Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2-10-2015, στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, όπως αυτή προέκυψε από τη συγκέντρωση της προηγούμενης Δευτέρας 28-9.
Στη συνάντηση, που κάλεσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των γονέων, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπρόσωποι συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, η πρόεδρος και η γεν. γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός  αριθμός πιστώσεων που φαίνεται τελικά να κατευθύνεται στην Ειδική Αγωγή είναι σαφώς μικρότερος των δεσμεύσεων του Υπουργού Παιδείας και δεν επαρκεί για να καλύψει τις δραματικές ανάγκες των Ειδικών Σχολείων και των ΚΕΔΔΥ. Αναφέρθηκε ότι την παρούσα στιγμή κανένα Ειδικό Σχολείο στην Ελλάδα δεν λειτουργεί και, ως φαίνεται, η κατάσταση δεν θα αλλάξει σημαντικά με τις ελάχιστες πιστώσεις που προορίζονται για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς , ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την οργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τετάρτη 7-10-2015, στις 6:00 μμ κατά τη συζήτηση και ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
Διεκδικούμε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία και τα ΚΕΔΔΥ της χώρας. Αγωνιζόμαστε για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Εκπαίδευση. Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές των Ειδικών σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση δίνοντας ηχηρό παρόν και διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά αυτής της χώρας.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΑΕ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, στη διάρκεια της τοποθέτησης του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-9-2015, η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης και του αναπηρικού κινήματος, στο Υπουργείο Παιδείας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΟΜΚΕ, ΔΟΕ, ΣΑΤΕΑ, ΕΝΕΛΕΑ, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, Δ/ντες ΣΜΕΑΕ, γονείς και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Υπήρξε αίτημα συνάντησης με τον υπουργό κ. Ν. Φίλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και δέχτηκε όλους τους παρευρισκόμενους σε μια ανοικτή συζήτηση για το μεγάλο ζήτημα της υπολειτουργίας των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, λόγω των ελαχίστων πιστώσεων από τα ΕΣΠΑ σε 4 περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε εκτενώς στον Υπουργό και την Αναπληρώτρια Υπουργό, κυρία Σ. Αναγνωστοπούλου, την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των σχολείων, στην Ειδική Εκπαίδευση. Όλοι οι φορείς απαίτησαν να γίνουν άμεσα διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, για να ανοίξουν και να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα σχολεία και τα ΚΕΔΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Στ. Καρπενησιώτης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από την Ομοσπονδία για συντονισμό των φορέων με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Εκπαίδευση. Επίσης, τόνισε ότι στην Ειδική Αγωγή δεν έχουμε «την πολυτέλεια» να περιμένουμε. Για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση στελέχωση των ειδικών σχολείων και ΚΕΔΔΥ. Επίσης, έκανε αναφορά στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο, ζητώντας να περιληφθούν και τα θέματα της ΕΑΕ σε αυτό. Τέλος, έκανε λόγο για την προοπτική της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και του Ενιαίου Σχολείου, που πρέπει σταδιακά να γίνει πράξη και στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τα ακόλουθα:

·        Συγκρότηση μόνιμης επιτροπής στο Υπουργείο με συμμετοχή των φορέων για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα
·        Προσλήψεις 4000 αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ για τη στελέχωση όλων των σχολείων (Γενικής και Ειδικής Αγωγής)
·        Πρόσληψη 850 αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και πλήρης λειτουργία των σχολείων μέχρι 15 Οκτωβρίου
·        Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το σύνολο των 4000 πιστώσεων του ΠΔΕ. Η κατανομή θα γίνει τις επόμενες μέρες.
·        Επαναφορά του νόμου που προβλέπει προτεραιότητα στους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή
·        Σχεδιασμός για σταδιακή μετάβαση στο μοντέλο «του ενός σχολείου για όλους τους μαθητές», ώστε να απαλειφθεί προοδευτικά ο διαχωρισμός Γενικής-Ειδικής Εκπαίδευσης
·        Δέσμευση της κυβέρνησης ότι το μικρό πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα κατευθυνθεί στην Παιδεία και την Υγεία
·        Προτεραιότητα θα δοθεί στους πιο αδύναμους της κοινωνίας
·        Άμεση στελέχωση της θέσης του Δ/ντη Ειδικής Αγωγής

