαίωσης της εξέτασης των ενστάσεων από το Α.Σ.Ε.Π., όσο και για τη μη συνολική διάθεση όλων των πιστώσεων από την πρώτη φάση.
Θεωρούμε, εν κατακλείδι, επιβεβλημένη την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών» στις δομές ειδικής αγωγής (ελπίζουμε και στη γενική εκπαίδευση, στο πνεύμα της συνεκπαίδευσης), καθώς οι αναπληρωτές Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π. καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες σε αυτές, αρκετοί μάλιστα, επί πολλά συναπτά έτη. Άμεσος στόχος του Υπουργείου θα πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης και η διασφάλιση του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έχουν στη διάθεση τους όλες τις παροχές, που απορρέουν από τον νόμο, αλλά κυρίως από το ανθρωπιστικό ιδεώδες για την ομαλή σχολική και κοινωνική τους ένταξη και προσαρμογή.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                                                       Η Γεν. Γραμματέας

Γ. Μπουλμέτη                                                                         Γ. Γιαννοπούλου


 

 Αθήνα 31/10/2016

                                                                                                Αρ.Πρωτ.594

Προς  τον Υπουργό ΠαιδείαςΈρευνας και Θρησκευμάτων  κ. Φίλη
Κοινοποίηση: κ.  Κασσιανό, Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΥΠ. Π.Ε.Θ.
                                                                          
Θέμα: «Αίτηση συνάντησης του συντονιστικού αναπληρωτών του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Θα θέλαμε να μας δεχτείτε σε συνάντηση προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που σας παραθέτουμε.
Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό. Τα δύο βασικά αιτήματα αφορούσαν στην άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και στην κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μόνιμους διορισμούς.
Ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής  δέχθηκε μια εξαμελή αντιπροσωπεία αναπληρωτών και τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κ. Ευστάθιο Καρπενησιώτη.Ο κ. Κασσιανός μας ενημέρωσε για τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για τις προσλήψεις, τις επιπλέον πιστώσεις  καθώς και για το σχεδιασμό του υπουργείου σε θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης. Μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. να κυρωθούν ως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου για όλες τις Π.Δ.Ε., πλην της Κεντρικής Μακεδονίας.
Έγινε μια πρώτη διεκδίκηση των δίκαιων και πάγιων αιτημάτων μας, αν και επί της ουσίας ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κ.  Κασσιανός δε δεσμεύτηκε για κανένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Όσον αφορά στην κύρωση οριστικών πινάκων, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων και η ύστατη «προσπάθεια» του υπουργείου απέβη ουσιαστικώς άκαρπη, επιβεβαιώνοντας την επιφυλακτικότητα, οξύνοντας την δυσαρέσκεια και επιτείνοντας την ανασφάλειά μας .

Σήμερα  τα ερωτήματά  μας είναι τα εξής:
Γιατί στις 31 Οκτωβρίου 2016 δεν έχουν κυρωθεί οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. για όλες τις Π.Δ.Ε., πλην της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μας είχατε διαβεβαιώσει;
Γιατί οι συνάδελφοι του  ΕΕΠ επιλέχθηκαν  να είναι οι  τελευταίοι στη σειρά εξέτασης των ενστάσεων  από το  ΑΣΕΠ;
Γιατί τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν υποστελεχωμέναμε ατέρμονες λίστες αναμονής και με σοβαρές επιπλοκές (αξιολογήσεις παράλληλων στηρίξεων έως 20/10);
Γιατί τα Ειδικά σχολεία δεν έχουν τη στελέχωση από το ΕΕΠ προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές και οι οικογένειες τους;
Γιατί οι  ΕΔΕΑΥ θα λειτουργήσουν μεσούσης της σχολικής χρονιάς χωρίς να μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός και έγκαιρη παρέμβαση στα σχολεία;
Επισυναπτόμενο: Έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον κ. Κασσιανό στις 19/10/2016: «Διαμαρτυρία από το συντονιστικό αναπληρωτών  ΕΕΠ και  ΕΒΠ του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού ΠροσωπικούΕιδικής Αγωγής  Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ Αττικής)»

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                            Η Γεν. Γραμματέας

Γ. Μπουλμέτη                                                                         Γ. Γιαννοπούλου


 
 Αθήνα 2/11/2016
                                                                                                Αρ.Πρωτ.595

Προς  τον κ. Λασκαράτο
Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ
Κοινοποίηση: Γραφείο Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων 
                                                           
