Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Επιστολή επιταγμένης συναδέλφου

Eπιστολή επιταγμένης αναπληρώτριας συναδέλφου Ψυχολόγου 

Αναρτούμε στο ιστολόγιο μας επιστολή αναπληρώτριας συναδέλφου μέλους ΕΕΠ, που πιστεύουμε αντιπροσωπεύει και εκφράζει τα συναισθήματα πολλών άλλων συναδέλφων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση αλλά και όλων των εργαζόμενων και πολιτών που πλήττονται βάναυσα από όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας με ευθύνη των μνημονιακών κυβερνήσεων. 


Καλησπέρα σας, δεν γνωρίζω αν έχει κάποια αξία να σας ενημερώσω για την επίταξη μου, αφού ήδη γνωρίζετε τι συμβαίνει.
Ονομάζομαι Τάτση Θεοδώρα και είμαι αναπληρώτρια ψυχολόγος σε ειδικό σχολείο της Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρεια Ηπείρου για έβδομη χρονιά, από αυτούς που κινδυνεύουν να μην εργαστούν ξανά, από αυτούς που αγωνίστηκαν και δικαστικά, για το παράλογο της apriori πρόταξης των σχολικών ψυχολόγων, που κρίνει πιθανόν ότι η επτετής προυπηρεσία μου σε ΣΜΕΑ και ΚΕΔΔΥ, η δεκατριετής στα άτομα με ειδικές ανάγκες και το μεταπτυχιακό μου στην εξελικτική ψυχολογία με έμφαση στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και όλο το βιογραφικό μου είναι παντελώς άχρηστα αφού δεν είμαι σχολική ψυχολόγος!
Και συνεχίζω στο θέμα της επίταξης λέγοντας ότι τα λόγια και η λογική χάνουν την αξία τους μπροστά στα παράλογα που σαν κύματα έρχονται απανωτά. Είμαι μονογονεική οικογένεια ενός ανηλίκου τέκνου, αναπληρώτρια ψυχολόγος επί επταετία (και επί ομηρία) διορισμένη στη Δευτεροβάθμια στην Ειδική Αγωγή ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Σήμερα γυρνώντας από τη δουλειά βρήκα στο σπίτι κάτω από την πόρτα μουσκεμένο από το νερό ένα χαρτί επίταξης, χωρίς καμία λεπτομέρεια με τη θέση και την ειδικότητα μου, μόνο με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση, χωρίς καμία ημερομηνία παράδοσης και χωρίς ποτέ να υπογράψω ότι το παρέλαβα.

Αναρωτιέμαι σε τι χώρα και με τι συμπολίτες ζω. Όποτε "βολεύει" είμαι εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά όχι για τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών, όχι για τον διορισμό, όχι για τη μισθοδοσία, όχι για το ωράριο, όχι για ένα σωρό θέματα, όπου είμαι πάντα ειδικό, για την επίταξη όμως γίνομαι εκπαιδευτικό προσωπικό αυτοστιγμής. 
Στο χαρτί της επίταξης σημειώνεται ως απειλή φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών. Και νοιώθω τόσο βαθιά προσβεβλημένη και εμπαιγμένη όταν μου ζητούν να φοβηθώ αυτό που μου έχουν τόσο καλά σχεδιάσει. Να φοβηθώ μην απολυθώ (ως αναπληρώτρια απολύομαι στις 30 Ιουνίου και φέτος πιθανότατα χωρίς αποζημίωση και με τους μνημονιακούς νόμους πιθανότατα και χωρίς ταμείο ανεργίας και φυσικά χωρίς καμία εξασφάλιση για εκ νέου πρόσληψη), να φοβηθώ μην φυλακιστώ όταν οι φόροι (μη ανταποδοτικοί πλέον) έρχονται βροχή και με μηδενικό εισόδημα πια δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ ούτε στο φαγητό του παιδιού μου, οπότε και θα βεβαιωθώ χρεοφειλέτης δημοσίου και θα φυλακιστώ ως τέτοιος?
Φόβο δεν νοιώθω πια γιατί αυτά που φοβήθηκα τα ζω, νοιώθω όμως βαθύτατη ντροπή για όσα πίστεψα, αγάπησα, υπηρέτησα και απογοήτευση που όλοι είναι υπεύθυνοι ανεύθυνοι, που ποτέ δεν επιστρατεύουν καμία προσωπική συνείδηση για να διερωτηθούν τι πρέπει και πως να το κάνουν και κάθε φορά απαντούν έχεις δίκιο αλλά εγώ δεν γνωρίζω τίποτα, δεν ευθύνομαι, εκτελώ εντολές άνωθεν, τι να κάνω, να χάσω τη δουλειά μου, να πεινάσουν τα παιδιά μου? Σήμερα αυτό συμβαίνει σε μένα και παλεύω και θα συνεχίσω όσο ζω γιατί έτσι κάνουν οι Έλληνες, έτσι έμαθα το παιδί μου να πιστεύει, γι΄ αυτό κι όταν της ζητήθηκε φέτος ένα ποίημα για την Ελλάδα στο σχολείο έγραψε αυτό που παραθέτω παρακάτω. Αύριο όμως θα συμβαίνει στον καθένα, τότε τι θα γίνει, ποιούς θεούς και ήρωες θα επιστρατεύσουν για την σωτηρία μιας χώρας και ενός λαού που διαπράττει απανωτές ύβρεις σε οποιαδήποτε αξία κι αρετή τους "γέννησε"?
"Είμαι από την Ελλάδα
μια χώρα με ήρωες αράδα.
Οι ομορφιές της ξακουστές
με γλώσσα φωτεινή σαν αστραπές.
Όπου κι αν πάω έχει ιστορία
και των θεών της τη λατρεία.
Γέννησε τέχνη, πολιτισμό
κι έφτασε σήμερα ως εδώ
για να μπορώ και στο σκοτάδι
να ΄χω της χώρας μου το χάδι.
Όσο κι αν θέλησαν πολλοί
να κατακτήσουν την ψυχή της,
η ελευθερία είναι παιδί της"