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αναμένει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για άμεσους διορισμούς και θα επανέλθει για ό,τι νεότερο προκύψει



Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Οι... προνομιούχοι της ειδικής εκπαίδευσης

Το σχολικό έτος μπορεί να έχει ξεκινήσει επίσημα από τις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο για την ειδική αγωγή ο χρόνος φαίνεται να μετράει διαφορετικά. Πολλά σχολεία υπολειτουργούν λόγω των τεράστιων κενών σε ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (ΕΕΠ, ΕΒΠ), με την πλειονότητα των μαθητών να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να μένουν σπίτι τους.
Οι φορείς της ειδικής εκπαίδευσης έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωποι με το ζήτημα της καθυστερημένης στελέχωσης ή και της υποστελέχωσης των σχολείων, ωστόσο το πρόβλημα εντείνεται από φέτος, ειδικά σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο κρίνονται ως εύπορες και κατά συνέπεια λαμβάνουν από μηδενική έως εξαιρετικά χαμηλή πίστωση.
«Στην Αττική, τα λειτουργικά κενά υπολογίζονται περίπου στα 800, με την πίστωση να καλύπτει μόλις και μετά βίας 7 θέσεις. Στη Στερεά Ελλάδα τα κενά φτάνουν τα 320 και το πρόγραμμα καλύπτει λιγότερο από τα μισά, δηλαδή 150 θέσεις. Ιδια εικόνα παρουσιάζει και το Νότιο Αιγαίο, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η πίστωση είναι κυριολεκτικά μηδενική» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Βούγιας, αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ).
Η γενική γραμματέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Ευγενία Τραγάκη, μας λέει ότι το υπουργείο Παιδείας εκτιμά πως τα κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ ανέρχονται συνολικά σε 2.917, από τα οποία θα καλυφθούν μόνο τα 2.134. Δηλαδή θα παραμείνουν 783 λειτουργικά κενά. «Από τις 4.000 πιστώσεις που θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη κενών στη γενική αγωγή, διεκδικούμε 1.200 πιστώσεις για την ειδική αγωγή. Αυτές οι 1.200 θέσεις είναι κενά που δεν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ».
Στη χθεσινή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κωφών και Βαρηκόων, παρευρέθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι των φορέων της ειδικής αγωγής καθώς και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) αλλά και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκε το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις πιστώσεις αναπληρωτών μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας, αύριο, στις 10.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), Στάθης Καρπενησιώτης, ξεκίνησε τη συζήτηση με την παραδοχή ότι ναι μεν οι πιστώσεις φέτος είναι αριθμητικά περισσότερες, αλλά ούτε αρκούν ούτε και είναι ορθά κατανεμημένες, ενώ τόνισε την ανάγκη για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις στην ειδική αγωγή. «Δεν υπάρχει μέριμνα για την ειδική εκπαίδευση. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι».
Γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους αλλά και την οργή τους σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στην ειδική αγωγή. Ενταση δημιουργήθηκε όταν πήρε τον λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, με μερικούς από τους παρευρισκομένους να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ωστόσο η κατάσταση επανήλθε γρήγορα και η συζήτηση συνεχίστηκε σε ήρεμο κλίμα.
Από την πλευρά των γονέων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) ο πρόεδρός της Γιάννης Λυμβαίος είπε: «Καλούμαι να πληρώσω για την παράλληλη στήριξη του παιδιού μου και να φεύγω από τη δουλειά μου για να το παίρνω από το σχολείο. Δυστυχώς δεν υπάρχει δημόσια ειδική εκπαίδευση. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά μας δεν είναι παρίες και ότι δικαιούνται να λαμβάνουν εκπαίδευση με αξιοπρέπεια».
Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή
Πηγή:efsyn.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, και από ώρα 10 πμ, από κοινού  με την ΕΣΑμεΑ, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, το ΣΑΤΕΑ, τον ΕΝΕΛΕΑ τους συλλόγους γονέων και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Κοινό αίτημα  οι άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ, καθώς και η εξεύρεση πιστώσεων για την Ειδική Εκπαίδευση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να λειτουργήσουν επιτέλους απρόσκοπτα τα σχολεία και οι υποστηρικτικές δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στα πλαίσια της συμπόρευσης μας με το αναπηρικό κίνημα και τους φορείς της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 29-9-2015, στο Υπουργείο Παιδείας, συναντήσεις της ΕΣΑμεΑ, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ,  της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής  με τον Υπουργό, κ.  Ν. Φίλη.
Στη συνάντηση της Ομοσπονδίας και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμμετείχαν από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, η γ. γραμματέας Ε. Τραγάκη, η ταμίας Χ. Αλμπάνη και ο υπεύθυνος τύπου & δημοσίων σχέσεων Κ. Παπαευαγγέλου. Από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής παρευρέθηκε η πρόεδρος Μπ. Λεωτσάκου.  Στη σύσκεψη ήταν παρούσα και η Γενική Δ/ντρια Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου κυρία Α. Μπάρλα.
Σκοπός της συνάντησης υπήρξε, από τη μεριά μας, να εκθέσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια ειδική εκπαίδευση με τα κλειστά ειδικά σχολεία και τα υποστελεχωμένα ΚΕΔΔΥ της χώρας. Παράλληλα, όμως, και να ενημερωθούμε από τα πλέον αρμόδια χείλη, σχετικά με το σχεδιασμό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις ελάχιστες πιστώσεις από τα προγράμματα  ΕΣΠΑ για τις Περιφέρειες Αττικής, Δ. Μακεδονίας, Ν. Αιγαίου και εν μέρει της Στερεάς Ελλάδας.
Από την ενημέρωση που είχαμε προκύπτει ότι έχουν εγκριθεί 4000 πιστώσει για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σύνολο της Εκπαίδευσης, που θα καλυφθούν από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Από αυτές 854 πιστώσεις αφορούν τους αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ. Πιο  συγκεκριμένα θα προσληφθούν 614 αναπληρωτές ΕΕΠ και 240 ΕΒΠ. Οι προσλήψεις αυτές θα καλύψουν τις ανάγκες των περιφερειών που δεν καλύφθηκαν από το ΕΣΠΑ.
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που θέτει το Υπουργείο, εκτιμάται ότι όλοι οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στη θέση τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2015.
Επίσης, τέθηκε εκ μέρους μας το ζήτημα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς ΕΑΕ και τονίστηκε στον Υπουργό ότι η Ειδική Εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν στελεχώνεται από πλήρη διεπιστημονική ομάδα.
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ υπενθύμισε την πάγια διεκδίκησή της για στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ με μόνιμο προσωπικό, για να υπάρχει σταθερότητα και ευρυθμία στην Ειδική Εκπαίδευση και να μην παρατηρείται κάθε χρόνο το ίδιο τραγικό φαινόμενο της αδυναμίας λειτουργίας των σχολείων και των υποστηρικτικών δομών.
Με την ευκαιρία αυτή, ζητήσαμε συνεχή και στενή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα θέματα της ΕΑΕ και παράλληλα αναφερθήκαμε στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο και στις βασικές μας θέσεις σχετικά με τη συμπεριληπτική εκπαίδευση και το ενιαίο σχολείο, καθώς και την αξία της πρώιμης παρέμβασης. 
Τέλος, ενημερώσαμε τον κύριο Υπουργό για την αυριανή συγκέντρωση των φορέων της Εκπαίδευσης και του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος στο Υπουργείο στις 10:00, και ζητήσαμε εκ νέου συνάντηση των εκπροσώπων του συντονιστικού μαζί του. Ο κ. Φίλης αν και έχει αύριο ανειλημμένες υποχρεώσεις, μας διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας συναντήσει.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
Βερανζέρου 14, 5ος όροφος, ΤΚ 10432 Αθήνα, τηλ./fax.210 3511505, Τ.Κ.10310
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

