Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aθήνα 10-2-2014

ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜMΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

               Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνεται η προσπάθεια του υπουργείου για την επιβολή της εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Αυτό επιχειρείται να γίνει με σεμινάρια επιμόρφωσης που οργανώνουν οι σχολικοί σύμβουλοι για τους διευθυντές η εναλλακτικά με πίεση προς τους διευθυντές για έναρξη της διαδικασίας στις σχολικές μονάδες με την συγκρότηση σχετικών ομάδων εργασίας.
            Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με σχετική ανακοίνωση κατέθεσε την θέση της για την διαδικασία αυτή και επαναλαμβάνουμε ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης για χειραγώγηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση των σχολείων.
            Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ αλλά και σε όποια άλλη θέση εργάζονται στην εκπαίδευση, να μη συμμετέχουν εθελοντικά (να μη δηλώσουν δηλαδή συμμετοχή σε ομάδες εργασίας) σε οποιαδήποτε διαδικασία εφαρμογής του μέτρου της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των ΚΕΔΔΥ. Αντίθετα να δηλώσουν κατά τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, εφ όσον αυτή πραγματοποιηθεί, ότι διαφωνούν με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης με τον τρόπο και τον σκοπό που πραγματοποιείται.
            Όσον αφορά τα σεμινάρια επιμόρφωσης είμαστε αντίθετοι και με κάθε μέσο θα αντιδράσουμε στην πραγματοποίηση τους, αφού στόχο έχουν την επιβολή της διαδικασίας της αξιολόγησης χωρίς τη συναίνεση των ίδιων των εργαζομένων στην εκπαίδευση.
            Για το σκοπό αυτό η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ανακοινώνει ότι κηρύσει τρίωρη στάση εργασίας σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης της χώρας όπου θα επιχειρείται η πραγματοποίηση τους.
            Καλούμε τους περιφερειακούς συλλόγους να είναι σε ετοιμότητα και να ανακοινώνουν την στάση εργασίας σε ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται τα σεμινάρια, ώστε οι συνάδελφοι, μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όλων των εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

            Παρακαλούμε οι αποφάσεις για στάση εργασίας η άλλες σχετικές δραστηριότητες, να ανακοινώνονται έγκαιρα στην Ομοσπονδία, στις σχολικές μονάδες και τους συναδέλφους.