Δεν γνωρίζω αν μπορείτε να καταγγείλετε ή να πετύχετε κάτι, αλλά πάντα πίστευα στους ανθρώπους που αγωνίζονται και στην αξία των συλλογικών οργάνων και της εκπροσώπησης μας από αυτά.

Μετά τιμής 

Τάτση Θεοδώρα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Eνημέρωση του αιρετού ΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου σχετικά με την επίταξη μελών ΕΕΠ


Eνημέρωση του αιρετού ΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου σχετικά με την επίταξη μελών ΕΕΠ                                               

Αθήνα 15/05/2013
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
του Αιρετού στο ΥΣΕΕΠ, Δημήτρη Παπαευθυμίου

Σχετικά με την επίταξη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Σχετικά με την επίταξη των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που υπηρετεί σε ΣΜΕΑΕ της Β΄θμιας Εκπαίδευσης και τον ορισμό αρκετών  από αυτούς ως επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
            Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Π.Δ. 60/06 και την εγκύκλιο με αρ. πρ. Φ252/43335/Β6/29-03-2013/ΥΠΑΙΠΘΑ, ως επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα ορίζονται καθηγητές Δ.Ε (Γυμνασίου ή Λυκείου) δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης.
            Το συγκεκριμένο Π.Δ και η εγκύκλιος δεν δίνουν την δυνατότητα ορισμού ως επιτηρητές τα μέλη του Ε.Ε.Π και δεν κάνει καμία αναφορά στα ΕΕΕΕΚ τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν την περίοδο των εξετάσεων κανονικά και με το σύνολο του προσωπικού.
            Επομένως οποιοσδήποτε ορισμός έχει γίνει, έγινε εκ παραδρομής και δεν πρέπει να ισχύσει.
            Όσοι συνάδελφοι έχουν ορισθεί ως επιτηρητές, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους προέδρους των εξεταστικών επιτροπών και να ζητήσουν  την απαλλαγή τους.
            Επισημαίνεται επί τη ευκαιρία η εμπειρία του παρελθόντος όπου, συνάδελφοι που επιθυμούσαν να είναι επιτηρητές και σε κάποια  εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν, δεν αποζημιώθηκαν ποτέ  επειδή ακριβώς δεν υπήρχε η σχετική πρόβλεψη για την συμμετοχή και την αμοιβή τους.
            Σχετικά με την επίταξη του ΕΕΠ, προσωπικά θεωρώ ότι αυτό οφείλεται σε υπερβολικό ζήλο των Δ/νσεων Β΄θμιας εκπαίδευσης και στην παρερμηνεία της απόφασης του πρωθυπουργού για της επίταξη, η οποία αναφέρονταν στο σύνολο των εκπαιδευτικών.
            Εδώ φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν τα μητρώα που έχουν συνταχθεί στις δ/νσεις Β΄θμιας εκπαίδευσης, οι οποίες είναι κοινές για όλο το προσωπικό που υπηρετεί στην εκπαίδευση, βάση των οποίων γίνονται οι πληρωμές τους, χωρίς καμία διάκριση.
Δυστυχώς όμως, το ΕΕΠ δεν αποτελεί ακόμη μέρος του συνόλου των εκπαιδευτικών (με διακριτό ρόλο), αλλά χωριστή οντότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται και κυρίως στην υπηρεσιακή του εξέλιξη.
Εν πάση περιπτώσει, ήταν να βιώσουμε κι εμείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς, την βιαιότητα της κρατικής εξουσίας, απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο δικαίωμα της απεργίας.
                                                    Δημήτρης Παπαευθυμίου
                                                                Αιρετός ΥΣΕΕΠ

Διευκρινήσεις από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. σχετικά με την επιστράτευση