                                                
                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

                                                       Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2015
                      Αρ. Πρωτ. 560

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Ο Σύλλογος  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.A.) Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας συμπορεύεται και συνεργάζεται με την Π.Ο.Σ.Ε.Π.Ε.Α. με στόχο αφενός την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των δομών της ειδικής εκπαίδευσης, αφετέρου δε για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή.  
Ζούμε και εργαζόμαστε σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω έλλειψης σωστού πολιτικού σχεδιασμού.   
Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έχει ανά πάσα στιγμή στα χέρια της όλα τα λειτουργικά κενά των Σχολικών Μονάδων και των 58 ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας.
Αν οι  πιστώσεις που είχαμε πέρσι ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φέτος είναι   ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ μπροστά στις ανάγκες.  Δεν μπορεί η πολιτεία να κωφεύει και να αγνοεί επιδεικτικά  τις φωνές των παιδιών – των γονέων των εργαζομένων- της κοινωνίας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής καλεί τα μέλη του που εργάζονται σε Σχολικές Μονάδες  Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ)  και στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας που προκήρυξε  ο ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015  από τις 11:00 – 14:00 και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 μ.μ.
 Ο Σύλλογος δηλώνει, ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους δυνατούς τρόπους για την ανατροπή αυτών των ρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του σήμερα με αντιλήψεις άλλων εποχών και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό    α π α ι τ ε ί  σεβασμό και αναγνώριση του έργου και της αποστολής του από την Πολιτεία.


Η Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας
Λεωτσάκου Παναγιώτα                                                                   Μπουλμέτη Γεωργία

                                                                                     

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Όπως ήδη είχαμε ενημερώσει με Δελτίο Τύπου από τις 21-9-2014, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28-9-2015, στο ΕΕΕΕΚ Κωφών & Βαρηκόων Αθήνας, μετά από πρόσκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, διευρυμένη συγκέντρωση των φορέων της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και του γονεϊκού κινήματος.
Σκοπός της συνάντησης αυτής υπήρξε η καταγραφή της δραματικής κατάστασης στην Ειδική Εκπαίδευση, τρεις βδομάδες μετά την έναρξη των σχολείων, η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, καθώς και ο τρόπος διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Αρχικά, έλαβε το λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Στ. Καρπενησιώτης ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα που έχει προκύψει με την αδυναμία στελέχωσης της ΕΑΕ. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε μέχρι σήμερα η Ομοσπονδία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Κατόπιν έλαβαν το λόγο εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ΣΜΕΑΕ  Αττικής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ  Γ. Λυμβαίος, διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΜΕΑ Γ. Γιάλουρος, κά.
          Υπήρξε γενική συμφωνία ότι η Ειδική Εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της πολιτείας, κάτι που απορρέει και από την ελληνική νομοθεσία. Αίτημα και διεκδίκηση όλων αποτελεί η άμεση στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ με μόνιμο προσωπικό, με προσλήψεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να υπάρχει σταθερότητα και ευρυθμία στην ΕΑΕ και να μην παρατηρείται κάθε χρόνο το ίδιο τραγικό φαινόμενο της αδυναμίας λειτουργίας των σχολείων και των υποστηρικτικών δομών.
Επίσης, συστήθηκε από τη συνέλευση συντονιστικό όργανο αποτελούμενο από όλους τους συμμετέχοντες φορείς για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και την επίτευξη των στόχων μας.
           
Απαιτούμε όλοι μαζί δημόσια δωρεάν Ειδική Εκπαίδευση, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν πλήρως όλα τα ειδικά σχολεία της χώρας, ώστε κανένα παιδί με αναπηρία να μη μένει στο σπίτι του. Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Υπουργείο Παιδείας την προσεχή Τετάρτη  30-9-2015, ώρα 10:00 πμ.
Τέλος, συμφωνήθηκε η οργάνωση Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών για την επόμενη Δευτέρα 5 Οκτώβρη, για την οποία θα ενημερώσουμε εκ νέου.