Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Aνακοίνωση της αιρετού ΥΣΕΕΠ Χρ. Αδαμίδου σχετικά με τις αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ

Aνακοίνωση της αιρετού ΥΣΕΕΠ Χρ. Αδαμίδου σχετικά με τις αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 5-9-2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΥΣΕΕΠ για τις αποσπάσεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ για τη σχολική χρονιά 2013-2014.
Από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης τόσο  από τη διεύθυνση της ειδικής αγωγής αλλά και από  όλα τα μέλη του συμβουλίου για τις  πολλές ελλείψεις σε προσωπικό στις ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ της χώρας μας όσο και για τις  προσωπικές ανάγκες  των συναδέλφων,  προέκυψαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Η πληθώρα των αιτημάτων των μελών του κλάδου μας εξυπηρετήθηκε με βασικό  γνώμονα τα λειτουργικά κενά των προς απόσπαση ζητούμενων θέσεων.
Διαπιστώθηκαν όμως παράλληλα και οι εξής δυσκολίες ως προς τα λειτουργικά κενά, πράγμα που πρέπει να μας απασχολήσει:            
1.      Υπήρχαν οργανικά κενά που δεν δηλώθηκαν ως λειτουργικά( γιατί;;)
2.      Υπήρχαν ίσως λειτουργικά κενά που δεν δηλώθηκαν γιατί δηλώθηκαν μόνο τα οργανικά ως λειτουργικά
Τα θέματα αυτά πρέπει να απασχολήσουν τον κλάδο μας  για την αρτιότερη καταγραφή των κενών των σχολείων και των ΚΕΔΔΥ , έτσι ώστε η εξυπηρέτηση όλων μας να γίνεται ευκολότερα.
 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διεύθυνση ειδικής αγωγής  για την κατανόηση της αναγκαιότητας αποσπάσεων του προσωπικού μας την οποία και προσωπικά  μετέφερα.
 Eλπίζουμε σε μια συντονισμένη συνεργασία των διευθύνσεων ΣΜΕΑΕ και των προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ με το προσωπικό μας, δεδομένου ότι καλή πρόθεση σίγουρα υπάρχει, ως προς τα λειτουργικά κενά για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των συναδέλφων αλλά και των μαθητών και των γονέων που εξυπηρετούνται από εμάς.  

Φιλικά
Αδαμίδου Χριστίνα
Αιρετή ΥΣΕΕΠ
Email:78adada@gmail.com


Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Aνακοίνωση του αιρετού Δ. Παπαευθυμίου σχετικά με τις Αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ

Ανακοίνωση Αιρετού στο ΥΣΕΕΠ
Σχετικά με τις Αποσπάσεις του ΕΕΠ και ΕΒΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Χθες πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο με κύριο θέμα  τις αποσπάσεις του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Το συμβούλιο έγινε σε θετικό και υποστηρικτικό κλίμα απ΄όλα τα μέλη του συμβουλίου αλλά και από τον εισηγητή τον κο Λολίτσα, προς το σύνολο των συναδέλφων.
          Θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος, η Δ/νση Ειδικής Αγωγής, ζήτησε από τις διευθύνσεις να δηλωθούν τα λειτουργικά κενά σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, ώστε να διευκολυνθούν , τόσο το συμβούλιο όσο και οι συνάδελφοι.
 Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε σε κάποιες περιπτώσεις,  διευθυντές των σχολείων να μπερδεύουν τα οργανικά με τα λειτουργικά κενά ή να θεωρούν ότι αφού την προηγούμενη χρονιά πήγε  προσωπικό με απόσπαση, αυτόματα αυτό έχει καταγραφεί στο υπουργείο. Βεβαίως υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις διευθυντών που, για δικούς τους λόγους, δεν δίνουν λειτουργικά κενά.
Αυτό είχε σαν συνέπεια, 2 συνάδελφοι να μην μπορούν να αποσπαστούν, επειδή δεν προκύπτουν λειτουργικά κενά.
Το θέμα αυτό θα πρέπει ι να μας απασχολήσει σοβαρά και άμεσα.
Γενικώς , εκτός των δύο περιπτώσεων, το σύνολο των συναδέλφων που ζήτησε απόσπαση ικανοποιήθηκε και αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ελπίζω να μπορέσουμε να πάρουμε την  υπογραφή του Υπουργού, ώστε οι συνάδελφοι να μπορέσουν να μετακινηθούν.
Για όποιο θέμα ή εκκρεμότητα υπάρχει στους συναδέλφους, παρακαλώ να επικοινωνούν μαζί μου, στο 6972056448 ή στο e-mail: papdimit@yahoo.gr
Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και αγωνιστικότητα.