Διευκρινήσεις από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. σχετικά με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Παραπέμπουμε όσους συναδέλφους έχουν επιταχθεί στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα προς τις Δ/νσεις Β βάθμιας, όπου αναφέρονται λεπτομέρειες για θέματα που τους αφορούν και ιδιαίτερα για την ισχύ θεσμοθετημένων πριν την έκδοση της απόφασης του Πρωθυπουργού  αδειών. Ενημερώνουμε επίσης ότι θα ισχύουν κανονικά όσες αναρρωτικές άδειες χορηγηθούν από δημόσια νοσοκομεία ακόμη και μετά την απόφαση της επίταξης 
http://didefth.gr/mathimata/wp-content/uploads/epitaxi-2013.pdf

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Επιτάσσονται οι συνάδελφοι ΕΕΠ της δευτεροβάθμιας για αντιμετώπιση "των κινδύνων στη δημόσια υγεία".

Και το ΕΕΠ στο "χακί" για αντιμετώπιση "των κινδύνων στη δημόσια υγεία".

Η κυβέρνηση σκεπτόμενη.... πρακτικά αποφάσισε την επίταξη του ΕΕΠ που εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φαίνεται  σκέφτηκε.... ότι με τους κινδύνους που δημιουργεί η απεργία της ΟΛΜΕ στην δημόσια υγεία, είναι απαραίτητοι οι κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές και άλλοι ειδικοί που υπηρετούν στα σχολεία!!!
Έτσι φύλλα επίταξης έχουν λάβει ήδη οι συνάδελφοι που εργάζονται σε ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ και γενικά τις ΣΜΕΑΕ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Στη Λάρισα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

Την Λάρισα και τα Γιάννενα θα επισκεφθούν μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στις 19 και 20 Μαίου


   Με σκοπό την υλοποίηση της φιλοσοφίας του Δ.Σ., που προκρίνει ως κύριο στόχο την άμεση επαφή και συνεργασία με τους συλλόγους και τους συναδέλφους της περιφέρειας, το 3ο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαίου 2013, στη Λάρισα, φιλοξενούμενο από τον ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας.
  Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. που θα συμμετέχουν φυσικά η με τηλεδιάσκεψη, μπορούν να παρευρεθούν και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας, αιρετοί αλλά και συνάδελφοι μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ από την Θεσσαλία. Επίσης ευπρόσδεκτοι είναι συνάδελφοι εκπρόσωποι συλλόγων η αιρετοί και από άλλες γειτονικές περιφέρειες.
  Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση και να υπάρξει ανταλλαγή ενημέρωσης και απόψεων με τους συναδέλφους για τα τρέχοντα και τα θεσμικά θέματα του κλάδου μας και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Επίσης θα μας απασχολήσουν  θέματα που αφορούν την πορεία της εκπαίδευσης και την θέση των εκπαιδευτικών στα πλαίσια και των τελευταίων κυβερνητικών αποφάσεων.
  Την Δευτέρα 20 Μαίου το Προεδρείο της Ομοσπονδίας θα επισκεφθεί τα Γιάννενα όπου θα έχει συναντήσεις με τους συναδέλφους και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα της ειδικής αγωγής στην περιοχή.
  Σκοπεύουμε   να συνεχίσουμε κατά το δυνατό την προσπάθεια για προσέγγιση και ουσιαστική συνεργασία με τους συλλόγους ΕΕΠ και ΕΒΠ και τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στο πλευρό των επιστρατευμένων καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206, 
e-mail:  poseepea@yahoo.gr   -    www.poseepea.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

Αθήνα 12 Μαίου 2013

               Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και ειδικότερα των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πλήττονται από τα μέτρα της αύξησης του ωραρίου και των προγραμματιζόμενων υποχρεωτικών μεταθέσεων, χρησιμοποιώντας ακόμα και το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
               Η τέταρτη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την αντίδραση εργαζόμενων στα μνημονιακά μέτρα με αντιδημοκρατικές μεθόδους, που γίνονται πλέον καθημερινότητα, αποδεικνύει την αδυναμία της να πείσει το σύνολο των πολιτών για τις προθέσεις της.
               Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα που πλήττουν το σύνολο της εκπαίδευσης και οι επιπτώσεις των οποίων θα γίνουν σύντομα ορατές με την ανεργία 10.000 αναπληρωτών, την συγχώνευση σχολικών μονάδων, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις που είναι ήδη επιβαρυμένες με μαθητές με ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα, την απασχόληση εκπαιδευτικών και του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.  με μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες και χωρίς δικαιώματα (ΕΣΠΑ).  
               Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα είμαστε μαζί τους στον αγώνα για ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών κυβερνητικών πολιτικών.



Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.


Ο Πρόεδρος                                          Ο  Γ. Γραμματέας 


ΣΤ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ                             Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ                                                    





Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του πρωθυπουργού για πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ΦΕΚ της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δημοσιεύουμε το ΦΕΚ αρ. 1139/11-5-2013 περί πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για ενημέρωση των συναδέλφων.