Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


αγαπητοί συνάδελφοι, 

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και πρόεδρος του περιφερειακού συλλόγου κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας ενόψει της αυριανής παράστασης διαμαρτυρίας στην Π.Δ.Ε. Κ.Μακεδονίας, απέστειλε τα παρακάτω (ψήφισμα και κάλεσμα), τα οποία και αναρτούμε προς ενημέρωσή σας. 


 το ψήφισμα: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΆΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. )                              
Πρ. Κορομηλά 51, 6ος όροφος
Τηλ.: 2310 - 273 631
Fαχ : 2310 — 273 664
54622 Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη, 26— 09-2016
Προς
όλα τα μέλη τον Συλλόγου
στις έδρες τούς

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Συναδέλφισσες—οι
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πάρα πολλά προβλήματα  στην Ειδική Αγωγή και στα Τμήματα `Ενταξης, με ελλείψεις Εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τοποθέτηση Εκπαιδευτικών της Γενικής Παιδείας που «περισσεύουν» χωρίς φυσικά να έχουν την απαραίτητη ειδίκευση, την ελλιπή μεταφορά των μαθητών κ.α.
Το ΥΠ.Π.Ε.Θ., μόλις την Παρασκευή 23 του Σεπτέμβρη, προχώρησε στην πρόσληψη αναπληρωτών για κάλυψη όμως ελάχιστων κενών, μπροστά σε αυτα που πραγματικά υπάρχουν.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, την οποία ο Σύλλογός μας την συνυπογράφει και δε συμφωνεί στη συρρίκνωση και αποδυνάμωση των δημόσιων δομών της Ειδικής Αγωγής, που επιχειρεί η κυβέρνηση.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών με αναπηρία σε ένα ποιοτικό σύστημα δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης. Να μην υπάρχει στην Ελλάδα ούτε ένας μαθητής με αναπηρία που θα είναι αποκλεισμένος από την Εκπαίδευση και δε θα του παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση βάση των ειδικών εκπαιδευτικών του αναγκών.
Καλούμε yονείς και εκπαιδευτικούς σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
την Τετάρτη, 29 Σεπτέμβρη, στις 14:00
στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
(ΛεωΦ. Γεωρyικής Σχολής 65, κτίριο ΖΕDΑ)


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  



το κάλεσμα:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ απολύει αναπληρωτές!!
Τσακίζουν τις ζωές μας – Τσακίζουν την Παιδεία!
Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 28/9, στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας!
Μαζί με τους συλλόγους γονέων και τους μόνιμους συναδέλφους μας!
Τα σχολεία ξεκίνησαν με την κυβέρνηση και τον υπουργό να πανηγυρίζουν ότι επιτέλους «ξεπερνάμε τον κύκλο της κρίσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα», και ότι «μετά από 30 χρόνια, τα σχολεία ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι και τα βιβλία είναι στις αίθουσες και περιμένουν τα παιδιά»!!
Με χιλιάδες λιγότερες προσλήψεις απλήρωτων( μέχρι στιγμής) μιλούν για κανονικότητα!!
Η «κανονικότητα» του πρωθυπουργού και του υπουργείου Παιδείας είναι: Χιλιάδες λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια.Όλοι οι μαθητές σχολάνε πλέον στη 1.15, δεν υπάρχει πια υπεύθυνος δάσκαλος ολοημέρου. Στο πρωινό ωράριο κόβονται 60 διδακτικές ώρες, και 30 διδακτικές ώρες ακόμα από τα Ολοήμερα τμήματα. Με τις αλλαγές στα Νηπιαγωγεία «εξοικονομούν»100άδες νηπιαγωγούς. Με τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, τις περικοπές των υπεύθυνων στα εργαστήρια και τους περιορισμούς που μπαίνουν στη δημιουργία τμημάτων προσανατολισμού στα Λύκεια και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ «εξοικονομούνται» χιλιάδες καθηγητές.
            Ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή, τα κενά είναι ακόμη χιλιάδες. Τα ειδικά σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν, γιατί δεν έχει γίνει ακόμη ούτε μία πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ. Τα περισσότερα παιδιά που φοιτούν σε αυτά μένουν στο σπίτι. Η πλειοψηφία των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί. Τα τμήματα ένταξης ουσιαστικά καταργούνται, αφού ο δάσκαλος περιφέρεται από τάξη σε τάξη, και αντικαθιστά με αυτόν τον τρόπο και τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης.
Την ίδια στιγμή είναι πρόκληση το υπουργείο να δηλώνει ότι: «Δεν θα πάρουμε αναπληρωτές εις βάρος της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών»!! ή ότι «γινόταν μέχρι τώρα πάρτυ με τις προσλήψεις των αναπληρωτών»!

Η «κανονικότητα» που μας σερβίρει η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα, σημαίνει υποταγή στις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, που βάζουν στόχο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στέλνουν πολλούς από εμάς στην ανεργία.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα!
Οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς ξεπερνούν τις 27.000. Η «οικονομική στενότητα» που εμποδίζει τον υπουργό να κάνει προσλήψεις, δεν εμποδίζει τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές, τις διαγραφές χρεών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!
Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι εφικτή για όλους μας, αρκεί να τη διεκδικήσουμε!Δίνουμε τη μάχη ενιαία, μόνιμοι, αναπληρωτές και γονείς! Συμμετέχουμε στα σωματεία μας, στις γενικές συνελεύσεις, και βάζουμε στο περιθώριο τον κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο, που ο ρόλος του ήταν και είναι να προσπαθεί να κάνει τα σωματεία ουρά των κυβερνήσεων, να βάζει πλάτη στην υλοποίηση των πολιτικών τους.  Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας στη μόρφωση και στη ζωή!
25/09/2016