Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, Παρασκευή 11-12-2015, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών,  η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη (Ολομέλεια των Προέδρων), που οργάνωσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός από σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οι Πρόεδροι των περισσοτέρων περιφερειακών συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, οι αιρετοί των ΠΥΣΕΕΠ της χώρας, καθώς και οι δύο αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ.

Στη συνάντηση, που συντόνισε ο Πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, συζητήθηκαν οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα, θέματα εναρμόνισης των καταστατικών των περιφερειακών συλλόγων, καθώς και πολλές προτάσεις προς νομοθετική επεξεργασία. Επίσης, έγινε ενημέρωση από τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ, Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς τους. 

Μέσα σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση και πάρθηκαν αποφάσεις για υπαγωγή των Περιφερειακών Συλλόγων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, κατάθεση προτάσεων για νομοθετική επεξεργασία προς το Υπουργείο και χάραξη κοινής γραμμής σε σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Τέλος, ανακοινώθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο η ίδρυση του Επιστημονικού Φορέα της Ομοσπονδίας, με τον τίτλο Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) και έγιναν οι πρώτες εγγραφές μελών από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αποτελούν και τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα όσους ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, η οποία θεωρούμε ότι ανάδειξε την ανάγκη συνεύρεσης και ανταλλαγής απόψεων και καλλιέργησε το πνεύμα αλληλεγγύης και σύμπνοιας μεταξύ των μελών του ΕΕΠ και ΕΒΠ.


    Η ίδρυση του Επιστημονικού Φορέα: τα ιδρυτικά μέλη υπογράφουν

    Ο συνάδελφος αιρετός του ΚΥΣΕΕΠ, Δ. Παπαευθυμίου με την πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης Γ. Καρτσωνάκη και τους αιρετούς του ΠΥΣΕΕΠ Κρήτης, Ε. Βόκα και Κ. Θαλασσινάκη

   Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Σ. Καρπενησιώτης και η γραμματέας Ε.Τραγάκη κατά τη συνεδρίαση