Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

            Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη 2014 στην Αθήνα , το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης, η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου και η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Γ. Στεργιούλης και το μέλος Μ. Αγάθου.
            Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις του ΔΣ είναι τα εξής:
1.     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τρέχοντα ζητήματα δλδ  ΣτΕ, Καταστατικό, Επιστημονική επιτροπή, Δικηγόρος, Κάρτα μετακινήσεων, ΑΔΕΔΥ (Ε. Τραγάκη- Στ. Καρπενησιώτης):
-        Στο τέλος Οκτώβρη  θα είναι έτοιμο το  νέο Καταστατικό σύμφωνα με ενημέρωση από τον κ. Κολλύρη.
-        Βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα των συνδρομών μέσω παρακράτησης από την υπηρεσία με σκοπό να εφαρμοστεί πανελλαδικά.
-        Η υπόθεση στο ΣτΕ για ΟΑΕΔ θα πάρει σύντομα ημερομηνία για την Ολομέλεια.
-        Όσον αφορά την πορεία της ένταξης μας στην ΑΔΕΔΥ δεν έγινε η συζήτηση του θέματος λόγω αναβολής του Συμβουλίου της, αλλά αν μέχρι το τέλος του μηνός δεν έχουμε απάντηση η έχουμε αρνητική θα ξανακάνουμε αίτηση ζητώντας αιτιολόγηση, και στη συνέχεια θα ζητήσουμε παρέμβαση από το δικηγόρο.
-        Η Κάρτα έκπτωσης στον ΟΑΣΑ ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και θα το ζητήσουμε και εμείς.
2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ (Μπ. Λεωτσάκου- Δ. Αρβανίτης)
-        Όσον αφορά την πρόσληψη των συναδέλφων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ η διαδικασία σε όλη τη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη με σοβαρή καθυστέρηση λόγω ανεπάρκειας και έλλειψης πολιτικής βούλησης των υπηρεσιακών υπευθύνων και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Οι προσλήψεις θα γίνουν από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τον Οδηγό εφαρμογής: «Το σχολικό έτος 2014-2015 προβλέπεται η πρόσληψη 2954 αναπληρωτών εκπαιδευτικών (πλήρους ή μειωμένου ωραρίου) ΕΕΠ και ΕΒΠ. Η πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται με χρήση των Ενιαίων Πινάκων Αναπληρωτών που τηρεί η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής.»
            Ανάμεσα σε αυτά έχουν ήδη διατεθεί στις περιφέρειες για :
Ε Ε.Β.Π ΣΥΝΟΔΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ176
Ε.Ε.Π ΓΙΑ Σ.Μ.Ε.Α 125.
Ε.Β.Π ΓΙΑ Σ.Μ.Ε.Α.Ε 120
ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ Σ.Μ.Ε.Α.Ε 245
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 421
            Aναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τα ΠΥΣΕΕΠ και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, για την σύνταξη των προσωρινών και οριστικών πινάκων και την τοποθέτηση των συναδέλφων για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών κενών. Επίσης αναμένουμε άμεσα νέες πιστώσεις ώστε να γίνει συνολικά η τοποθέτηση των συναδέλφων με δίκαιο τρόπο.
            Φυσικά η φετινή εγκύκλιος, όπως ήδη έχουμε καταγγείλει, περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές που αναμένεται να προκαλέσουν ανακατατάξεις στον πίνακα (Συνάφεια μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με σοβαρές αλλαγές, προυπηρεσία σε σχέση με ωρομισθία, προγράμματα  ΟΑΕΔ και προγράμματα κοινωφελούς άλλων υπηρεσιών(δήμων κλπ). Ήδη έχουμε δημοσιοποιήσει τις θέσεις του ΔΣ σχετικά με όλα τα παραπάνω.
            Αποφασίσθηκε επίσης να γίνει συνάντηση με κ. Λολίτσα και συμβούλους του Υπουργού σχετικά με τα προβλεπόμενα στην εγκύκλιο εν όψει και του σχεδίου  νόμου για ΕΑΕ.
3. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
            Για την καλίτερη λειτουργία του ΔΣ αποφασίσθηκε να αξιοποιηθούν κατά το δυνατό οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις συνδικαλιστικές άδειες των μελών του.

     4.    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                              Αποφασίσθηκε η 1η Συνάντηση των συμμετεχόντων στον υπό ίδρυση Επιστημονικό Φορέα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ  να γίνει στις 10 Οκτώβρη 2014 , ώρα 18.00 , σε χώρο που θα βρεθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα. Θα γίνει προς τους περιφερειακούς συλλόγους και τους συναδέλφους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον δημόσια πρόσκληση που θα αποτελεί  και τελευταία ανακοίνωση για όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν.

      5. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
                              Ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης πρότεινε να πραγματοποιηθούν δράσεις συντονισμένες την εβδομάδα πριν τις 3 Δεκέμβρη, από τους περιφερειακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα με κατάληξη στην Αττική στις 3 Δεκέμβρη .
            Το νόημα είναι να φανεί ο προβληματισμός για τα θέματα της αναπηρίας και να γίνει ανταλλαγή των δράσεων και παρουσίαση σε όλους από όλους.
.
                              Ο Αντιπρόεδρος Γ. Στεργιούλης πρότεινε να υπάρχει βοήθεια από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ με προτάσεις για ιδέες όσον αφορά το περιεχόμενο των εκδηλώσεων

                              Αποφασίσθηκε η Ε. Τραγάκη να ετοιμάσει κείμενο για την ενημέρωση των συλλόγων για την  απόφαση για τις δράσεις.