Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 8-9-2015, συνάντησή μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τη Γενική Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κυρία Μπάρλα, για ενημέρωση μας σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και τη στελέχωση των δομών της ΕΑΕ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ ο Πρόεδρος Στάθης Καρπενησιώτης, η Γ.Γ. Ευγενία Τραγάκη, η Ταμίας Χριστίνα Αλμπάνη και ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τα αναφερθέντα στην προηγούμενη συνάντηση (Πέμπτη 3-9), ενημερωθήκαμε τόσο από την κυρία Μπάρλα όσο και από τον υπεύθυνο διαχείρισης προγραμμάτων του Υπουργείου, κύριο Βαλιάντζα, ότι η διαδικασία των ΕΣΠΑ και η κατάρτιση των τελικών Πινάκων θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανόν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και πάντως μετά τις Εκλογές. Κι αυτό γιατί, ακόμη και αν οι διαδικασίες μπορούσαν να ολοκληρωθούν νωρίτερα, δεν είχε ζητηθεί από το Υπουργείο η εξαίρεση επί της αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών του ΕΕΠ και του ΕΒΠ κατά την προεκλογική περίοδο.


Το ζήτημα της μη εξαίρεσής μας αποτελεί για την ΠΟΣΕΕΠΕΑ μείζον θέμα δυσλειτουργίας της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για τον τρόπο που οι παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας αντιλαμβάνονται το έργο του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και γενικότερα την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Το θέμα συζητήθηκε με τη Γενική Δ/ντρια, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πρόθεση διάκρισης σε βάρος μας, αλλά στο μέλλον και ενόψει της ανάληψης της νέας ηγεσίας μετά τις εκλογές, θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα του ΕΕΠ και ΕΒΠ.