Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ 19-10-2015


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 στην Αθήνα, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν ο Προέδρος Καρπενησιώτης Στάθης, η Γ. Γραμματέας Τραγάκη Ευγενία, η Ταμίας Αλμπάνη Χριστίνα, η Ειδική Γραμματέας Τέλιου Μαρία (μέσω skype), ο Υπ. Τύπου και Δημ. Σχέσεων Παπαευαγγέλου Κώστας. Σύνολο τακτικών μελών: 5 άτομα, οπότε διαπιστώθηκε απαρτία. 

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
  • Οργανωτικά θέματα
  • Ενημέρωση και σχεδιασμός δράσεων του Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 1ο: «Οργανωτικά θέματα»
Επισημάνθηκε από τον πρόεδρο ότι το βασικότερο όλων των θεμάτων είναι το οικονομικό. Ρωτήθηκε η Μ. Τέλιου για τις ενέργειες του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας σχετικά με την υπαγωγή στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και απάντησε ότι έχει ενημερώσει την Ταμία του Συλλόγου και την έχει παραπέμψει στην Ταμία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
            
Ορίστηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει ο σύλλογος Θεσσαλίας, όπως και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύλλογοι, να προχωρήσει στην είσπραξη των συνδρομών μέσω μισθοδοσίας.

Ο Κ. Παπαευαγγέλου ζήτησε από την Ταμία να γίνει και τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από το email. Επισήμανε ότι το οικονομικό έχει τρία σκέλη;
Α)Την υπαγωγή στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών
Β) την ταμειακή ενημερότητα των συλλόγων-μελών
Γ) τους οικονομικού πόρους που δικαιούνται οι συνδικαλιστικοί φορείς
            Τόνισε ότι αν δεν εξασφαλιστούν τα μέσα δεν θα έχουμε βιωσιμότητα.

Ο Σ. Καρπενησιώτης πρότεινε να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα για την οικονομική ενημερότητα όλων των συλλόγων, καθώς υπάρχουν σύλλογοι που χρωστούν πολλές συνδρομές, όπως επισημάνθηκε και από τη Χ. Αλμπάνη. Αν κάποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν να ενημερώσουν πότε θα είναι δυνατόν να πληρώσουν.

ΘΕΜΑ 2ο:  «Ενημέρωση και σχεδιασμός δράσεων του Δ.Σ.»
Προτάθηκε από τον πρόεδρο και αποφασίστηκε ομόφωνα η σύγκλιση Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης (Ολομέλεια των Προέδρων), βάσει του Άρθρου 41 του Καταστατικού, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, στην Αθήνα, με ημερήσια διάταξη: 
1) Οργανωτικά θέματα
      2) Συντονισμός Δράσεων
              3)  Βιωσιμότητα Ομοσπονδίας

Καλούνται οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, οι αιρετοί των ΠΥΣΕΕΠ και οι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ να συμμετέχουν. Τα έξοδα μετακίνησης των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τις οφειλόμενες συνδρομές των συλλόγων προς την Ομοσπονδία.

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση για την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη από τον Α. Λασιόπουλο για τη Βόρεια Ελλάδα και Γ. Στεργιούλη για τη Νότια Ελλάδα.