 Θέμα: «Αίτηση συνάντησης του συντονιστικού αναπληρωτών του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) με τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ σχετικά με την καθυστέρηση κύρωσης των πινάκων αναπληρωτών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(ΕΕΠ) από το ΑΣΕΠ»
Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,
Θα θέλαμε να μας δεχτείτε σε συνάντηση προκειμένου να μας ενημερώσετε και να απαντηθούν τα ερωτήματα που σας παραθέτουμε.
Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό. Τα δύο βασικά αιτήματα αφορούσαν στην άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και στην κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μόνιμους διορισμούς.Μας διαβεβαίωσε ότι,μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους του ΑΣΕΠ, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. να κυρωθούν ως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου για όλες τις Π.Δ.Ε., πλην της Κεντρικής Μακεδονίας.
Επίσης  η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. μας ενημέρωσαν ότι υποστήριξαν το ΑΣΕΠ με ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης των πινάκων.
 Όσον αφορά στην κύρωση οριστικών πινάκων, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων και η ύστατη «προσπάθεια» του υπουργείου απέβη ουσιαστικώς άκαρπη, επιβεβαιώνοντας την επιφυλακτικότητα, οξύνοντας την δυσαρέσκεια και επιτείνοντας την ανασφάλειά μας.
Αναγνωρίζουμε το θεσμό του ΑΣΕΠ που στόχο έχει τη  διαφάνεια,  την αξιοκρατία  και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Ωστόσο οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση που έχει προκύψει έχει δημιουργήσειαλυσιδωτές επιπλοκές στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
Συγκεκριμένα:
Τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν υποστελεχωμένα με ατέρμονες λίστες αναμονής,ενώ μέχρι τις 20/10/2016 έπρεπε να ολοκληρώσουν τις αξιολογήσεις μαθητών με Αναπηρία έτσι ώστε να εγκριθεί η υποστήριξή τους για το τρέχον σχολικό έτος.
Τα Ειδικά σχολεία δεν έχουν τη στελέχωση από το ΕΕΠ προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές και οι οικογένειες τους.
Οι  συνάδελφοι ΕΕΠ κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ λόγω μικρών χρονικών διαστημάτων απασχόλησης. Επίσης στερούνται του δικαιώματος να ψηφίσουν αιρετούς στις εκλογές  των υπηρεσιακών συμβουλίων  που διεξάγονται σήμερα πανελλαδικά. Αναλαμβάνουν υπηρεσία μεσούσης της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να  μη μπορούν να σχεδιάσουν το έργο  τους  και να παρέμβουν έγκαιρα στα αιτήματα των σχολείων, των μαθητών και των γονέων.
Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δε διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και Αναπηρία και για τους συναδέλφους μας.

Σήμερα  τα ερωτήματά  μας είναι τα εξής:
Γιατί στις 2/11/2016 δεν έχουν κυρωθεί οι οριστικοί πίνακες των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. για την Περιφέρεια Αττικής;
Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πότε θα αποσταλούν οι πίνακες στη Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής;
Γιατί οι συνάδελφοι του  ΕΕΠ επιλέχθηκαν  να είναι οι  τελευταίοι στη σειρά εξέτασης των ενστάσεων  από το  ΑΣΕΠ;
Επισυναπτόμενο: Έγγραφο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς τον Υπουργό Παιδείας στις 31/10/2016:«Αίτηση συνάντησης του συντονιστικού αναπληρωτών του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ».

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                            Η Γεν. Γραμματέας

Γ. Μπουλμέτη                                                                         Γ. Γιαννοπούλου



 Αθήνα 10/11/2016
                                                                                                Αρ.Πρωτ.598

                                                           
Προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων

Κύριοι Βουλευτές,   

    Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσει για το μείζον και επείγον θέμα που αφορά την καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΕΕΠ.
     Ακόμη  μία χρονιά, και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας για άμεση στελέχωση των δομών Ειδικής Αγωγής, οι αναπληρωτές  Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ΕΒΠ και οι Σχολικοί Νοσηλευτές καλούνται να υπηρετήσουν αποσπασματικά και με σημαντική καθυστέρηση, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναπληρωτές  Ε.Ε.Π. παραμένουν άνεργοι (μη επιδοτούμενοι συνήθως) και με αβέβαιη  την ημερομηνία πρόσληψης, χωρίς να υπάρχει ένα επίσημο χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης από πλευράς του Υπουργείου των οριστικών πινάκων κατάταξης τους.
     Όλα αυτά, παρά τη βούληση του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει προτεραιότητα στις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και ενώ είχαν εγκριθεί οι πιστώσεις για θέσεις αναπληρωτών από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

     Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιάνο. Τα δύο βασικά αιτήματα αφορούσαν την άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών Ειδικού  Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και στην κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μόνιμους διορισμούς. Ο κ. Διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. να κυρωθούν ως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 για όλες τις Π.Δ.Ε. πλην της Κεντρικής Μακεδονίας.