Παπαευθυμίου Δημήτρης

Αιρετός ΥΣΕΕΠ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη ανοικτή εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την Ειδική Αγωγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με αίσθημα ευθύνης και αισιόδοξη ματιά στο μέλλον, σε συνεργασία με  φορείς της εκπαίδευσης διοργανώνει μεγάλη ανοικτή εκδήλωση το Σάββατο  5 Οκτωβρίου, με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας ύπαρξης αξιοπρεπούς Δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης  και την προβολή του σημαντικού έργου που επιτελείται στο χώρο από τους Εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν: θεματικά  περίπτερα, ενημερωτικές δράσεις, happenings και μουσική βραδιά με γνωστούς καλλιτέχνες.

Εκφράζουμε την αγωνία μας και διεκδικούμε το αυτονόητο!
*    Γιατί:
Είναι δικαίωμα και όχι επαιτεία η αξιοπρεπής και ισότιμη πρόσβαση στη Δημόσια Εκπαίδευση των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και αναπηρίες, χωρίς διακρίσεις, περιορισμούς  και αποκλεισμούς
*    Γιατί
Αντιδρούμε στην απαξίωση από την επίσημη πολιτεία της Ειδικής Αγωγής, με την υποστελέχωση των δομών, τη συνεχή μείωση των πόρων, την αδιαφορία, την πρόχειρη-χωρίς σχεδιασμό- ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες  στα γενικά σχολεία.
*    Γιατί
Είναι ανάγκη της κοινωνίας μας η αποδοχή και ο σεβασμός στο διαφορετικό.

Καλούμε όλους τους ευαίσθητους κοινωνικά πολίτες της Αθήνας στη γιορτή των ανθρώπων της Ειδικής Αγωγής,  το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ  στον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ στα Προπύλαια, στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο.
Συμμετέχουμε, αλληλεπιδρούμε, γιορτάζουμε και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με όραμα μια καλύτερη, δικαιότερη και πιο σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά αυτής της χώρας!


Οι φορείς  που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά  μπορούν να έρχονται σε επαφή με την κα Τραγάκη Ευγενία υπ. δημοσίων σχέσεων ΠΟΣΕΕΠΕΑ, email: eugenia.tragaki@gmail.com, τηλ.: 6973040328.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

               Συνεχίζοντας την προσπάθεια για υποστήριξη των δίκαιων θέσεων και αιτημάτων του κλάδου και για αποτροπή δυσμενών εξελίξεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας συμμετείχε στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η συμμετοχή μας πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κας E. Μακρή.
               Ειδικότερα παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης και η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου, οι οποίοι είχαν συναντήσεις και συνεργασίες με τους υφυπουργούς κ.κ. Γκιουλέκα και Κεδίκογλου, με βουλευτές όλων των κομμάτων και εκπροσώπους φορέων όπως η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, ο ΕΝΕΛΕΑ, κ.ά.
               Κατά τη συζήτηση όπου οι φορείς παρουσίασαν τις θέσεις τους και απάντησαν σε ερωτήσεις βουλευτών για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, πήρε το λόγο και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
               Παρουσίασε την δυσμενή κατάσταση και επισήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ΕΑΕ εξ αιτίας της υποστελέχωσης των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ (403 οργανικά κενά και πολλαπλάσια λειτουργικά), της μείωσης των πιστώσεων για αναπληρωτές, των βίαιων αλλαγών στις δομές και τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση, την διαθεσιμότητα και στην ΕΑΕ παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων).
               Επίσης παρουσίασε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας όσον αφορά τις διατάξεις του άρθρου 28 - περί ειδικής αγωγής- το οποίο περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ), την ισότιμη υπηρεσιακή εξέλιξη του ΕΕΠ, την Επιμόρφωση του ΕΕΠ και ΕΒΠ και θέματα λειτουργίας των δομών της ειδίκής αγωγής (ΕΕΕΕΚ και ΚΕΔΔΥ).
               Αναφέρθηκε στην θέση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν εκπάιδευσης και για τους μαθητές με αναπηρία και ζήτησε την απόσυρση της πρόβλεψης για ίδρυση ιδιωτικών ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και για παροχή  ιδιωτικής στήριξης με δαπάνες των γονέων.
               Οι προτάσεις μας για βελτίωση του σχετικού άρθρου κατατέθηκαν προς τους αρμόδιους ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και συνεργασία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλή, με στόχο την προώθηση και από την μεριά της αντιπολίτευσης των προτάσεων μας.

               Επίσης ζητήθηκε η συνεργασία για την εκδήλωση για την ειδική αγωγή που προετοιμάζει η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τις 5 Οκτώβρη.