Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
Βερανζέρου 14, 5ος όροφος, Αθήνα,
τηλ./fax.210 3511505, Τ.Κ.10310
e-mail seepeaa@yahoo.gr   
                                                                                                            

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κωφών-Βαρηκόων στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας, συνάντηση των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ συναδέλφων, που τοποθετήθηκαν πρόσφατα σε δομές ειδικής αγωγής και γενικά σχολεία της Αττικής.
Στη συνάντηση συμμετείχε το προεδρείο του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής (η Πρόεδρος Μπ. Λεωτσάκου, ο Αντιπρόεδρος Κ. Παπαευαγγέλου και η υπεύθυνη επιμόρφωσης  μέλος του ΔΣ  Χρ. Αλμπάνη) και αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης και η Υπ. Δημ. Σχέσεων Ε. Τραγάκη).
Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, με την πρωτοβουλία του αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και ιδιαίτερα για την πολιτική προσλήψεων που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας. Επιπρόσθετα, έγινε εκτενής αναφορά στη στάση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και των περιφερειακών Συλλόγων της,  ως προς τη χρήση του εν λόγω προγράμματος από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.  
Μέσα από το διάλογο με τους συναδέλφους από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έγινε σαφές ότι η Ομοσπονδία και ιδιαίτερα ο Σύλλογος Αττικής θα προσφέρει την απαιτούμενη ενημέρωση και υποστήριξη τους, ώστε να είναι σε θέση συλλογικά να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, όσον αφορά την τακτική καταβολή της μισθοδοσίας, την ασφαλιστική τους κάλυψη, την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους με την απαιτούμενη υποστήριξη από το υπάρχον προσωπικό εφ όσον χρειάζεται.
Για το σκοπό αυτό έγινε προσπάθεια να σχηματισθεί ένα άτυπο όργανο συντονισμού μεταξύ των συναδέλφων και περιμένουμε τις αποφάσεις τους με την υπόσχεση να είμαστε στο πλευρό τους και να παρέχουμε όποια υποστήριξη σε δίκαια αιτήματα τους.
Από την μεριά των συναδέλφων εκφράστηκαν αρκετές ανησυχίες και προβληματισμοί για την θέση τους και την αντιμετώπιση τους στους χώρους εργασίας, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού είναι δεδομένο ότι για τους περισσότερους είναι η πρώτη εμπειρία στην Ε.Α.Ε., ενώ και για τις δομές είναι η πρώτη φορά που τοποθετούνται εργαζόμενοι για τόσο περιορισμένο διάστημα και χωρίς ξεκάθαρη στόχευση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Η   Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας
                                               
    Παναγιώτα Λεωτσάκου               Σοφία Παπαγεωργοπούλου