Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ κου Δ.ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


του Δημήτρη Αρβανίτη- ΠΕ29 Εργοθεραπευτή – Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι η ΠΔΕ Αττικής, σε αναμονή της αποστολής από το ΑΣΕΠ των αποφάσεων επί των ενστάσεων προκειμένου να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες ΕΒΠ και ΕΕΠ, πρόκειται να προχωρήσει σε συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ την προσεχή Πέμπτη 22/9 με θέμα την κατανομή των πιστώσεων ΕΒΠ και την συζήτηση για την κατανομή των πιστώσεων ΕΕΠ. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας ο μηχανισμός να είναι έτοιμος για την άμεση πρόσληψη των συναδέλφων. Ακόμη είναι πιθανό η ενημέρωση των συναδέλφων να μη γίνει φέτος τηλεφωνικά αλλά από την ιστοσελίδα της ΠΔΕ Αττικής λόγω του μεγάλου αριθμού των προβλεπόμενων τοποθετήσεων που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα. Επίσης θα συζητηθούν αιτήσεις συναδέλφων για Άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου.
          Με την ευκαιρία θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
          Η διαδικασία προσλήψεων ΕΕΠ-ΕΒΠ στις δομές ΕΑΕ έχει και φέτος καθυστερήσει, σε σχέση με αυτή του ΕΠ, για το οποίο στις ΣΜΕΑΕ πρωτοβάθμιας έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε δασκάλους και στην δευτεροβάθμια προχωρά η κάλυψη όλων σχεδόν των κενών σε ειδικότητες εντός της εβδομάδας που διανύουμε.
          Κάποια ειδικά σχολεία δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει (ένα από αυτά είναι και το σχολείο μου το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω με 140 μαθητές που χρήζουν υποστήριξης από ΕΒΠ και ΕΕΠ). Όλα σχεδόν υπολειτουργούν με αρκετούς μαθητές να μην έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων λόγω έλλειψης ΕΒΠ και ΕΕΠ. Τα ΚΕΔΔΥ και οι ΕΔΕΑΥ δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται αιτήματα μαθητών και σχολικών μονάδων για αξιολόγηση η/και υποστήριξη.
           Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη και ακυρώνει την προσπάθεια που έγινε πράγματι από πλευράς υπευθύνων για έγκαιρη εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων (αν και μέσω ΕΣΠΑ εξ ολοκλήρου για το ΕΕΠ – ΕΒΠ). Ακόμη περισσότερο αφού επιλύθηκε μετά από πολλά χρόνια έγκαιρα και το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.
          Οι λόγοι της κατάστασης αυτής είναι σίγουρα γνωστοί σε όλους. Κατά τη γνώμη μου δυστυχώς το υπουργείο δεν εκτίμησε σωστά τα προβλήματα, που είχαμε επισημάνει ότι θα προκαλέσει η εφαρμογή της νέας “διαφανούς και ισότιμης” διαδικασίας κατάρτισης των πινάκων με τη συμμετοχή τριών υπηρεσιών (ΠΔΕ-ΙΕΠ-ΑΣΕΠ). Εν μέσω του θέρους, δεν υπήρχε περίπτωση οι υπηρεσίες αυτές - που πρώτη φορά αναμείχθηκαν όλες μαζί στην κατάρτιση των πινάκων - να κατάφερναν να συντονιστούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει αξιόπιστο και εντός του χρονοδιαγράμματος αποτέλεσμα.
          Όσο για τις διαφορές στο θέμα εξέτασης της συνάφειας, κοντός ψαλμός αλληλούια, θα έχουμε τη δυνατότητα αναλυτικά να μιλήσουμε μετά την έκδοση των τελικών πινάκων, ώστε οι κατηγορίες από όλες τις πλευρές για την λειτουργία των ΠΥΣΕΕΠ να διερευνηθεί αν είχαν βάση. Αλλά και τα κίνητρα για τις τρομολαγνικές ανακοινώσεις και απειλητικά σχόλια, εν μέσω της διαδικασίας εξέτασης της συνάφειας στην επιτροπή του ΙΕΠ, από “ενδιαφερόμενους” και αυτόκλητους υπερασπιστές των συμφερόντων των συναδέλφων να αποκαλυφθούν. Ας επωφεληθούμε τουλάχιστον από την δυνατότητα που δίνεται πλέον δημιουργίας ενιαίων πινάκων και την ένταξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων στον ΟΠΣΥΔ για πρώτη φορά για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.   
          Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να περιμένουμε το ΑΣΕΠ να εκδώσει τις τελικές αποφάσεις και να τις αποστείλει στις ΠΔΕ, ώστε να γίνει η τελική ανακοίνωση των πινάκων και να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις.
          Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα φαίνεται ότι θα εκδοθούν πρώτα οι πίνακες ΕΒΠ πανελλαδικά και ίσως και των Σχολικών Νοσηλευτών για να καλυφθούν και οι ανάγκες των μαθητών για νοσηλευτική υποστήριξη. Στη συνέχεια, ελπίζουμε με κανονική πλέον ροή, να αρχίσει η αποστολή των αποφάσεων του ΑΣΕΠ και η έκδοση των τελικών πινάκων για όλους συγχρόνως τους κλάδους ανά περιφέρεια. Ώστε με αυτό τον τρόπο να γίνει δίκαια και η κατανομή των πιστώσεων ανά κλάδο, σύμφωνα βέβαια με τις ανάγκες, που προσδιορίζονται από τα κενά που έχουν ήδη δοθεί από κάθε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και τις προτεραιότητες που θέτουν οι ενδιαφερόμενοι διευθυντές η/και προϊστάμενοι και την σχετική κρίση των συμβουλίων.
          Σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων ΕΕΠ και ΕΒΠ έχουν ανακοινωθεί ήδη από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ελπίζουμε ότι θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα κάτι που είναι μια καλή βάση για τη λειτουργία όλων των δομών.
          Πρόβλεψη βέβαια δεν είναι δυνατό να γίνει για τον ακριβή χρόνο των προσλήψεων αφού αυτός εξαρτάται αποκλειστικά πλέον από τον ΑΣΕΠ αλλά είναι δυνατό οι ΠΔΕ να συντομέψουν την διαδικασία τοποθέτησης, εφ όσον προετοιμάσουν εκ των προτέρων όλες τις αναγκαίες ενέργειες, που λόγω ΕΣΠΑ είναι και αρκετά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες.
          Εύχομαι σύντομα όλοι οι συνάδελφοι να έχουν μια καλή τοποθέτηση και όλες οι δομές ΕΑΕ να λειτουργήσουν προς όφελος των μαθητών.


Πηγή: ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