Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Αγαπητοί φίλοι,

Το 1ο Φεστιβάλ των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή χιλιάδων φίλων της ειδικής εκπαίδευσης. Όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε στο "Γκάζι" ενώνοντας τις φωνές μας, τις αγωνίες μας και τα όνειρα μας για το μέλλον και το παρόν της ειδικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Συζητήσαμε για τα προβλήματα  και τις ανάγκες, αναζητήσαμε και προβληματιστήκαμε για τις λύσεις , κυρίως όμως αναδείξαμε την τεράστια δυναμική και το έργο των ανθρώπων της, κάνοντας πράξη την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα γι’αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς:
Καταρχήν τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες από το συντονιστικό των φορέων και την ομοσπονδία.
Όλους όσους κουράστηκαν για την υλοποίηση του φεστιβάλ.Τους εθελοντές που συνεισφέρανε αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους, καθώς και  τους συμμετέχοντες με περίπτερα και δρώμενα για την εκπληκτική παρουσία τους.
Τους αξιόλογους επιστήμονες κ.κ. Δ. Αναστασιου και Α. Χατζιπετρου,  για τις ενδιαφέρουσες απόψεις που μοιράστηκαν μαζί μας στην ημερίδα.
Τα μουσικά σχήματα που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και ιδιαίτερα τον Γιάννη Ζουγανέλη για την πολύτιμη συμβολή του.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΑΜΕΑ και το Δήμο Αθηναίων, υπό την αιγίδα των οποίων έγινε το φεστιβάλ. Την Τεχνοπολη του Δήμου Αθηναίων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν.
Τους χορηγούς επικοινωνίας που συνέβαλαν στο να εξαπλωθεί το μήνυμα του φεστιβάλ, ΕΡΤ, 105,5 Στο Κοκκινο, Πειρατικό Ραδιόφωνο κ όλους τους δημοσιογράφους που φιλοξένησαν συνεντεύξεις μας στις εκπομπές τους (ραδιόφωνα, διαδίκτυο).
Τον Γιάννη Βαρδακαστανη για την παρουσία του και τη βοήθεια του.
Τέλος να ευχαριστήσω όλους εσάς τους φίλους, τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους της ειδικής εκπαίδευσης, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στο φεστιβάλ.

Φίλοι, συνάδερφοι, συνοδοιπόροι, είναι στο χέρι όλων μας και του καθένα χωριστά ο θεσμός του φεστιβάλ να μεγαλώσει ώστε να στέλνει το μήνυμα του παντού.
"Αναζητώντας την ισοτιμία διεκδικώντας τη συμμετοχή"
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


Στάθης Καρπενησιώτης.