      Σήμερα 10/11/2016 τα ερωτήματά μας είναι τα εξής:
               
       Γιατί δεν έχουν κυρωθεί οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. για όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης ΠΔΕ πλην της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μας είχαν διαβεβαιώσει;
       Γιατί οι συνάδελφοι του Ε.Ε.Π. επιλέχθηκαν να είναι οι τελευταίοι κατά την σειρά εξέτασης των ενστάσεων από τον ΑΣΕΠ;
       Γιατί τα Κέντρα Διάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και Αναπηρία (ΚΕΔΔΥ) λειτουργούν υποστελεχωμένα με ατέρμονες λίστες αναμονής και σοβαρές επιπλοκές (αξιολογήσεις παράλληλων πράξεων έως 20/10);
       Γιατί τα ειδικά σχολεία δεν έχουν τη στελέχωση  από το ΕΕΠ προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές και οι οικογένειες τους;
       Γιατί οι Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές που υποστηρίζουν μαθητές στα γενικά σχολεία στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης (ΕΔΕΑΥ) θα λειτουργήσουν  μεσούσης της σχολικής χρονιάς χωρίς να μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός και έγκαιρη παρέμβαση στα σχολεία;
       Γιατί καθυστερεί από τον ΑΣΕΠ η κύρωση των πινάκων αναπληρωτών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού;
       Βέβαια αναγνωρίζουμε τον θεσμό του ΑΣΕΠ, που στόχο έχει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Ωστόσο οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση που έχει προκύψει έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές επιπλοκές στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
       Κατόπιν τούτων,
       Θεωρούμε επιβεβλημένη την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στις δομές Eιδικής Εκπαίδευσης (ελπίζουμε και στη γενική εκπαίδευση, στο πνεύμα της συνεκπαίδευσης) καθώς οι αναπληρωτές Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π. καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες σε αυτές, αρκετοί μάλιστα, επί πολλά συναπτά έτη.

       
Κύριοι Βουλευτές

       Άμεσος στόχος του Υπουργείου θα πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης και η διασφάλιση του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έχουν στη διάθεση τους όλες τις παροχές που απορρέουν από το νόμο, αλλά κυρίως από το ανθρωπιστικό ιδεώδες για την ομαλή σχολική και κοινωνική τους ένταξη καιπροσαρμογή.

   Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και αναμένουμε να γίνουν άμεσα ενέργειες
       

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                            Η Γεν. Γραμματέας

Γ. Μπουλμέτη                                                                         Γ. Γιαννοπούλου




 Αθήνα 10/11/2016
                                                                                                Αρ.Πρωτ.599
                                                            
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Θέμα: «Ενημέρωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τις ενέργειες του συλλόγου σχετικά με την καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το συντονιστικό αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ Αττικής δημιουργήθηκε  μετά από ανοιχτές προσκλήσεις του συλλόγου και συναντήσεις με αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ τον Ιανουάριο 2016. Από τότε έως σήμερα η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλείται πάντα και είναι παρούσα δια των εκπροσώπων της σε συγκεντρώσεις που αφορούν σε θέματα προσλήψεων αναπληρωτών, καθηκοντολογίου για το ΕΒΠ και τους σχολικούς νοσηλευτές κ.α.
Το συντονιστικό των αναπληρωτών συζήτησε και επεξεργάστηκε θέματα κριτηρίων και μοριοδότησης για τις προσλήψεις  αναπληρωτών και την αναμόρφωση του πλαισίου για μόνιμους διορισμούς, τα οποία και κατέθεσε στην Ομοσπονδία στις 24/2/2016. Συμμετείχε μετά από πρόσκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ως εκπρόσωπος η κ. Χ. Αναστασοπούλου στις25-2-2016στη  σύσκεψη της Επιτροπής Υπηρεσιακών Μεταβολών, στο Υπουργείο Παιδείας.
Στις 30/9/2016 Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κατέθεσε διαμαρτυρία στο Διευθυντή ΕΑΕ για την κατανομή των πιστώσεων για το ΕΒΠ σε δύο φάσεις και ζητούσε να  μην υπάρξει η ίδια πολιτική και για τους συναδέλφους ΕΕΠ.
Στις 20/10/2016 ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κατέθεσε διαμαρτυρία του συντονιστικού των αναπληρωτών στο Διευθυντή ΕΑΕ για την καθυστέρηση προσλήψεων αναπληρωτών, την αργοπορία έκδοσης των εγκυκλίων πρόσληψης και την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών.

