Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

24-10-16: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των υποψήφιων αναπληρωτών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. στο Υπουργείο Παιδείας. Στη συνέχεια, μία εξαμελής επιτροπή  αναπληρωτών από 5 περιφέρειες (Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου) μαζί με τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. είχαν συνάντηση με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής, κο Π.Κασσιανό. 



Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν: 
- το αίτημα της σταθερότητας της νομοθεσίας των εγκυκλίων πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ με ξεκάθαρα κριτήρια. Ο κος Κασσιανός ανέφερε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα συζητηθεί νομοσχέδιο για τη διαδικασία των διορισμών στο υπουργείο παιδείας. Σημείωσε ότι οι αλλαγές που γίνονται στην εγκύκλιο προσπαθούν να καλύψουν στρεβλές διαδικασίες του παρελθόντος και ότι με το νομοσχέδιο θα υπάρξει σταθερότητα στη διαδικασία, κάτι που είναι προαπαιτούμενο ενόψει του ενιαίου πίνακα. 
- Σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων φέτος, ο κος Κασσιανός ανέφερε ότι θα φτάσει περίπου στις 2.500. Επίσης, ενημέρωσε πως όποιες επιπλέον ανάγκες υπάρξουν, θα μπορέσουν να καλυφθούν από πιστώσεις Α/θμιας και Β/θμιας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς όμως να αναφερθεί σε αριθμούς και χρονικό διάστημα. 
- Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων επισήμανε ότι υπάρχει πίεση προς το ΑΣΕΠ ώστε οι πίνακες να είναι έτοιμοι έως τις 27 Οκτωβρίου για τις υπόλοιπες περιφέρειες εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας, για την οποία δεν αναφέρθηκε πιθανό χρονοδιάγραμμα. 
- Για το αίτημα των μόνιμων προσλήψεων δε δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση πέραν του ότι, όταν αυτές θα γίνουν, θα δοθεί προτεραιότητα στην ειδική αγωγή. 
- Για ζητήματα επί της διαδικασίας που έλαβαν χώρα σύμφωνα με τη φετινή εγκύκλιο και έφεραν αναστάτωση και καθυστέρηση, όπως το ζήτημα της συνάφειας, ο κος Κασσιανός παραδέχτηκε πως όλη αυτή η διαδικασία φέτος, όντως διήρκησε πολύ χρονικά,  αποσκοπούσε όμως στην προετοιμασία της διαδικασίας υπό έναν κεντρικό φορέα ενόψει του ενιαίου πίνακα που θα ισχύει στη συνέχεια, ώστε να μη χρειαστεί να επαναληφθούν την επόμενη χρονιά τα ίδια. 
- Τέλος, ο κος Κασσιανός ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση πρόσληψης ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις Δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων. 

ΔΕΙΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟ ΤΟ STAR ΕΔΩ:  (από το 29΄+)