Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
 ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-3-2014
*Παραθέτουμε το ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Κάλεσμα για οργάνωση, δυναμική και μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές – απεργιακές δράσεις του επόμενου δεκαπενθήμερου
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όπως είναι γνωστό, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του, την Παρασκευή, 21-03-2014, έλαβε ΑΠΟΦΑΣΗ για συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα ενάντια στην καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο, ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου 2014.
Παράλληλα, έδωσε ανοικτή εξουσιοδότηση στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την εξειδίκευση, οργάνωση, προκήρυξη και πραγματοποίηση κάθε αγωνιστικής και απεργιακής μορφής που θα κριθεί αναγκαία για την υπεράσπιση εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια του επόμενου διαστήματος και έως την ανανέωση του πλαισίου από το νέο Γενικό Συμβούλιο.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη να συμμετέχει:
  • Στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 (ημέρα ψήφισης των νέων καταστροφικών μέτρων που συμφώνησαν Τρόικα και Κυβέρνηση) και ώρα 6:30μμ, στην Πλατεία Συντάγματος. Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και η λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, με τα πλήγματα που επιφέρει στους φαρμακοποιούς, στους κτηνοτρόφους και άλλους τομείς εργαζομένων.
  • Στο Συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014 (ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει νέες ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων) και ώρα 6.00μμ στην πλ. Κλαυθμώνος.
  • Στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου 2014.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΕΑΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,


Αθήνα 29 Μάρτη 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

               Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μάρτη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με τον σύμβουλο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Β. Κουρμπέτη, με θέμα την εφαρμοζόμενη επιμόρφωση του εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού που θα απασχοληθεί στις ΕΔΕΑΥ στα πλαίσια της Πράξης «Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης», για την οποία είναι επιστημονικά υπεύθυνος.
               Εκφράστηκαν κατ αρχήν βασικά ερωτηματικά και ενστάσεις της Ομοσπονδίας μας, που αφορούν την διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των επιμορφωτών, την χρονική στιγμή εφαρμογής του προγράμματος (ούτε 2 μήνες δεν έμειναν μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς ) και την εμπλοκή των συναδέλφων μόνιμων μελών ΕΕΠ των ΣΜΕΑΕ.
               Η εμπλοκή αυτή προοιωνίζεται την καθ ολοκληρίαν  επιφόρτιση τους με επιπλέον καθήκοντα (αφού είναι πολύ πιθανό η χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ να μην έχει συνέχεια τη νέα σχολική χρονιά), τη στιγμή που με την μόνιμη υποστελέχωση δεν είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών των μαθητών των ΣΜΕΑΕ.
               Θεωρούμε ότι η εφαρμογή προγραμμάτων επιμόρφωσης του ΕΕΠ και ΕΒΠ  πρέπει να λαμβάνει υπ όψη τις πραγματικές ανάγκες για βελτίωση των δεξιοτήτων που αφορούν την προσφορά υπηρεσιών προς τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η / και αναπηρία και όχι να γίνεται ευκαιριακά με στόχο την απορρόφηση κονδυλίων, με αμφίβολη όπως αποδεικνύεται αποτελεσματικότητα.
               Για το σκοπό αυτό η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προτείνει την συμμετοχή του νέου επιστημονικού της φορέα, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων, που αφορούν το ΕΕΠ και ΕΒΠ που απασχολείται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ευελπιστούμε στην αξιοποίηση από τους υπεύθυνους του ΙΕΠ αυτής της δυνατότητας και θα επανέλθουμε στο άμμεσο μέλλον με συγκεκριμμένες προτάσεις όσον αφορά την δημιουργία Μητρώου Επιμορφωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, την θεματολογία και την οργάνωση επιμορφωτικών δράσεων που θα βασίζονται στην έκφραση των πραγματικών αναγκών των συναδέλφων.
               Καλούμε τους περιφερειακούς συλλόγους ΕΕΠ και ΕΒΠ και ατομικά τους συναδέλφους να ενισχύσουν τον φορέα επιστημονικής τεκμηρίωσης και επιμόρφωσης της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με  την συμμετοχή τους στις διαδικασίες σύστασης και  λειτουργίας του.





Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 26 Μάρτη 2014

                                                           
Θέμα: « Προτάσεις για την συγκρότηση Οργανωτικής – Επιστημονικής Επιτροπής του επιστημονικού φορέα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ»

Αγαπητοί συνάδελφοι
            Όπως είναι γνωστό με σχετική προσθήκη στο Άρθρο 44, παρ. 2 , του Καταστατικού της ΠΟΣΕΕΠΕΑ , που αποφασίσθηκε ομόφωνα στην έκτακτη Γεν. Συνέλευση της 23-11-2013, στην Αθήνα συστήνεται, υπό την αιγίδα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, επιστημονικός φορέας με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και με σκοπό την ανάδειξη του έργου του ΕΕΠ και του ΕΒΠ και την υλοποίηση προγραμμάτων που ενισχύουν το έργο αυτό.
            Για το σκοπό της έναρξης της διαδικασίας οργάνωσης και δημιουργίας του επιστημονικού φορέα της Ομοσπονδίας μας, καλούμε όλους τους Συλλόγους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής που είναι μέλη μας, να προτείνουν συναδέλφους που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην έως 7μελή  Οργανωτική – Επιστημονική Επιτροπή. Καλό θα ήταν οι συνάδελφοι αυτοί να διαθέτουν σχετικά με το έργο που θα αναλάβουν προσόντα και  εμπειρία.
            Ποιο συγκεκριμμένα έργο της Επιτροπής αυτής θα είναι η σύνταξη και κατάθεση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ πρότασης για την νομική ταυτότητα, την ονομασία, τις διαδικασίες ίδρυσης και τον κανονισμό λειτουργίας της μη κερδοσκοπικής εταιρίας, που σκοπό έχει την διευκόλυνση της οργάνωσης επιστημονικών δράσεων και δραστηριοτήτων τεκμηρίωσης και ανάδειξης του ρόλου του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ειδική εκπαίδευση.
            Τέτοιες δράσεις ενδεικτικά μπορεί να είναι η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, η έκδοση επιστημονικού εντύπου, η συνεργασία με ακαδημαικούς και επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κ.ά. Ο φορέας αυτός θα πρέπει να είναι νομικά σε θέση να αναλάβει την εκτέλεση ευρωπαικών προγραμμάτων με στόχο την επιμόρφωση των εργαζομένων στην ΕΑΕ, την παραγωγή η στάθμιση εξειδικευμένου διαγνωστικού, αξιολογητικού και εκπαιδευτικού υλικού και την εκτέλεση ανάλογου αντικειμένου ερευνητικών προγραμμάτων.
            Η πρόταση της Επιτροπής θα ληφθεί υπ όψη από το ΔΣ στην λήψη των τελικών αποφάσεων για την δομή και λειτουργία του επιστημονικού φορέα.

            Οι προτάσεις  παρακαλούμε να συνοδεύονται από σύντομα βιογραφικά (σε κλειστό φάκελο) των προτεινόμενων συναδέλφων και να απευθύνονται προς το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Εφ όσον υπάρξουν περισσότερες από τις αναγκαίες υποψηφιότητες η επιλογή θα γίνει από το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε ειδική ανοικτή όπως πάντα συνεδρίαση.


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr 

Αθήνα, 21/3/2014

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας αταλάντευτα τις καταστροφικές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρά σήμερα, με τη συμπλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, στην ολοκλήρωση ενός εγκλήματος ενάντια στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Προχωρά στις πρώτες, μετά από 100 χρόνια, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας.
Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε σαφές ότι για την Κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση των στόχων των βάρβαρων μνημονίων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Οι απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι του παζλ των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση για το 2013-2014. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε νέα προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η αναλγησία και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και του Υπουργού της Παιδείας, που ενώ δήλωναν ότι δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, έσπευσαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης υλοποιώντας, σαν έτοιμοι από καιρό, αυτό που από την αρχή είχαν συμφωνήσει να κάνουν.
Για μας, για το κίνημα των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, τίποτα από αυτά δεν θεωρείται τετελεσμένο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένοι τομείς-ειδικότητες στη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, για να μπορούν οι νέοι της χώρας μας να σπουδάζουν στα αντικείμενα που επιλέγουν οι ίδιοι και όχι σε αυτά που επιβάλλουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα.
Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