Στις 22/10/2016 ο ΣΕΕΠΕΑΑ κάλεσε τους συναδέλφους σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ που έχουν προσληφθεί στη γενική εκπαίδευση για να συζητηθούν προτάσεις σε θέματα καθηκοντολογίου οι οποίες θα κατατεθούν στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ αφού ολοκληρωθούν. Στη συνάντηση παραβρέθηκε από την Ομοσπονδία ο κ. Παπαευαγγέλου.
Στις 24/10/2016 στη συνάντηση αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., υπό την αιγίδα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,η κ.Θ. Κυριακίδου, μέλος του συντονιστικού συμμετείχε στη συνάντηση με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιάνο για τα θέματα που αφορούσαν στην άμεση ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών Ειδικού  Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και στην κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών με μόνιμους διορισμούς.
Μετά από αίτημα των μελών του συντονιστικού αποφασίστηκε η κλιμάκωση των διεκδικήσεων από πλευράς του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής δεδομένου της σοβαρής καθυστέρησης στη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ.
Στις 31/10/2016 ζητήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής από την πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑΑ με σκοπό την ενημέρωση μας για τα οργανικά και λειτουργικά στις ΣΜΕΑΕ. Ο διευθυντής κ. Λόντος είναι θετικός ως προς το αίτημά μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων των αναπληρωτών.
Στις 1/11/2016 ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής παρουσία της προέδρου και 10  μελών του συντονιστικού μετέβησαν στο υπουργείο Παιδείας και κατέθεσαν  αίτηση συνάντησης με τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Φίλη. Παράλληλα ενημέρωσαν τον κ. Κασσιανό για την ασυνέπεια λόγων και πράξεων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κύρωσης των πινάκων που είχε αναγγελθεί.
Στις 3/11/2016 μέλη του συντονιστικού των αναπληρωτών επισκέφθηκαν το ΑΣΕΠ και κατέθεσαν επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς τον Αντιπρόεδρο κ. Λασκαράτο ζητώντας ενημέρωση και συνάντηση μαζί του. Συνάντησαν τη διευθύντρια κ. Μπαρμπαλιά η οποία τους ενημέρωσε για την πορεία κύρωσης των πινάκων. Για όλα τα παραπάνω ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και μέλη του Δ.Σ. ενημερώνονταν σε τηλεφωνικές επαφές από την πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑΑ και ήταν βοηθητικοί συμβουλευτικά.
Στις 7/11/2016 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Λασκαράτο. Από το ΣΕΕΠΕΑΑ παραβρέθηκαν η πρόεδρος κ. Μπουλμέτη, και δύο μέλη του Δ.Σ. η κ. Μπελέτη και η κ. Κοπανάκη, αναπληρώτριες.Τα δύο βασικά αιτήματα αφορούσαν στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας της κύρωσης των πινάκων αναπληρωτών ΕΕΠ από το ΑΣΕΠ   για την Περιφέρεια Αττικής και στο έγκαιρο σχεδιασμό για την επόμενη σχολική χρονιά με βάση τους ενιαίους πίνακες. Ο στόχος της συνάντησης ήταν να τονιστούν στο ΑΣΕΠ οι ανάγκες της περιφέρειας Αττικής για την Ειδική Εκπαίδευση και τους συναδέλφους αναπληρωτές.
Με πρωτοβουλία μελών του συντονιστικού ξεκίνησαν επαφές με βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου να στηρίξουν τις διεκδικήσεις μας. Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συνέταξε υπόμνημα προς όλους τους βουλευτές.
Σήμερα 10/11/2016 οι αναπληρώτριες: κ. Μπελέτη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑΑ, η κ. Μπονάτου και η κ. Παυλίδη προσκλήθηκαν από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  κ. Δ. Κωνσταντόπουλο, υπεύθυνο σε θέματα Παιδείας. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία των προηγούμενων καθώς των εκπροσώπων  της ομάδας εκπαιδευτικών θεμάτων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα αιτήματα μας και δεσμεύτηκαν ότι θα θέσουν επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Παιδείας στη Βουλή των Ελλήνων.
Δεδομένου ότι ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής είναι μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και συμπλέουμε σε κοινές διεκδικήσεις και δράσεις ζητάμε από την Ομοσπονδία στην παρούσα φάση:
Την υποστήριξη της σε ότι αφορά τις επαφές με τους βουλευτές και τα κόμματα δεδομένου ότι δεν αφορούν μόνο την Περιφέρεια Αττικής.
Το από κοινού κάλεσμα εκπροσώπων των κλαδικών σωματείων, επιστημονικών φορέων για τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης.
Την υποστήριξή της για το θέμα της κάλυψης οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς  και της ανακατανομής αυτών για την Περιφέρεια Αττικής.
Την προώθηση των προτάσεων  του ΣΕΕΠΕΑΑ σε θέματα καθηκοντολογίου ΕΒΠ και σχολικών νοσηλευτών στη γενική εκπαίδευση  προς τη Διεύθυνση ΕΑΕ του υπουργείου, μετά την ολοκλήρωσή τους.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                            Η Γεν. Γραμματέας

Γ. Μπουλμέτη                                                                         Γ. Γιαννοπούλου