Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

   Στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων και της συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Στάθης Καρπενησιώτης και η γ. γραμματέας Ευγενίας Τραγάκη,  πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της Ομοσπονδίας σχετικά με τρέχοντα ζητήματα. 
    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή, από το σύνολο των 1000 πιστώσεων που έχουν εξαγγελθεί ακόμη για την Εκπαίδευση. Από την πλευρά του Υπουργείου, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ο Υπουργός δίνει προτεραιότητα στη στελέχωση των ειδικών σχολείων.
   Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των προσλήψεων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε διεξοδικά την αντίθεση μας στη στελέχωση της ΕΑΕ μέσω αυτών των προγραμμάτων.
   Τέλος, αναφερθήκαμε στην προοπτική κατάθεσης νομοσχεδίου για την Ειδική Εκπαίδευση, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός, Ν. Φίλης. Σε μια τέτοια περίπτωση ζητήσαμε το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό να συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και την κατάρτιση του νέου νόμου.